12 entry daha
  • o inen camlar, korkmuş çocuklar ve hatta ölen, yaralanan insanların müsebbibi genelde kolluk kuvvetleridir. görmesi çok kolay olsa da doğduklarından beri kendilerine öğretilenlerden başkasına zihni kapalı olanlar, ana akım medyanın, okulun, devletin söylediğinden başkasını göremezler resim çok berrak olsa da... esas terörü kimin yarattığını görmezler...
    sormazlar neden bu "vatan haini" protestocular kimi eylemlerde normal normal protestolarını yaparken kimisinde bombalar ve bombalara karşı taşlar uçuşur havada.
    neden yerlerde tekmelenen kadınlı erkekli protestoculara, cafede oturan normal vatandaşa, lokantadan, okulunun önünden, evinden kaçırılan kadınlara uygulanan şiddet, tecavüz, işkenceyi görmezler, yabancılamazlar da sermayenin bankasının camını canları gibi savunurlar çok zor değil anlaması.

    neden o imf'nin dünya bankasının "vergileriyle alınan banka camları" parasından fazlasını sömürerek aç, hasta, yoksul, muhtaç bırakacağını görmeyip ezberden eylemciye küfrederler bunu anlamak da zor değil.

    şimdi bu protestoculara küfredenler yarın işsiz, aç, kendinin, sevdiğinin tedavisini yaptıramadığında da görmeyecek esas suçluyu, o zaman da güce, iktidara saygıda, sevgide kusur etmeyip sorunu başka yerde arayacaklar.

    bu körleri bu hale getiren çocukluklarından itibaren otoriteye, güce köle olarak yetiştirilip, otoritenin görülmesini istediklerini görmeleri de, az biraz mantık yürütüp esas düşmanı görmek için ne kadar alık olmak gerekir gerçekten anlaması güç.

    güce tapanlar bireysel yırtmaları için gereken kişiliksizleşmeyi yaratadursun, imf protestocuları kimi zaman en doğruyu yapamasalar da kendileri dışındakiler için de bedel ödemeye devam edecekler.

    çünkü onlar biliyor ki; kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap