7 entry daha
  • o gün orda protestosunu insan gibi yapan kimselere sözümüz zaten yok. fakat yakmayı, yıkmayı savunan, legal hale getirmeye çalışan mantık da o gün orda o çirkin eylemleri gerçekleştiren çürümüş güruh kadar tehlikelidir, zararlıdır.

    efendim protesto deyince benim aklıma greenpeace geliyor. onların her eylemi legal mi, değil. fakat kuralları ihlal ederken dahi dengeli, mantıklı davranıyorlar. dikkat çekmek istedikleri problemi herkesin gözüne sokuyorlar, sivil bilinç yaratıyorlar. protesto, protesto ruhu budur.

    yüzün terörist gibi örtülü kaldırım taşını sökerken, nike ayakkabılarınla banka taşlarken, esnafın kafesini yağmalarken, arabasında seyahat eden adama saldırırken kapitalist sistemi mi eleştiriyorsun yoksa içindeki öfkeyi terörü dışarı vurmak için fırsat buldun da bunu mu kullanıyorsun? önce kendine karşı dürüst ol, ona açıklık getir.

    senelerdir bir mayısta yürümüş, eylem tarihi o kolpa protestocuların feriştahından daha fazla olan orta yaş üstü bir sürü işçisi emekçisi vardı o gün orda. bakalım eylemleri gerçekleştirenlere. hepsinin üniversite yaşında kimseler olduğu yaptıkları kamuflaja rağmen gayet bariz. bir tane emekçi kadrodan var mıydı o aptallar güruhunda? bu emekçi amcalar teyzeler dertlerini ogün ordaki ortalığı dağıtan öküzlerden daha mı az anlattılar?
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap