• evrensel demokratik hak olan "eylem yapma hakkı" polis tarafından engellendiğinde olur sadece. eğer ortaya koymak istedigin siyasi talebin duyurulmasına engel olunuyorsa, oyunun kuralları bozuluş demektir. bu kuralları bozan da nerdeyse her zaman devletin ta kendisidir, maşası kolluk kuvvetleridir.

    devlet oyunu kuralına göre oynamıyorsa, eylemciye nasıl kızarsın? diye sorarlar adama. çünkü camın ve kaldırımın asayişinden devlet sorumludur hukuki olarak, eylemciler veya üçüncü kişiler değil.

    türkiye'de, o kadar eyleme katıldım hayatımda; eylem başlamadan önce, pek önceden kırılmış kaldırım taşı görmedim; 1 mayıs'ta taksim için izin verilmeyeceğinin belli olduğu eylemler hariç. daha da önemlisi, kendi aralarında polisle çatışarak direnebilecek kadar koordine bir durum da yok. püskürme çabuk oluyor bu yüzden. ve bir sürü fraksiyon ayrık çatışıyor ne yazık ki. haa, kürt bölgesi derseniz, devletin tavrı her daim belli olduğundan, kaldırım taşı kırma dinamikleri elbette daha farklı işliyor.

    interaktif şeyler bunlar kuzularım. yani oyle ogreniliyor devletin polisin eylemler konusunda ne kadar yonlendirici olduğu. ya deneyimlersin bilirsin, ya da gazete okur sallarsın.

    seçim senin.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap