507 entry daha
  • aylardır okuyorum kendisini ve dürüstçe söylemem gerekirse yazdıkları genellikle hoşuma gitmiyor. anlattıkları ister kendi yarattığı bir kişilik isterse de bizzat kendisi olsun, bana kazandırdığı şey şu olmuştur: "dinleyebilmek". sadece o değil herhangi birisinin entrysini gördüğünüz anda muhatap almaya başlıyorsunuz ve kendi içinizde okuduğunuz şeye ilk önce tepki veriyorsunuz.
    ilk başlarda gerçekten çok rahatsız oluyordum bazen yazdıklarını görünce. ama daha sonradan "dinlemeye" alışınca kanıksıyor insan. fakat o şeylerin kişi için sıradanlaşması değil burada bahsettiğim şey.
    evet herkesin kendine göre doğruları ve yanlışları var ama birisi bunu size karşı dile getirdiğinde "dinlemeden" harala gürele karşılık vermekle bir şey ne kazanıyorsunuz ne de kazandırıyorsunuz.
    benim aylardır gördüğüm -sadece bu konuda değil herhangi bir konuda- ihtilaf çıktığı anda insanların hemen birbirlerine giydirmeye başladığı. author bir şey diyor, hemen "pis, ahlaksız, ıvır zıvır" diye başlıyorlar.
    e madem katılmıyorsun adamın yazdıklarına sen de kendi düşünceni yaz; ama olmaz ki millet basar "çok kötü" butonuna. peki böyle düşünüyorsan nerede kaldı senin düşüncen, görüşün? ondan sonra başlıyorsun saydırmaya, bağırmaya, çağırmaya.
    e ama olmaz ki böyle canım.
362 entry daha
hesabın var mı? giriş yap