5 entry daha
  • türkiye'de yaşayan en vazifeşinas devlet memurudur.

    dikkat edin, cumhuriyet tarihinde hem az konuşan hem memuriyet hayatında 25 yıl müdürlük yapmış öğretmen yoktur. az konuşan öğretmen, en iyi ihtimalle müdür muavini filan olabilir ki o da müdüre olan yakınlığından kaynaklanıyordur.

    bu vazifeşinas memurlardan biri, vazifesi başındayken babam tarafından şehit edilecekmiş, az kalsın. böyle deyince de babamın okul yoluna pusu kurmuş bi terörist olduğu sonucu çıktı bi anda, farkettim. ama durum daha başka.

    babam, fındıkzade'deki bir okulun karşısındaki yurtta finallere hazırlanırken cereyan etmiş bi hadise bu aslında. çocukceğiz sabahlamış, 11'deki sınava gidecek ve 3 saati var. kafayı koyduğu anda dalıyor ama birkaç dakika sonra hoparlöre yakın duran mikrofonun yaptığı uğultuyla yerinden zıplıyor. sayın müdürümüz iş başında ve durdurabilene aşkolsun. zavallı babam, ikide bir sıçrıyor yerinden, uykuya yenik düştüsıra düştüsıra. adam böyle böyle tam 1,5 saat konuşuyor ama babamın sabrı kalmıyor.

    pencereyi açıp adamın elindeki mikrofonu üreten fabrikanın sahibinden itibaren başlayarak, o adamı müdür olarak oraya atayan il milli eğitim müdürüne kadar herkesi iğfal edeceği yönünde bi tehdit savuruyor. adam bi an duraklıyor, babam hızını alamıyor, adamın ses tellerine yönelik gerçekleştireceği çok ayıp bi eylemi haykırırken bu defa da eline geçirdiği terliği savuruyor. terlik okul bahçesine düşüyor, bi anda derin bi sessizlik oluyor. öğrenciler terliği farkedip gülüyorlar, müdür gülmüyor, mikrofona doğru "sınıflara girebilirsiniz" diyor.

    terlik bulunamıyor.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap