10 entry daha
  • ben, bu maç hakkında; ispanya çok dağınık top oynuyor, hazır onları bu şekilde bulmuşken, ikinci turun ilk gününde olduğu iyi oldu vb. yorumlara katılmıyorum. ilk turda beklentiler ölçüsünde çok kötü bi performans sergileyen bir ispanyol takımı var ve bu iki günlük dinlenme süreci hem mental açıdan, hem de fizik açısından konsantrasyonunu bize karşı üst seviyeye çıkaracaktır. sadece basının/ülkenin baskısı ya da oyuncuların kendi aralarında motive olması değil, ispanya'nın bize karşı kırmızı görmüş boğa moduna geçmesinin de etkisi var. hala aynı hikaye; 2001'de ucuz düdüklerle kazanmışız. intikamını feci almışlardı ve o hesap kapandı gerçi; ama bize karşı daha motive oynadıkları da bir gerçek.

    şimdi euro 2009'un ikinci turuna oynayacağımız bu kritik maçta en önemli şeylerden biri, pota altındaki gasol reaksiyonu. rakip pau gasol-garbajosa oynadığından; normalde 5 numara olan ömer aşık gasol'ün karşısına, doğru düzgün sırtı dönük oyunu olmayan dış şut dayalı garbajosa'yı da ersan ilyasova almalı. ömer'in yedeği ise yine semih olmalı, oğuz ağır kalabilir, ersan da olmaz aralarında hem fizik, hem de boy farkı var ve gasol bunları sonuna kadar kovalayan bi yıldız. (-tamam canım şimdi tanjeviç'i arayıp sölüyorum) ayrıca pota altında felipe reyes gibi işini yapan sevdiğim bi pivotla, marc gasol gibi sizeıyla tehlike yaratabilecek bi uzunları da var ama onu da oğuz savaş karşılayacaktır.

    bence ispanya'daki asıl eksiklikse; calderon'dan ziyade angulo'nun olmaması. angulo bu takımı; diri, sert, agresif tutuyordu. savunmada müthiş bi rol üstleniyor ve arkadaşlarını da harekete geçiriyordu bu durum. ilk grup maçlarında ispanya'nın savunmada paspasa dönmesinin nedeni biraz da buydu. eskiden garbajosa'da savunmada sağlam iş yapardı ama pek olayı kalmamış gördüğüm kadarıyla. iyidir. ayrıca calderon'un olmaması da elbette bi sorun ama rakibin guard kombosu; ricky rubio, juan carlos navarro ve iyi kötü raul lopez iken biz bu adamları durdurmaya bakmalıyız. daha çok iki numara pozisyonunda oynayan navarro kariyeri belli bir oyuncu ama ender de navarro kadar iyi oynayabilir, hatta turnuvada daha da iyi oynuyor. rubio-raul lopez o kadar korkmuyorum nedense, üç numarada da mumbru-rudy fernandez ikilisi var ki hidayet türkoğlu burada ağır basıyor. ama benchten girecek fernandez'i havaya sokmamak gerek.

    eşleşmeler kısaca böyle. rakip genel toplamda çok potansiyelli bi takım, her ne kadar bunu henüz sergileyemese de. ama bugünden itibaren bunu ortaya koymaya çalışacaktır. her şeyden evvel maçın temposunun yüksek, fazla skorlu olmaması gerek. ispanya'ya fazla attırmamak, coşturmamak gerek; çünkü çok rahat yüksek skorlara çıkabilirler. ama düşük skorlarda seyrederse maç, bu onların ritmini bozabilir; biz de bu oyunu iyi öğrendiğimiz için avantajı ele geçirebiliriz. rakip odaklı bir analiz oldu, bizim takımın ne oynayacağı belli. yine de nolursa olsun; ispanya mağlubiyetinin telafisi var. yeter ki ilk tur maçlarındaki iyi oyunumuzu, agresifliğimizi ve mücadelemizi sergileyelim. dağılmayalım, oyun karakterimizi bozmayalım; yenilebiliriz, ama başka bişey istemiyorum.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap