65 entry daha
  • muhtemelen besiktas kazanir ama, direkt entryi yazma amacimin "ama" dan sonrasi oldugunu belirteyim. galatasaray'in bu yorgunlukla ve yerli oyuncularindaki bosna maci hayal kirikligiyla yeteri kadar direnc gostermesini beklemek yanlis olur. diger taraftan besiktas'in basinda mustafa denizli gibi bir teknik direktor var ki kendisi bence eger elinde yeterli malzeme varsa ve karsisindaki takimi analiz ederse o maci kendi deyimiyle %51 kazanir.

    asil sorun su ki besiktas'in sali gunu bu mactan cok daha onemli bir maci var. besiktas galatasarayi bu sene yenemezse seneye yener olmadi bir daha ki seneye yener, sonra unutulur bu mac. galatasaray'dan 3 puan alirsin, lig sonunda ustundeki takimla arandaki fark 6 puan olur bu macta aldigin 3 puan matematiksel olarak belki de cok anlam ifade etmez ( psikolojik avantajlara vs... deginmiyorum). ama manchester'i yenersen yillarca unutulmaz. benim bildigim mustafa denizli eger konsantre olursa ve manchester macina odaklansa oradan en kotu beraberlik cikarabilecek kapasitede bir insan ( tabi takimin kadrosu da onemli). ama yonetim'in vizyonsuzlugu yuzunden butun enerjisini bu maca harciyor. besiktas manchester'i yenemezse yildirim demiroren baski altinda kalmaz ama ligde 5 hafta sonunda liderle 9 puan fark olursa koltugu sallanir. secime kadar besiktas'in ligde hala iddiali olmasi gerekiyor yoksa babasinin klubu sandigi besiktas'tan hayirlisi (tek temennim) ile ayrilmak zorunda kalabilir. beni uzun sey, yildirim demiroren mantalitesi yuzunden taraftarin da bu maca manchester macindan daha fazla odaklanmasi. halbu ki yonetim bu sene lig degil avrupada basari bizim icin kistasdir dese mustafa denizliyi de bu yonde itelese besiktas bu gruptan cikip kendi adina bir ilki gerceklestirebilir en kotu avrupa ligine gider.

    umarim derdimi anlatabildim, bu mac galatasaray derbisinden cok yildirim demiroren'in kredi macidir. besiktas taraftarinin bu mactan cok manchester macina odaklanmasi durumu degistirebilirdi. ayrica celal kolot daha ligin basinda besiktas'i uzun yillar sonra sampiyon yapmis bir teknik direktore ragmen, secilirsem iyi bir teknik ekip getirecegim diyerek boyle onemli mac trafigi oncesi mustafa denizli'nin kaderine isik tutmustur.

    bence besiktas kazanir 3 puan alir bu mactaki konsantrasyon+yorgunluk nedeniyle manchester macindan puan cikartamaz ( iki mactan 6 puan alsa heralde bu gazla lig sonuna kadar giderler) peki bu bir besiktas taraftarini tatmin eder mi? besiktas taraftari degilim o yuzden bu soruya cevap veremem ama galatasaray taraftari olarak soyleyeyim galatasaray bu maci kazansa ve panathinaikos macini kaybetse hic memnun olmam ama bu maci kaybedip panathinaikos'u guzel futbolla yenersek umurumda olmaz bu mac.
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap