59 entry daha
  • ne şeriat ne darbe, ne takunya ne postal, ne şiş yansın ne kebap, ne refahyol ne hazır ol...gibi söylemleri, sultanahmet mitingi yapıldığı zaman da, bugün de eleştiren parti. doğrudan "darbeye hayır" şeklinde net bir tutum alır. 28 şubatta kapatılan tek gazeteyi çıkarıyor oluşu, ordunun "ne şeriat ne darbe"cileri pek sallanmadığının, yada "bizim çocuklar" olarak gördüğünün işareti olsa gerek.

    toplumun yoğun bir şekilde etkilendiği, ana gündemi oluşturan bu tarz konularda net tutum alamamanın, taraf olamamanın, daha bilinen tabirle “üçüncü yol”culuğun yanlışlığı, sadece yapanı politikasızlığa itmesi veya yapanın toplumun gözünde önemsiz olarak algılanmasına neden olması değil. daha vahim olanı; darbeci, cuntacı, yüzbinlerce askeri olan bir kocaman yapıyla, tamamen kemalist bir paranoyadan ibaret, taban desteği sıfıra yakın olan şeriat tehdidini aynı kefeye koyarak, darbecilerin ekmeğine yağ sürülmesi. “ne şeriat ne darbe” diye bağırdınız da ne oldu? darbe! tebrikler valla.

    bu üçüncü yolcu tutumun büyük bir bölümü filistin’de de aynı hatayı yapıyor. mütemadiyen “ama hamas da...” ile başlayan cümleler kuruyor. bir taraf bir tarafı ezerken sessiz kalıyor, dolayısıyla ezenin yanına düşüyor. ne oldu, ezilene kayıtsız desteğini vermedin, iki tarafı da eleştirdin de çözüme mi ulaştı sorun?

    (bkz: #10845146)
944 entry daha
hesabın var mı? giriş yap