5 entry daha
  • bu sifat ile kastedilen, adiyla saniyla mustafa kemal ataturk.

    anladigim kadariyla ataturk'un yonetici olarak idareyi ele almasindan sonra neden ulkenin altyapisina yonelik cozumlerle ugrasmadigi [ki bu da bir yanilgidan ibarettir, o ayri konu] bunun yerine siyasi devrimlerle ugrastigi sorgulaniyor. nedir? kilik kiyafet devrimi, harf devrimi...vs.. tamam, bu elestiriyi kabul edelim, koyalim kenara.

    daha sonra deniyor ki, "alt yapi bir senede, uc senede yapilmaz... bugun icerisinde bulundugumuz altyapi eksikliginin ve onun beraberinde getirdigi sorunlarin sorumlusu bu hukumet degildir, olamaz"

    benim yazilanlardan anladigim bu, yok boyle degilse bildirirseniz sevinirim.

    buraya kadar bakinca yerinde bir elestiri gibi gorunuyor, tabii mustafa kemal ataturk'un gercekten de bir sehrin degil, koca bir ulkenin altyapisi icin yaptiklarina ve son derece basarili ve pragmatist bir dis politika ile farkli ulkelerden destek alip ulkede fabrikalar ve yollar insa etmeye calistigi gercegine gozumuzu kapatirsak.

    ote yandan, sormak isterim. peki pek sayin muhafazakar canim kardesim, bir iktidar ne icin secilir? iktidarin gorevi nedir? ilk felakette sucu oncekilere yuklemek ve sorumluluktan siyrilmak icin mi? sonucta bir ulkeyi yonetmeye talip olan iktidarin gorev tanimi ayni zamanda da o ulkede mevcut yanlis seyleri duzeltmeye calismak, eksikleri tamamlamaya calismak degil midir? siradan bir vatandasin cani yandiginda gidecegi yer o iktidarin yonettigi hukumet degil midir? ortada ulkenin bir eksigi varsa, kaynagi ne ve kim olursa olsun, neye dayanirsa dayansin sorunlari giderme sorumlulugu geregi o cani yanmis vatandasa cevap vermek halihazirdaki iktidarin gorevi degil midir? onceki yonetimlere suc bulmak hangi yaraya merhemdir? o iktidari oraya getiren zaten bizzat o sorunlari gidecegi sozu ve garantisi degil midir?

    peki ne yapti akp yonetimi bu alt yapi eksikliklerine iliskin? iktidara gelmezden evvel karsi oldugunu iddia ettigi ne var ne yoksa, bir bir yapmak disinda ne yapti cok pardon? karadeniz sahilinin agzina sicmak, ucuncu bogaz koprusune helikopterden yer begenmek ve uzmanlarin sozlerine kulak tikayarak istanbul'un katline ferman vermekten baska ne yapti?

    tesadufe bakin ki, akp'nin de ugrastigi, ustelik ne pahasina olursa olsun, ullkeyi kamplastirma pahasina ugrastigi sey "kilik ve kiyafet" oldu..

    kimsiniz ve ne hakla kimi elestiriyorsunuz? oturun da biraz dusunun.
218 entry daha
hesabın var mı? giriş yap