7 entry daha
  • bu kitabı okuduğunuzda şaşıracak, her şeyi yeniden sorgulayacak, ne çok şeyi bilmediğinizi göreceksiniz. eğer buna hazır değilseniz, okumayın derim.
    --- spoiler ---

    hz. muhammed eşi ayşe* ile çıktığı bir seferde, konaklanılan yerde ayşe unutulur. safvan isimli, sefere katılıp geriden gelen bir gözcü ayşe'yi bulur. sonrasında neler olduğu bilinmez ama bir dedikodu yayılır. safvan ile ayşe arasında bir şeyler oldu diye. hz. muhammed bu söylentilere çok üzülür. ayşe'yi babasının evine mi yollasın, yoksa yüreğine taş basıp örtbas mı etsin? ne yapacağını bilemez. sonunda, böyle çaresiz, böyle kahrolmuş bir durumda içi içini yer, zihnini kurt kemirirken her zamanki gibi cebrail imdadına yetişir. ve ayşe'nin suçsuz olduğunu şöyle ilan eder cümle aleme:

    "muhammed'in eşine o yalanı uyduranlar içinizden bir güruhtur.(...) o kimselerden her birine kazandığı günah karşılığı ceza vardır; içlerinden elebaşlık yapana ise büyük azap vardır. onu işittiğiniz zaman, erkek kadın müminlerin, kendiliklerinden hüsnü zanda bulunup da "bu apaçık bir iftiradır" demeleri gerekmez miydi? işte bunlar, şahit getirmedikçe allah katında yalancı olanlardır. (...) allah bilir, siz ise bilmezsiniz."

    --- spoiler ---
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap