641 entry daha
  • 05 x 22 ile sanilanin aksine tum sezonlarin en yardiran bolumunu yayinlamamistir. zira bir three stories, bir house's head(part 1 ve 2), bir euphoria(part 1 ve 2) olamamistir bu bolum. fakat muhtemelen tum sezonlarin en yardiran bolumlerinden ya da tum sezon finallerinden en yardira finale on hazirlik yapan mukkemmel bir bolum olmustur.

    gerek diyaloglar, gerek muhtemel final icin hazirladigi altyapi -ya da cizdigi yol-, gerekse ekibin -evet evet tum ekibin- mukkemmmel oyunculugu ile 05 x 22, zorlama ve zorunluluklardan dolayi* senaryonun degistirildigi bir sezonun (tipki ucuncu sezonda bir dusus oldugu gibi) tekrar yukselise gecmesini ve "amaaan" diye izlenen ve oncekilerle kiyaslanmaya mahkum izlenen bolumleri unutturarak bir anda "acaba finalde ne olucak?" moduna yine sokmustur. cok uzun cumle oldu, basi kici tutmayabilir.

    --- spoiler ---

    herseyden evvel hugh laurie'nin bekarliga veda partisindeki pezeveng moduna hasta oldum. wilson'in evinde duzenlemesinden bahsetmiyorum bile. fakat gel gor ki foreman'in 13'in body shot yapmasi konusunda "i paid 50 dollars for that" yorumu ve 13'in strip club'daki modlari, muhtemelen bölümün en can alici noktalariydi.

    bunlara ek olarak 5 sezondur bu diziyi izleyen ve ezbere bilen bir geek olarak diyebilirim ki, 05 x 22, 5 sezonun en iyi dumur sahnelerini barindirmaktadir; birisi wilson'in karamel'i gordugu sahnedir, digeri de chase'in "is that...strawberry?" diyerek bayildigi sahnedir ki ben 5 sezonun icinde bu kadar basarili dumur sahneleri gormedim.

    --- spoiler ---

    velhasil, muhtemelen 2-3 hafta icinde yayinlanan dizi finali ile hikaye biraz daha aciga kavusacak, akabinde daha verimli bir yorum yapmak mumkun olacaktir. fakat nacizane fikrim, en iyi bölümünün bu hafta yayinlanmadigi; fakaten iyi finallerden birine hazirlik yapan iyi bir bölümünün yayinlandigidir. bir de artik house o kadar net laf sokuyor, o kadar fazla yaran diyalog ortaya cikariyor ki bölüm basina akilda tutmak mumkun degil...
3747 entry daha
hesabın var mı? giriş yap