59 entry daha
  • zelenskiy'in en yakınındaki adamın putin'in adamı olma olasılığı çok yüksek. gelenektir bu ruslarda. iyi becerirler bu işleri. hatta cıa ruslardan kopya edilerek kurulmuştur.
    kgb ilk kez 1918'de çeka adıyla kurulmuştur. cıa 1947. ikinci dünya savaşından sonra.

    konuyla ilgili bir ayrıntı...

    1945 yılının şubat ayında yalta konferansı için üç lider: ingiltere başbakanı churchill, abd başkanı roosevelt ve rusya lideri stalin dünyanın geleceğini belirlemek üzere kırım'daki bir tatil beldesinde bir araya geldi. konferanstan bir gün önce churchill ve roosvelt kaldıkları odada dinleyici aygıt olabileceğini düşünerek otelin bahçesinde konuşmaya karar verdiler. yarın masada ne isteyeceklerini, nelere onay verip vermeyeceklerini uzun uzun konuştular...
    odalarında dinleyici olabileceğini düşünerek çıkabilecekleri öngörmüştü kgb zaten. bu nedenle çıkıp konuşabilecekleri tek yer olan avludaki çiçekleri dinleyici ile bezemişti ruslar.

    ertesi gün masada ingiltere ve abd'nin nelere evet nelere hayır diyeceğini bilen bir stalin vardı. toplantı sonuna kadar sırıtıp sigarasını içti. çok az konuştu, hatta birkaç cümle dışında hiç konuşmadı.
    toplantı bittiğinde istediklerini büyük ölçüde almıştı rusya.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap