4 entry daha
  • beni 15 nisan 2007 anıtkabir yürüyüşü kadar heyecanlandırmasa da katılacağım mitingdir.

    peki nedir 15 nisan 2007 anıtkabir yürüyüşü'nde olup da bu mitingde olmayan. dilim döndüğünce açıklamaya çabalayayım. 15 nisan'da gerçekleşecek yürüyüş tamamen bir vatandaşın bu miting bile programlanmadan önce programladığı, izinlerini aldığı, hiçbir sivil toplum örgütüne bağlı olmadan tertiplenen bir halk yürüyüşüdür. kısaca bir bireyin, ben tepkimi göstermek için ve duruşumu belli etmek için yürüyeceğim, var mı benimle birlikte yürümek isteyen şeklindeki çağrısının insanlar tarafından desteklenmesidir. dolayısıyla bu mitingden daha bağımsız daha halk kokan bir aktivitedir. ancak tarihi daha önce belirlenmiş olsa da bir gün öncesine de sivil toplum örgütleri tarafından miting konmuş olması büyük şanssızlıktır. ve tamamen bireysel bir karar mekanizmasının halka yayılması ile oluşan yürüyüş mitingi baltalamak amacıyla gerçekleşiyormuş gibi bir hava yaratılmıştır.

    atatürkçü düşünce derneği'nden bir çok konuda ayrılırım. kime oy verdiğim ise kimseyi ilgilendirmemekle birlikte şu anki chp'nin ve özellikle de chp'nin başındaki ismin yani deniz baykal'ın en az diğerleri kadar türkiye'nin içinde bulunduğu durumda payı olduğunu düşünüyorum. yani köşke çıkması muhtemel insanı veya insanları sevmemekle birlikte siyasetin içinde herhangi bir noktayı da kendime yakın bulamıyorum. ki bu durumun bana has olmadığını büyük kitlelerin de bu şekilde düşündüğünü biliyorum.

    o zaman susup oturmalı mıyım? alternatifsizlik edebiyatına ya da bu ülkede hiç birşey değişmez, aynı olaylar yaşanıp gider, kendimi boşa strese sokmanın anlamı yok mu demeliyim?

    düşünüyorum... ben bunu diyemem... yarın öbürgün olur ya, çocuk sahibi olduğumda, açıp yakın tarihi incelediğinde, yanlış giden olayları bana sorduğunda, peki baba sen ne yaptın dediğinde bir cevabım olsun isterim. ya da yarın sözlüğe girip birilerini eleştiren yazılar yazdığımda, bu yazıları yazmaya, birilerini eleştirmeye hakkım olsun isterim.

    ne bu miting ne de bir gün sonra gerçekleşecek yürüyüş benim gözümde bir partiye karşı değil. görünürde öyle gibi bir hava sezilse de, aslında siyasetin ülkeyi soktuğu çıkmaza karşı bir haykırış bir "yeter" nidası. halkın sesini yükseltmesi ve bu ülke siyasetçilerin değil benimdir görüşünün imzası.

    varsın birileri üstüne alınsın. orada toplanan kalabalığı kendi seçmenleri sansın. umrumda değil. mitingde beni rahatsız eden bir olay yaşandığında, bir slogan duyduğumda, eşlik etmemek veya sırtımı dönüp gitme özgürlüğü de elimde. ben oraya sadece halk olarak gideceğim, ben oraya sadece rahatsızlıklarımı somut şekilde göstermek için gideceğim, bunu kendine mal edenler zaten beni ve benim gibileri kaybederler. ben olaraya bu güzel ülkenin daha iyi bir geleceğe layık olduğunu hissettiğim için gideceğim.

    oturup ağlamaktan ve sızlanmaktan daha doğru olduğunu düşündüğüm için gideceğim. gerisi boş. gerisi hikaye.
400 entry daha
hesabın var mı? giriş yap