6 entry daha
  • – oaxaca valisi ulises ruiz ortiz'in istifa etmesini isteyen solcularin kurdugu bir barikat yakinlarindaki olayda, barikata yonelik silahli saldiri sonucu biri gazeteci (new york indymedia muhabiri) brad will, biri ogretmen emilio alfonso fabian, 3 kisi oldu. oaxaca savciligi, birkac da yarali oldugunu bildirdi.

    kentteki catismalarda simdiye kadar 9 kisinin oldugu bildiriliyor. oaxaca'daki krizi cozme sozu veren ve gorevini yeni devlet baskanina 1 aralikta devredecek olan meksika devlet baskani vicente fox, duzenin saglanmasi icin kente federal polis ve asker gonderilmesi cagrilarini reddediyor.

    ruiz ortiz'in rusvet aldigini ve muhaliflerine karsi baskici taktikler uyguladigini ileri suren solcular ve ogretmenler 5 ay once oaxaca'da eylemlere baslamisti.

    protestocular, kentteki vurularak oldurulme vakalarinin arkasinda ruiz ortiz'in oldugunu belirtiyor. istifa etmeyi reddeden ruiz ortiz ise kentteki kontrolun hala kendisinde oldugunu soyluyor.
    *

    http://publish.nyc.indymedia.org/…006/10/77757.html

    – federal polis ve paramiliterler 27 ekim 2006, cuma gunu oaxaca'da, calicante mevkiinde bir barikata saldirdi. dort kisi oldu, cok sayida yarali var.

    new york indymedia muhabiri will bradley roland gogsunden vuruldu ve hastaneye varmadan hayatini kaybetti. milenio diario fotografcisi oswaldo ramirez de ayagindan vurularak yaralandi. yaralanan bir radio universidad muhabiri ambulans bulunamadigi icin bir volkswagen ile hastaneye goturuldu.

    paramiliterler tarafindan oldurulen muhabir brad will'in yaninda olanlardan ogrenilenler:

    * brad, santa lucia barikatindaydi.
    * 30-40 metrelik bir mesafeden, mide boslugundan vuruldu.
    * kentli, sivil giyimli paramiliterler tarafindan vuruldugu soyleniyor.
    * vurulduktan sonra guvenli bir bolgeye goturuldu, oldugu dogrulandi, cenazesi oaxaca'da kizil hac binasinda.

    guncelleme: oaxaca'da barikatlara karsi saldirilar suruyor. sokaklarda silahli gruplar devriye gezmeye devam ediyor. olu sayisinin 5'e yukseldigi bildirildi.

    radio appo, ogretmen emilio alfonso fabian'in vali ruiz ortiz'in silahli adamlari tarafindan vurularak, aldigi uc kursun yarasi sonucu olduruldugunu dogruladi.

    subcommandante marcos ve altinci komite, brad will'in olumu uzerine tum ozgur insanlari harekete gecmeye cagirdi.
    *
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap