• nissan motor company'nin sihirbaz ceosu. nissan'ı bulunduğu krizden çıkararak tekrar kar eden bir kuruluş haline getirmiştir. şu an 49 yaşında olup, bu görevi üstlenmeden önce renault ve michelin kuruluşlarının üst düzey operasyonlarında görev almaktaydı. uygulamaya koyduğu kurtuluş planı sonucunda nissan tekrar rekabetçi bir firma haline gelmiştir. "costkiller" ve "icebreaker" lakapları arasındadır.
  • brezilya doğumludur. nissan motor company'de kurtarma planını ilk başlattığında japon medyası tarafından yerden yere vurulmuştur bu zat. çünkü pek çok japon şirket tarafından yaygın olarak kullanılan "keiratsu sistemi"ni nissan'dan söküp atmıştır. işten çıkarmalar ve fabrika kapatmalarda cabası. ancak plan sonuç olarak işe yaramış, mart 2001'de şirket 2,3 milyar dolar kara geçmiştir. borçları 13 milyar dolardan 10 milyar dolara düşürmüş, stok miktarını ve maliyetini azaltmıştır. onun liderliğinde nissan otomobillerinden altima sedan 2002'de kuzey amerika'da yılın otomobili seçilmiştir.
  • nissan'da ki başarısı kitaplaştırılmış olan lübnan asıllı brezilya doğumlu mühendis ve businessweek dergisine göre 2001'de dünyanın en iyi ve en başarılı 25 ceo'su içinde yer almış kişi. sayesinde nissan'nın otomobil satışları japonya'da toyota firmasına rakip olmuş, gözlerini fena korkutmuştur.
  • bir ultra-küresel adam. (doğduğu, şu an yaşadığı yerler bir yana, ilk ve ortaöğrenimini bile farklı kıtalarda tamamlamıştır) önümüzdeki aylarda renault'nun başına geçecektir, ki bu görev anasının ak sütü gibi helàldir kendisine.
  • kendisinin iş yaparkenki en büyük takıntılarından biri farklı bölümlerden, disiplinlerden vs gelen insanların bir arada çalışmalarını sağlayarak sinerji yaratma isteğidir..ve bu öyle manyak bir adamdır ki birden fazla şirketle ilgili bir sürü kararı çoğu zaman japonya'dan fransa'ya uçarken verir..
  • japonya'da kendisiyle alakalı bir çizgi roman çıkartılacak kadar sevilen ve tanınan karizmatik bir sima..
  • "birçok şekilde ünlü olabilirsiniz, iyi ya da kötü. benim için ünlü olmak önemli değildir. benim için önemli olan saygı görmektir" diyen guru yönetici.
  • dakikada 210$ kazanan kişi... batsın bu dünya..

    http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/…591&p=1&rid=4369
  • "there are no problems at a car company good products can't solve" demiş ve işin özünü gayet güzel belirtmiştir
  • nissan'daki basarilari yüzünden (ki kasap carlos olarak adlandırılır kendisi -nissan ın anavatanındaki, japonyadaki fabrikasını kapatmıstır) renault ceo'luguna getirilen ama kriz yuzunden sarkozy'den "neden fransız vatandasına iş vermiyorsun da elin romenine, türküne iş veriyorsun" diye zılgıt yiyen iş dünyasınca basarili olarak adledilen sahsiyet.
hesabın var mı? giriş yap