• az önce dahil olduğum milliyetçilik türü.

    yoğun bir gün geçirdiğim için unutmuştum. hatırlamamı sağlayan sözlükçülere teşekkür ederim.

    gerçi yadırganmış bu durum...
    halbuki barış elçisi hassasiyetiyle çocuğuma kürdistan adını versem son derece isabetli bir hareket yapmış olurdum ve demokrasi dedektörlerimiz hiç yadırgamazdı. şans işte.

    ülkelerin ve üzerinde yaşayan bireylerin bağımsızlığını temsil eden bazı semboller vardır. bu semboller, fiziki varlıklarının çok ötesinde anlam taşırlar ve yaşattıkları manevi hazla insanın günlük hayat koşuşturmacası içinde tatmin edemedikleri aidiyet duygusunu bir dereceye tatmin ederler. sanırım bayrak, türk insanı için bu sembollerin başta gelenidir.

    ülkesinin kuruluş yıldönümünü benimseyen, bayrağının bugün dalgalanıyor olabilmesi için çekilenleri iyi-kötü bilen çoğu vatandaş belki de milliyetçi duyguların da ötesinde diye tanımlayabileceğimiz duygular içerisinde bayrağını asıp onu herkese göstermek ister. bu hareket dosta-düşmana "ben bağımsızım" mesajı verir. ülkenin içinde bulunduğu durum, gerçekte ne kadar bağımsızız sorusu, yakın gelecekte bir rejim değişikliği olma ihtimali ve sair durum, soru ve sorunlar bu hareketi yapan kişinin vermek istediği mesajı bozamaz ve değiştiremez.

    bu ülkenin insanları, bazılarının "sadece bir bez parçası" olarak gördüğü bayraklarına değer verirler. bu, nesneye dayalı bir yüceltmeden ziyade sembolik bir sevgi-saygı gösterisidir. "bu bir milliyetçilik tezahürü" diyerek küçümsenmemelidir-ki milliyetçi olanı küçümsemeyi kendisini kamil insan yapacağını sananlar var. doğrudur, bu bir milliyetçilik tezahürüdür; ve güzeldir.

    bayrak asmak kişiyi faşist yapmaz. sistemli olarak milliyetçilik=faşizm anlayışının yerleştirilmeye çalışılan bu dönemde bizim milliyetçilik anlayışımızın türk ırkının üstünlüğü düşüncesine dayanmadığını, türkmüş, kürtmüş, zazaymış, arapmış, lazmış, çerkesmiş, boşnakmış, arnavutmuş her ne olursa olsun, hangi etnik kökenden gelirse gelsin topraklarımızda yaşayan her unsura aynı mesafede olduğunu, vatanı, vatanseverlik anlayışı içinde bir bütün halinde kucakladığını daha yüksek sesle haykırmalıyız.

    cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
  • çocuğuna kürdistan ismini koyan adamın milliyetçiliği ile karşılaştırılınca çok normal bir milliyetçiliktir.

    dünyanın her tarafında milli günde bayrak asılır.

    asılanın bizans'tan ya da başka bir anadolu uygarlığından alınmış olması sadece ırkçıları rahatsız eder, başka ırkçıların da dilini yorar.

    hadi artık dağılıp çay demlemeye gidebilirsiniz.
  • tüm sene boyunca bayrak assalar, bu sefer de zilyon tane yafta yiyerek koyu milliyetçi, ırkçı, ot bok falan olacak insanların milliyetçiliği. bunu eleştirenlere sormak lazım sanırım optimum bayrak asma sıklığı nedir diye.. millete adam gibi bayram sevinci bile yaşatmak istemeyenlere inat mutlu ve coşkulu bir şekilde asacak şahsımın da dahil olduğu güruhturlar..
  • ülkemizde oldukça yaygındır. duygunun tezahürüdür. bayrak, anadolu'da ve trakya'da genellikle pencerelere asılarak, ermeni kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı istanbul şişli'de ise hem pencerelere hem de apartman girişlerinde sırf bunun için yapılmış bayrak koyma yerlerine yerleştirilerek icra edilir. güzeldir, hoş görünür.

    bu arada hilal pagan dönemden kalma ay sembolüdür. (bkz: ay tanrısı)
    ayyıldız, sadece pagan roma paralarında değil, göktürkler'in akçelerinde de görülen bir paganizm sembolüdür. nihayetinde başkalarını cahillikle suçlamadan önce, önce kişisel cehaletimizi giderelim, bilginin ışığına erişelim. http://tinyurl.com/ces8a7
  • bu eylemi gerçekleştirenlerin dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri bayrağın sapıdır. zira yine batmış birilerine.
  • bayraksızların gücüne gidebilir. böylelerini ciddiye almamalı, gerekirse empati yapmalıyız.
  • sana göre milliyetçilik bana göre yurtseverliktir. sapları samanları birbirine karıştıran, herkesi aynı kefeye koyan andavalların anlamaması normaldir.
  • bayrak iliştirilen otomobillerin camlarının kırılabildiği, hatta yakılabildiği, mahalle karakolunun bahçesinde panzerlerin bekletildiği yerlerde yaşayanlar için gurur meselesi haline gelebiliyor.
  • çok acı çekmiş bir toplumun öfkesidir. adam asmamış en azından, alt tarafı yaşadığı ülkenin bayrağını camına asmış. bi yerlerden demokraağtik gelmedi mi? olur öyle, griptendir.
  • dini bayramlarda namaza gitmek ne kadar şeriatçılıksa, milli bayramda bayrak asmak da o kadar milliyetçiliktir. sevincin, kazanılmış zaferin, kazanılmasında emeği geçen insanlara olan saygının göstergesidir.. gerçi saygı duruşunda bile durmayı bilemeyen insanların olduğu bir ülkede, hiçbir değere saygı gösterilmemesi de olağandır. saygı göstermek istemeyen insanlara dil dökmenin manasız olacağını da düşünmeden edemiyorum..
hesabın var mı? giriş yap