hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: #146198636)

    yarı finaller oynanmadan önce finalde olası arjantin-fransa eşleşmesinde iki takımın da dezavantajlarını yazmıştım, tekrar özet geçmek gerekirse;

    "fransa;

    - iki dünya kupası üstüste kazanmak çok zor bir olay, bunu en son 1958-1962'de brezilya başarmış ki o dünya kupasında oynayanlardan hayatta kalan insan bile sayılı. büyük mental sınav.

    arjantin;

    - 86'dan beri süregelen 36 senelik dünya kupası laneti ve maradona'nın messi üzerindeki gölgesi var, yine büyük mental sınav."

    kadrolara bakıyorum, iki takımın da oynadığı takdirde maçı tek başına alacak birer büyük süper yıldızı var, iki takımın da tecrübeli oyuncuları var, iki takımın da genç, henüz piyasa değerini tam bulmamış ama üst düzeyde potansiyelli ve maçta ciddi heyecan yaşayıp ayağı titreyecek oyuncuları var, iki takımın da oyun gücü benzer, hayatımda bu anlamda gördüğüm en dengeli final maçlarından biri.

    bunun dışında messi konulu;

    (bkz: #146331123)

    gelmiş geçmiş en büyük oyuncu tartışmalarını reel parametreler üzerinden "yüksek oranda" bitirecek bir maç olması sebebiyle futbol tarihini değiştirebilecek kadar önemli bir maç. bu maç sadece messi'nin maçı değil, aynı zamanda cristiano ronaldo'nun ve maradona'nın da maçı, 30 senelik bir hesap burada kapanacak, bu anlamda en azından benim izlediklerim arasında şu ana kadar gelmiş geçmiş en önemli futbol müsabakası olacak.

    maç ne olur?

    şimdi her parametre birbirine bu kadar yakınken bu maça taktik, teknik kasarak galibi tahmin etmek imkansız, bu maç gerçek bir rus ruleti, olasılıklar tamamen yüzde 50-50, maçın skorunu iki faktör belirleyecek;

    1- süperstarların performansı,
    2- şans faktörü.

    böyle maçlarda yapılacak bir hatanın affı olmaz, tek bir gol elmas değerindedir ve telafisi zor olur. yine de işin tekniğine girecek olursak;

    fransa'nın bu maçta ciddi zaaf olabilecek bir durumu var, o da tchouameni'nin savunma anlamında arkada çok yalnız kalması. son 2 maçta ne rabiot ne fofana arkada 6'laşıp şuameni'ye destek veremediler, ortasahayı dolduramadılar, tchouameni de bir kante olmadığından mütevellit fransa ileride top kaybı yaşadığında rakip ortasahayı hızlı bir şekilde geçip fransa'nın birinci bölgesine rahatlıkla top taşıyabiliyor, fas ve ingiltere bu zaafı kullanamadı ancak arjantin geçişleri iyi yapan bir takım ve ileride messi gibi bir adam var, fransa cephesi fas'a verdiği geçişi arjantin'e de verip birinci bölgesinde bu kadar topla oynatırsa çok sıkıntı yaşar o maçta, bu anlamda ya daha önde bir savunma çizgisiyle maça çıkmalı, ya da tchouameni'nin yalnızlığına bir çare bulmalı, özetle arjantin ortasahası fransa'dan üstün görünüyor ve böyle maçlarda ortasaha direnci çok önemli.

    arjantin cephesinde net bir zaafiyetten bahsetmek biraz zor, o yüzden boş konuşmayacağım.

    velhasıl bence;

    - bu maç arjantin vs fransa maçı değil, messi vs mbappe maçı. hangisi daha iyi performans gösterirse takımı alır maçı.

    - öne geçen takım yüzde 80 olasılıkla bu maçı alır.

    tarihin en önemli futbol müsabakası olduğu fikrimi tekrarlayayım, fransa'yı destekliyorum, ancak fransa 60 senedir başarılmamış bir şeyi başarıp iki dünya kupası üst üste alabilecek bir takım mı diye sorduğumda biraz boşlukta kalıyorum ve sanki istatistiksel olarak arjantin alır gibime geliyor, bakalım ne olacak.

  • biraz mutluydum, mutsuz oldum.

    borçsuzdum, borçlandım.

    sıradan vatandaştım; hain, terörist, dış mihrak, kafir, şerefsiz oldum.

  • 10 kasım ramazan ayına denk geldiği zaman ahmet necdet sezer anıtkabir defterini imzalarken su içmişti.bu tayfa o zaman da ağzına sakız etmişti konuyu.sonra bu tayfanin istediği gibi isimler cumhurbaşkanı oldu.namaz kılan oruç tutan muhafazakar olduğunu iddia eden kişiler.ahmet necdet sezer oğlunun düğününün parasını kendi cebinden ödemişti ayrıca kaldığı süre boyunca faturalarını kendi maaşından ödüyordu muhafazakarlar ise itibardan tasarruf olmaz mantığıyla halkın vergileriyle lüks içinde yaşıyor.bu paçavra site tam da günümüzü anlatıyor namaz kıl oruç tut istediğin kadar kul hakkı ye.klasik akp eylemi.her ilde gormussunuzdur.agizlarindan allah düşmez sürekli ibadet showu yaparlar ama her naneyi de yerler

  • öncelikle kızcağızın ailesinin başısağolsun, korkunç bir şekilde evlatlarını kaybetmişler.

    yeri gelmişken tüm genç kızlara seslenmek istiyorum, kulağınıza küpe olsun; asla ama asla sevgilinize, flörtünüze, hoşlandığınız çocuğa nude fotoğraflarınız yollamayın ve eğer ilişkiye girerseniz görüntünüzün alınmasına rıza göstermeyin.

    şimdi ilk kısım tamam da ilişki sırasında görüntü almayı bir insan niye kabul edilsin salak mıyız diyebilirsiniz. hayır, siz salak değilsiniz ama karşınızdaki adam şerefsiz olabilir! ben fantezi yapmayı istiyorum, hatıra kalsın istiyorum diyebilir daha da ileri gidip ben sapık mıyım bana güvenmiyor musun diye size duygusal şantaj yapmaya kalkabilir cevabınız hayır olsun.

    karşınızdaki insan size kezbansın, bak dediğimi yapmazsan seni terk ederim, bana başka kız mı yok gibi şeyler söyleyip sizi manipüle etmeye çalışabilir hatta üstü kapalı bir şekilde bildiğiniz bir kızın ona asılıp nude fotoğraflar gönderdiğini filan da söyleyebilir. cevabınız yine net olsun; hayır, gitmek istiyorsan gidersin.

    size değer veren, sizi seven bir adam zaten sizi böyle sıkıştırmaz. ayrıca o yolladığınız ya da birlikte çektiğiniz görüntüleri daha sonra başka sitelere satmayacağının, size o görüntülerle şantaj yapmayacağının ya da en basitinden sağa sola göstermeyeceğinin garantisi yok. bırakın giderse gitsin o kişi hatta gitsin daha iyi sonrasında sürekli diken üstünde yaşamaktan çok daha iyidir.

  • leonardo dicaprio'nun ödülü aldıktan sonra debe editini basıp araya küresel ısınma ve çevresel duyarlılık konularını da sıkıştırdığı tören.

  • %10 bildiğim kadarıyla muhtemelen %18 yaparlar, benim lokantacı esnaf kardeşim de fiyatı %8 değil en az %25 artırır, kazanan devlet ve esnaf olur kaybeden yine bizler oluruz.

    debe editi: hafta sonu boykot var herkesi katılmaya davet ediyorum.

  • sivil havacılıkta bile uçucu personelin sözleşmesinde bir takım maddeler vardır. mesela üniforma üzerinde iken sigara içemez. üniformanın ağırlığına yakışmayan hareketlerde bulunamaz ve hatta belirlenmiş çanta ve valizler harici bir poşet dahi taşıyamaz. yaparlarsa ciddi sonuçlar ile karşılaşırlar.

    neden yapamazlar? çünkü o kurumun koruması gereken bir itibarı vardır. ve o üniforma, o kurum demektir.

    bu insanların eğlenmesine, eğlenceli videolar çekmesine hatta abartmasına karşı değilim. isteyen, istediğini yapar. isterse patates kızartsın; isterse altına sıçıp, bokunu yüzüne sürsün. bana ne?

    ama o üniforma üzerlerinde iken binlerce yıllık geleneği olan türk askerini ve ordusunu temsil ediyorlar. o üniforma üzerlerinde iken vakur olmak zorundalar. o binlerce yıllık geleneğe bağlı olmak zorundalar.

    çünkü o gelenekler bozulursa, o asker şehit olur.

  • edit:şekil a

    millet olarak yürümeyi bile beceremiyoruz.avm de çalışıyorsanız haftasonunda sinir krizleri geçirmenize sebep olurlar.

    maddeler halinde sıralarsak

    -yürüyen merdivenlerin giriş çıkışlarında dikilme
    -yürüyen merdivende toplu bir şekilde dikilme ve herkesi mal gibi dikilmeye zorlama
    -4 lü 5 li gruplar halinde yanyana kağnı hızında yürümece
    -mağaza girişlerinde çıkışlarında dikilme ve yanlarından zorla geçilmesine rağmen kılını kıpırdatmama
    -bebek arabasıyla ani duruş ve dönüşler yaparak arkadan gelen ve yandan geçenlere engel olma
    -wc giriş çıkışlarında dikilme insanların bunların etrafından dolanıp wc ye girmesi

    daha çok var ama aklıma şimdilik bunlar geldi