hesabın var mı? giriş yap

  • üst solunum yolları enfeksiyonlarında uyguladığım, her hasta gördüğüm kişiye tavsiye ettiğim ve faydasını gördüğüm doğal yöntem

    saat başı tuzlu su ile gargara yapıp tükürün.

    kullanılan ilaçlardaki gibi kimyasal içerik yok. yan etki yok. ilaçsız atlatıyorum bir iki günde

  • ukrayna ile vizesiz seyahatin 30 gün mü 60 gün mü olacağı konusunda yaşanan, erdoğan'ın derin rusça bilgisi ile damgasını vurduğu pazarlıkta ortaya çıkan durumdur. ukraynalı lider yanukoviç "30 gün olacak" demiş, başbakan "hani 60 gündü?" demiş, yanukoviç "haaa tamam o yönde çalışıyorz" deyince bizimki engin rusçasını ortaya dökmüş

    "da"

    işte habercilik, başlık atma sanatı böyle bir şey. adam "da" dedi diye, rusça pazarlık diyebilirsiniz. demek ki bir de davay deseydi ortalık yıkılacaktı kodumun yerinde.

  • telefonu sessize almayan hocayı suçlayan salakları gösteren başlıktir. bu amk telefonunu bu saatte aramaya hakkı olmayanlar için değil, acil ve hayati durumlar için seslide tutuyorum, saygısız denyolarin keyfi için değil.

    edit: kimisi de mesaj patrondan gelse ses edemezsiniz diye salak duyar kasmis embesiller de var. bir önceki çalıştığım üniversitede bölüm başkanının ısrarla darlamasindan mütevellit telefonu hiç açmamış, ertesi gün de "elimdeki telefon kişiseldir, senin telefonunu açmak zorunda değilim. resmi iletişim yolu e-posta'dir, çok istersen e-posta yollarrsiniz ben de sabah bakarım, aksi takdirde bana mobbing yaptığınız için şikâyette bulunacağım!" demisligim de varsdir.

    yani özetle kendi sindirilmiş embesil hayatlarinizdan yola cikarak duyar kasmaya kalkmayın. insanların istirahat hakkına tecavüz etmeye kimsenin hakkı yoktur.

  • reyhanlı'ya gidip halkın arasına karışabilen bir lidere de oy vermektir. yoksa usa'ya kaçıp, ben gelinceye kadar tazminat işlerini halledin diyene oy vermek mide değil işkembe ister.

  • ilk konu basliklarinin 2001 ocak ayinda girilmeye baslandigi, gunumuze kadar 20000'den fazla madde basliginin eklendigi ortaklasa ansiklopedi olusturma projesi. madde basligi altina yazilanlar, konunun uzmanlari (ya da herhangi bir user) tarafindan incelenip degistirilebiliyor. bu da wikipedia'nin iceriginin (eksi sozlugunki kadar hizli bir sekilde genislemesini engellemekle beraber) oldukca guvenilir olmasini sagliyor. bununla beraber populist egilimlerle yazilmis, kisilerin kendi inanclarini yansitan yanlis bilgilerle doldurulmus pek cok maddeye rastlamak da mumkun. ayrica yazilanlarin keyfi bir sekilde baska userlar tarafindan silinmesi (bu wikipedia'da vandalizm olarak adlandiriliyor) bazen userlar arasinda surtusmelere sebep olabiliyor. ayni proje altinda cince'den ispanyolca'ya kadar cok farkli sayida dilde entrilerin girilmesinin mumkun oldugu paralel wikipedia siteleri de var. karakter sorunu sebebiyle henuz turkish wikipedia'ya yer veremiyorlar. genisledikce turkiye ile ilgili yanlis ve kulaktan dolma bilgilerin giderek daha fazla miktarda yeralmaya basladigi ve bunlari kontrol edip duzeltmek uzere tartismak icin daha fazla turk user'a gereksinim duyulan ansiklopedi projesi.

  • (bkz: adaletin bu mu dünya)

    bir adam düşünün ki kurduğu sivil toplum örgütü ile devletin başaramadıklarını başarıyor...

    bir adam düşünün ki bireysel anlamda dünya çapında başarılara sahip, everest'e çıkan ilk türk...

    bir adam düşünün ki soyu osmanlı'nın şanlı paşalarına dayanıyor ve bu soyunun verdiği sorumlulukla çağdaş bir atatürkçü olarak hareket ediyor...

    ve ne idüğü belli olmayan vatan hainlerince* hedef alınıyor, ne kadar acı değil mi?

    zor zanaat bu ülkede düzgün insan olmak...