hesabın var mı? giriş yap

  • fırtınalı, rutubetli, elektrik yüklü havalarda gurcataların, direğin ucunda, armanın çeşitli yerlerinde sarı ateş topları şeklinde görülen parlak ışıklar. eski denizciler tarafından uğur işareti olduğuna inanılırmış. osmanlıcası "edva-ı bahriye". uçakların kanat uçlarında da görülen bu olay pilotlarda geçici körlüğe neden olabiliyomuş. ayrıca minareler, kuleler gibi yapıların sivri uçlarında da görülebiliniyomuş bazen. roma imparatoru sezar'ın afrika'daki bir savaşta gece yarısı çıkan bir dolu fırtınası sırasında askerlerin mızraklarının ucunda ateş topları gördüğü söylenirmiş. macellan'ın yolculuğu sırasında da mürettebat gördüğü ışıkların kendilerini koruyan azizler olduğuna inanmış ve bu ışıklara "aziz elmo'nun ateşi" (st. elmo's fire) adını vermiş. 15 - 16 yüzyıllarda italyan gemiciler gemici nurunun ışığının isa'nın bedeninden geldiğine inanıp, "corposanto", "cormazant" gibi isimler vermişler. iskoçyanın kueydoğusundaki balıkçılarsa olayı hala teyze boyutunda ele alıp "corbie's aunt" adını vermişler.

  • herhangi bir inancın veya ideolojinin insanlığın bütün sorunlarını çözeceğine körü körüne inanmak ve daha kötüsü bu inancını başkalarına baskı kurarak hakim kılmaya çalışmak.

  • üstteki yazar realiteden o kadar uzak ki tam olarak neye yakın bir türlü anlayamadığım başlık,her argümanına bir cevap mutlaka var ama (bkz: burasi turkiye) burda at,avrat,silah emanet edilmez.toplu taşıma hiç de öyle avrupadaki gibi rahat bir ulaşım yöntemi değil.sana ütopyanda tatlı rüyalar

    çok sayıda yazarın ısrarı üzerine gelen edit:şükela modu kullananlar için üstteki yazar: (bkz: #92175541)

  • kazının yeni yeni başladığı, kazı alanına arkeologların serbestçe girebildiği günlerdi.. ismini hatırlamadığım genç bir arkeolog, kazının aşama aşama fotosunu paylaşıyor, kazının ilerleyişi hakkında bilgiler veriyordu. arkeolog'un son tweeti, kelimeleri tam olarak hatırlamamakla beraber " sasani hükümdarı shapur'un kişisel serveti olduğu tahmin edilen, içlerinde envai çeşit değerli mücevher, dönemin ünlü pers büyücülerine ait değerli büyü kitapları ve el yapımı özel işlemeli savaş aletleri ve zırhlar bulunan çeşitli büyüklüklerde sandıklar bulundu" şeklindeydi. tweet aynı gün, atıldıktan birkaç saat sonra silinmişti. yanlış hatırlamıyorsam arkeolog da birkaç gün sonrasında hesabını kapatmıştı. hesabı kapattıktan bir süre sonra da bölge tamamen koruma altına alınmıştı.

  • ne zaman ki ödemem gereken miktar ...,20 olur, korkarım. cebimde de ...,25 lira oldu mu gör gerginliği...

    - para üstünü almayıp "üstü kalsın" desen "artize bak sanki para üstü de bir şey olsa bari..." denecek.
    - para üstünü beklemeden oradan uzaklaşsan kısa süre sonra "beyefendi para üstünü almadınız" diye çağırılacaksın.
    - para üstünü beklesen "ulan adama bak 5 kuruş için bekliyor ne açgözlü pinti adammış" denecek.

    siz en iyisi kart kullanın.

  • sanırım şu ankiler hass cinsi olanlar. dış kabukları daha kalın ve pütürlü. boyut olarak ise 100-120 gram kadar anca varlar. dolayısıyla fiyatları da daha büyük bir cins olan fuerteye göre düşük. fuertelerin ağırlığı 200-300 gram arasında değişiyor. ancak kilogram fiyatına bakarsak pek bir değişim yok gibi.