hesabın var mı? giriş yap

  • geçenlerde deutsche bank 2019'da özellikle borsalar açısından en büyük riskin algoritmalar olduğunu belirtmişti. link algoritmaların bilinenin aksine fiyatlardan çok işlem hacmine göre programlılar ve dün gece olduğu gibi yüksek hacim> algoritmik işlem> daha yüksek hacim> daha büyük algoritmik işlem... döngüsüne girebiliyorlar; biz bugün benzer bir durumu türk lirasında yaşadık.

    dün gece apple çöktükten japon piyasası kapalı iken tl satışları gelmeye başlayınca(riskli varlıkları sat; altın, abd tahvili, japon yeni al) türk lirasında oluşan yetersiz likidite nispeten yüksek hacmin algoritmalar tarafından devamlı beslenmesi sonucunda dünkü fiyatlama oluştu. uzun süredir dış piyasalarda likiditeyi düşük tutmanın faydasını görüyorduk ama bu defa bunun dezavantajını yaşadık.

    gece yaşadığımız sıkıntının benzerinin 2019'da borsalarda yaşanmasından korkuluyor.

  • bakın belki koca'nın söylediği doğrudur, söz konusu miktarda aşı söz konusu zamanda gelecektir ama aşıların geldiğini görene kadar asla inanmıyorum. inanmıyor oluşumun da suçlusu ben değilim.

  • atin vatandasliktan be. nolur atin. hemen, sevinerek cikarlar. turkiyenin gotu boklu vatandasligina kalmadilar - vatansiz kaldiklari, bu muameleyi gordukleri anda gittikleri ulke aninda siginma hakkini verir, kafalari rahat yasarlar.

    (bkz: valla mi lan)