• alonso şampiyon olursa hatırlanmayacak olan yarıştır.
  • beklendiği kadar heyecanlı geçmeyen (baya baya sıkıcıydı), ancak olaylı bir yarış oldu. fernando alonso'nun zaferi, felipe massa'nın ikinciliği ve böylece scuderia ferrari'nin dublesi ile... yaklaşık 130 gün sonra alonso podyumun en üst basamağına çıktı ve aynı süre içinde tekrar bir ferrari dublesi görmüş olduk. kendi evinde, kendi taraftarlarını sevindirme görevini ise sebastian vettel üstlendi podyuma çıkan son kişi olaraktan.

    ferrari'nin böyle bir geri dönüşe ihtiyacı vardı. takım patronu stefano domenicali'nin "zafere inanmayan işten ayrılsın" şeklinde açıklamaları, alonso'nun bir kaç kere "şampiyon olma şansımız hala var" diyerek düşüncelerini belli etmesi gibi olaylar takımı kamçılamış olacak; güçlü oldukları bir haftasonunda nihayet yarış kazandılar. alonso'nun yarış mühendisi yanlış duymadıysam "tüm haftasonunda dehşet hızlıydın bunu hakkettik." demişti. gerçekten öyle.

    yarışın olaylı geçmesine neden olan durum ise hiç şüphesiz felipe massa'nın fernando alonso'ya yol vermesiydi. büyük tartışmalar kopabilir, açıklamalar haberlere düşebilir, sayfa sayfa yorumlar yazılabilir bu olay sonucunda. (ben de yorumda bulunacağım) bu olayı "post-modern takım emri" şeklinde tanımlamak gerek. neden massa'ya "alonso senden hızlı, ona yol ver" gibi bir emir verdiler? bunun nedenlerini şöyle açıklamak gerekir. ilk önce, ferrari uzun bir süredir zafer veya duble görmüyordu. şampiyon olmak için de zaferlere ihtiyaçları vardı. bu yüzden basit bir düşünceyle şampiyonada avantajlı pilotu, diğer pilotun önüne geçirttiler. ikinci bir neden daha var o da iki pilotun birbiriyle kapışmasıyla olacak kazadan kaçınmak ve dubleyi tehlikeye atmamak. ferrari red bull'un 2010 türkiye gp'sinde yaşadığını yaşamamak için böyle bir hamle yapmış olabilir. hatırlatırım mclaren da ne olur ne olmaz diye ufacık bir kapışmadan sonra pilotlarına yavaşlama emri verdi ki bu karar da doğruydu. bir de belçika gp'sinde yaşananlar var (bkz: #19247296)... takım emirleri yasaklansa bile hala formula 1'in içinde ve kuralına uydurarak rahatlıkla yapılabiliyor. çoğu takım da gereksiz mücadele ile emeklerini harcamamak için bu yola baş vuruyor... aslında alonso massa'yı kendisi de geçebilirdi, çünkü massa yeteri kadar fark açamıyordu, çeşitli hatalar ve kontralarda bulunuyordu ve alonso massa'yı geçtikten sonra "ben hızlıydım zaten" diyerek en hızlı turları attı.

    gelelim diğer konulara: yarışın kaybeden takımının red bull diye düşünüyorum. vettel alonso'ya kapıyı kapatmaya çalışırken, massa'yı unuttu ve sonunda iki ferrari'ye de geçilmiş oldu. her ne kadar ferrari'lere yaklaşmaya çalışsa da beceremedi ve üçüncülükle yetindi. mark webber ise birinci başladığı yarışlardaki performansına sahip değildi ve yarışı 6. bitirdi. mclarenlar red bull'dan daha iyi durumdaydı bence. podyuma çıkabilecek güçte olduklarını düşünüyordum ancak olabilecek en iyi sıradalar. force india yok gibiydi bu haftasonu. kötü bir sonuç aldılar... robert kubica, renault f1'e 7. olarak değerli puanlar kazandırdı ve nihayet vitaly petrov (petrovun telsiz anteni uçtu bir yerlere sanırım) da 10. olarak başarıya ortak oldu. mercedes gp en azından iki pilotla puan almayı başardı. yeni takımlardan sadece timo glock ve bruno senna yarışı bitirebildi; bu da oldukça dikkat çekiciydi.

    massa yarışı kazanmayı hak ettiğini, daha önceleri takım emirleri yaptığı sorgulanan red bull'dan christian horner massa-alonso olayının gördüğü en bariz takım emri olduğunu açıklamış an itibariyle... üstüne bir de red bull ve ferrari'nin esnek ön kanat kullandığı söyleniyor. 2010 macaristan gp'sine kadar olan 1 haftalık zaman çok çabuk geçicek. sıkılmayacağız sanırım haber okumaktan ve yorumlarda bulunmaktan...
  • üzerinden zaman geçince bütün yorumları inceleme fırsatı bulduğum yarış.

    whitmarsh'tan jordan'a,ecclestone'dan domenicali'ye herkesin yorumlarını okuduktan sonra ilk izlenimim liderlik değişimindeki kararın doğru olduğu ama yapılış şeklinin yanlış olduğu yönünde.massa'yı eleştirenler olduğu gibi böyle bir rezaletin nasıl oluştuğu da sorgulanmış.f1 taraftarı olarak oturduğumuz yerden eleştirsek bile milyon dolarların döndüğü sporlarda duygusallık ne yazık ki yok.

    kişisel fikrim massa'ya alonsonun daha hızlı olduğu ve hamle yapması konusunda serbest bırakıldığı yönünde bilgi geçilmesi daha doğru olurdu.sonuçta alonsonun hamlelerine karşı soğukkanlı olmayacağı tahmin edilip üstü kapalı yerini bırakması telkin edildi,burası kesin.mclaren ve williams gibi takımlar bu tip olaylarda inisiyatif almadıkları için çok şampiyonluklar kaçırdılar.ferrari ve renault gibi takımlar ise eleştirilmelerine rağmen birinci pilot uygulamalarını ısrarla uyguladılar.

    massa aynı düzlüğün sonunda alonsoyla daha doğal görünen bir şekilde yer değiştirebilirdi.ama zannedildiği gibi takımı zor durumda bırakmak için değil,gayet duygusal sebeplerle ayağını gazdan çekti.agresif bir pilottan soğukkanlı olmasını beklemek saçma olurdu.bu aşamadan sonra ferrari'nin de gözünden düşecektir,motivasyonunu da kaybedecektir.böyle değerli bir pilotu kaybetme riskini alıyorlarsa bazı şeyler alonsonun kontratında gizli gibi geliyor bana.
  • ""fernando is faster than you. can you confirm you understood that message?" "

    daha açık bir takım emri olamazdı herhalde. ha bir de bu vardı: "seneye kontratını düşün"

    göt olmak üzerine küçük bir edit: alonso hakkaten çok hızlıymış. her turda ortalama 0.7 fark attı. bir ara 1.16.900'lere indi
  • tarih tekerrürden ibaret diye buna diyolar galiba. hayatımın tek gerçeği olan schumacher'de bunu yaptığında doğru bulmamıştım, hala doğru bulmuyorum. herkes vettel-webber'in yaptığını aptallık olarak nitelendiriyor;ama onların yaptığı hatalar bile şu adi durumdan çok daha iyidir. adamlar hiç olmazsa mücadele ediyolar. gerçi, schumacher zamanında ferrariye demediğini bırakmayan sonrada tükürdüğünü bi güzel yalayıp ferarriye gelen feranando alonso için-ve de hiç tereddüt etmeden her şeye rağmen onu takıma alan ferrari için- çok da uygun bi davranış aslında.
    yok o değilde o kadar insanın gözünn içine baka baka nasıl o yalanları dizdin yahu bre mübarek! insan mısın sen ya!
  • alonso'dan neden nefret ettiğimi bana yeniden hatırlatan yarış olmuştur. bu adamın yüssüzlüğünün, çirkefliğinin, illetliğinin sonu gelmiyor arkadaş. sen ne utanmaz arlanmaz bir adammışsın alonso. yüzün deriden değil köseleden imal edilmiş senin.
    her gittiği takımın fia ile başının belaya girmesi bir tesadüf müdür acaba?
    mclaren'e gitti, kendisi şikayet etti takımı, "bu adamlar hem bana padişah muamelesi yapmadılar, hem de ferrariden teknoloji çaldılar, böhü böhü" diye ağladı. mclaren ceza aldı.
    renault'a geri döndü, picquet, alonso paşam birinci olabilsin diye kaza yapmaya zorlandı, renault az kalsın f1'den ihraç ediliyordu.
    ferrari'ye geldi, daha birinci sezonun ortasında, bismillah, ferarri takım emri uygulamak suçundan ceza aldı.
    sen ne bela bi adamsın alonso, ne cenabet bi kişiliksin? gittiğin bir ortama da hayır götürdüğü görülmemiş, varsa yoksa, bela, ceza, huzursuzluk.
    bir ferrari taraftarı olarak bu yarışta yaşananlardan utanç duydum.
    bu ferrari'de zaten olagelen bir uygulama, lakin ben bu her uygulandığında sinirlenmişimdir. barrichello 2002'de schumacher'e yol verdiğinde de aynı şekilde sinirlenmiştim. o dönem schumacher taraftarı olarak, onun birinciliklerine bu şekilde gölge düşürüldüğü için de sinirlenmiştim ek olarak.
    çünkü zaten iyi bir pilot, rakibini başkasından destek almadan da geçebilir, geçebilmelidir. zaten geçemiyorsa iyi bir pilot değildir.
    iyi bir pilot, (ki alonso gibi altın çocuk olarak nitelendirilen sözde yıldızlar), "ama ben daha hızlıyım, massa'nın savunma yapması komik, böhü böhü" diye ağlamaz telsizden. daha hızlı olmak yarış birinciliğini beraberinde getiriyor olsaydı, yarışı otomatikman vettel kazanırdı, çünkü sıralama turlarının en hızlısı oydu, değil mi?
    bu mantalite ile düşünürsek, sıralama turunda olay bitsin, en hızlı belli oluyor orada. ya da bütün takımlar yarışmayı bıraksın, alonso kendi başına dönsün dursun pistte, "ben en hızlıyım, vıjjjjj bakın ne hızlı turlar atıyorum" diye de çığlıklar atsın telsizden.
    alonso'nun massa'nın savunmasına karşılık takıma yolladığı mesaj işte böyle bir mantalitenin ürünü. o daha hızlıymış, komikmiş.
    az önce esefle okudum ki, "ama alonso daha hızlıydı, massa'yı geçtikten sonra ne hızlı turlar attı yaa yaa" diyen arkadaşlar olmuş. aferim ona o zaman. sanki tur bindiriyor haspam. o kadar hızlı ise, ve iddia ettiği gibi kulaklarından yetenek fışkıran bir pilot ise, massa gibi ondan daha kalitesiz olduğu öngörülen bir pilotu geçmek onun için sorun olmamalıydı. "ama ya kaza yapsalardı, ya geçmeye çalışırken birbirlerine çarpsalardı". pardon da, önünde rakip takımdan bir pilot olsaydı ne yapacaktı, geçmeyecek miydi, "aman kaza maza olur neme lazım" diyerekten? çarpmamak da yine pilotun marifeti. vettel'le webber'in türkiye gp'de birbirine çarpması da onların kazmalığı. bilmem anlatabiliyor muyum? çarpmadan geçemiyorsa kimseyi, alonso yerinde saymaya mahkum o zaman.
    işin ferrari boyutuna dönersek, massa'ya yapılan çok büyük terbiyesizliktir. massa'nın da şampiyonluk şansı bulunmakta idi çünkü. bundan daha önemlisi ise, yarış, massa'nın macaristan'da geçirdiği o vahim kazanın birinci yıldönümü olmasıydı. massa, çok iyi bir yarış çıkarıyordu, çoğu bölümde alonso ile arasındaki farkı açmıştı ve yarış sonuna kadar alosno'yu arkasında tutabilirdi. çünkü nasıl iyi bir savunma yaptığını alonso'nun ilk atağında görmüştük.
    massa, çoğu insanın kanaatinin aksine çok yetenekli bir pilot. bunu ölümden döndüğü bir kazanın birinci yılında, birinciliği oynayabilen bir pilot olmasından da anlayabiliriz. çoğu insan, ölümcül bir kaza geçirdikten sonra direksiyonun başına bile oturamaz. massa böyle ağır bir tramvayı son derece hızlı bir şekilde atlatarak, tutukluk bile sergilemediği yarışlar ile karşımıza çıktı. bence bu bile kendisini alonso'dan daha iyi bir pilot yapar. ki massa o kazayı ferrari adına yarışırken yapmıştı. ferrari bu konuda bir sorumluluk hissediyor mu bilmiyorum ama ben olsam hissederdim.
    massa bu yarışta birinci olsaydı, bu kendisine nasıl bir moral olacaktı, bundan sonraki yarışlarını nasıl geçirecekti, bunlar hep soru işareti olarak kalacak. alonso gibi pilotları özel yapan, işte bu tür takım emirleri aslında, kendi olağanüstü yetenekleri değil. massa gibi yetenekleri törpüleyen, diğerinin sırtına vuran bu insancıklar.
    domenicali hala "ne alakası var ya, biz sadece massa'ya dedik ki, alonso senden daha hızlı dedik, hata mı ettik" tadında ropörtajlar veriyor. ben kendisine "böhhh" diyorum. "mesajı çaktın mı" diye de sordular bu cümlenin sonunda massa'ya ayrıca. biz de çaktık mesajı domenicali, rica ederim, daha fazla küçülme. bir pilota senin arkandaki daha hızlı, mesajı anladın mı, denmez, arkandaki pilot hızlanıyor massa, hızlan denir normal şartlarda.
    hele hele alonso'nun "benle ne alakası var ya, benim haberim bile yok" demesi, beni sinir küplerinden sinir küplerine transfer ediyor. o kadar saf, salak mı görünüyoruz acaba podyumdan?
    ferrari duble yaptı, ama kimse ağız tadıyla sevinemedi (yüzsüz alonso dışında). rob smedley'in massa'ya üzgünüm deyişini, yarış sonrası massa'nın allak bullak halini, domenicali'nin massa'yı "cheer up man" dercesine itip kakışını ve podyuma sürükleyişini, ama en çok da massa'nın basın toplantısında alonso'nun geçişiyle ilgili soruya, yüzünde acıklı bir gülümseme ile "i don’t think i need to say anything about that….he passed me" deyişini uzun süre unutamayacağım. massa önde bitirseydi, veya en kötü ihtimal massa ile alonso birbirine çarpsaydı, kimse şu yaşananlardan sonra hissedilen burukluk kadar kötü hissedemezdi bence kendisini.
    yok milyar dolarlık endüstri, yok ticari kaygı falan deniyor da, bu bir spor, ve bizler izleyelim diye yapılıyor. bizi bu spora olan inancımızı sarsarak kimsenin bir avantaj elde edebileceğini düşünmüyorum.
    velhasılı, alonso birinci oldu. bence kendisi bu anlamda iç huzurunu da sağlayabilen bir bünye. fakat ferrari, alonso çirkefini üzerine sıçratıp durarak ne kadar huzur elde edebilecek, asıl sorun bu bence. mühim olan duble yapmak değil yani, nasıl yaptığın da bir o kadar önem taşıyor.
  • hava tahminleri gösteriyor ki yağışlı bir haftasonu olacak. ferrari'nin cenabetliğinin sürmesi için doğa da devreye girecek sanırım.
  • red bullu bu yarışta mustafa denizli yönetmektedir. vettel resmen alonsoya adam markajı uyguladı lan ahahahahah
  • çok kısa reklam arası denerek gidilen reklamın bir türlü bitmemesi nedeniyle, alonso'nun massa'yı geçişini rezil eden trt yayınına ne diyim artık. tüm olayı kaçırdık.
  • ferrari dublesiyle biten yarış.
hesabın var mı? giriş yap