• zeytinburnu belediyesi buz hokeyi takımının abd'de olsa çoktan yüksek bütçeli bir hollywood filmine dönüştürülecek türden güzel bir hikayesi var. belediye başkanı murat aydın'ın ifadeleriyle buraya koyuyorum ki farkı anlaşılsın;

    buz hokeyi takımı’nın fikir sahibi zeytinburnu belediye başkanı murat aydın, takımın kuruluş hikayesini şöyle anlattı:

    “5 sene önce geri dönüştürülebilir atıkları doğaya kazandırmak amacıyla “doğaya destek sizden buz pateni biletiniz bizden” şeklinde bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. proje kapsamında geri dönüştürülebilir; kağıt, cam, karton vs. atıkları getiren herkes belediyemiz tarafından kurulan mobil buz pistinde ücretsiz olarak kayma şansını elde ediyordu. fakat proje, başladıktan kısa bir süre sonra, ‘amacı olmayan veya gelecek ilgili hiçbir hedefi olmayan gençler’ diye nitelendirebileceğimiz çocuklarımız tarafından sekteye uğratıldı. yaşanan bu problem üzerine bizler de sorunu şiddetle değil ilgiyle çözmeye karar verip, ‘bu gençlerimizden bir buz hokeyi takımı kuralım!’ dedik. takımı kurduktan kısa bir süre sonra federasyon başkanını aradım ve ‘bizim böyle bir projemiz var, belediye olarak buz hokeyi takımı kurduk. bizi bölgesel lige alır mısınız?’ dedim. sağ olsun kabul etti. ve maceramız o gün itibariyle başladı.”

    bu takım önce buz hokeyi süper ligine çıktı ardından da lig şampiyonu oldu ve nihayet avrupa'da önemli bir derece yaptı. kimler ön ayak olduysa hepsinin emeğine sağlık. bu kardeşlerimizi de ayrıca kutluyorum. akp'li başkan'a da sevgi ve saygılarımı iletiyorum. tebrikler.
  • ülkemizi kontinental kupası'nda temsil etmekte olan, türkiye'nin yanılmıyorsam en başarılı profesyonel buz hokeyi takımı olma ünvanını da taşıyan güzel takım. geçen sene turnuvaya ilk turdan dahil olup gruptaki 3 maçın 2'sini kazanmış fakat son maçta cska sofya'ya yenilerek ikinci olmuş ve elenmişti. kontinental kupası'nın sistemi biraz futbolda uefa'nınkine benziyor. katsayı uygulaması var. önce 4 tane birinci grup takımı karşılaşıyor, bunların arasından birinci gelen ikinci gruba yükseliyor. bu şekilde ilerliyor turnuva. daha önce 2014/15 sezonuna izmir bşb katılmış fakat puan alamadan elenmişti. evvelinde başkent ankara'nın 3 maçta 6 puan topladığı bir sezon daha var.

    bu sezon ilk kez bir türk takımı kontinental kupasında ikinci tur görmeye çok yakın. daha önce yaptığımız bir şeydir belki, emin değilim ama yakın zamanda yapamadığımızı biliyorum. zeytinburnu (organizasyonda istanbul bşb adıyla geçiyor sanırım) ilk maçında ev sahibi irbis-skate sofya'yı 5-1 yenmişti. şu an partizan karşısında 4-3 öndeler. bu maçı alırlarsa son maçta israil şampiyonu bat yam'ı da devireceklerdir diye düşünüyorum çünkü partizan daha güçlü bir takım.

    derken 5-3 yaptılar. tililili!
  • kontinental kupası ikinci turunda nottingham panthers, liepaja ve jaca ile aynı gruba düşmüş ve 3 maçta 1 galibiyet alarak elenmiş olan takım. canları sağolsun, birinci turu geçerek zaten ülke tarihinde eşine az rastlanır (hatta belki hiç rastlanmamış) bir başarı elde etmişlerdi. nottingham, son yıllarda önemli ölçüde gelişim gösteren ingiltere'nin takımı. öyle ki, ingiltere buz hokeyinde pek başarılı olmasa bile champions hockey league'e takım gönderebiliyor. zaten 3 maçta 28 gol atıp yalnızca 4 gol yiyerek gruptan çıkan takım oldular. biz bu takıma 12-1 kaybettik. aynı şekilde liepaja da letonya takımı. nottingham'la aşağı yukarı aynı seviyedeler, bizi 8-1 yendiler. tek galibiyetimiz ise ispanyol temsilcisi jaca karşısında 7-3'le geldi. hiç fena değil. yani kontinental kupası ikinci turunda dört takım içinden üçüncü gelmek türk buz hokeyi için büyük olay aslında. futbola ayrılan kaynağın çok değil sadece %5'i buz hokeyinde tesisleşmeye ve altyapıya gitse, bu konuda avrupa'da dikkat çeken bir ülke haline bile gelebiliriz. ulan basketbolda ne güzel euroleague'e 4 tane takım gönderiyoruz, aynısını hokeyde de yapabilsek ya?
  • avrupa grup şampiyonudur artık kendileri.

    cnntürk haberi için
  • bugün twitter'da gördüm hikayelerini, sözlükte ilgi çekmemiş olmasını anlıyorum tabi, ama bu takımın akıbeti hakkında bilgisi olan varsa paylaşsın meraktayım vallahi.

    https://twitter.com/…oji/status/1077914997106319361
  • akp'nin youtube'da dönen reklamında üzerinden prim yaptığı takım.
  • trt de dizisi yayınlanmaya başlamıştır.
  • anlatılanlar tamamıyla yalandır inanmayınız.
  • siyaset penceresinden bakanları kör eden buz hokeyi takımı.

    uzun uzun bahsedeceğim lakin değinmem gereken birkaç akıl yoksunu söylem var.

    ilk kurulduğunda kadroda olan tinerciler bir daha oynamamış.
    çünkü senin düşünce dünyan böyle işliyor güzel kardeşim. sen tinerci diyerek rencide etmekte beis görmüyorsun. tinerci babandır. o çocuklar madde bağımlısı idi.

    o takımdaki çocuklardan herhangi birini sokakta görse yolunu değişecek olanlar gelmiş burada "prim" ahkamı kesiyor, kesebiliyor.

    -eskiden- madde bağımlısı olan o çocuklar maçlarda oynamasa bile takımın maç kadrosunda, antrenmanında, kulüp binasında, buz pistinde var. kimse yolunu değişmiyor, herkes kol kanat geriyor ve artık tek yürek (dizi)sayesinde fotoğraf çektirmek isteyen hayranları bile var. senin neyin var? önyargıların ve tinerci baban.

    bundan 10 yıl önce gün ışığında sokakta yürümekten çekinen insanlar bugün bir branş sayesinde sosyalleşmiş, zararlı alışkanlıklarından arınmış, onlarca insana ilham olmuş, akademisyenlere araştırma/tez konusu olmuş fakat yine de oturduğu yerden klavyeye dokunan sana yaranamamış. çünkü hiçbir gazetede 2013 yılında o çocuklardan birisinin milli takım deneme kampına gittiği yazmaz.

    tek sevinci tuttuğu takımın galibiyeti iken boynuna altın madalya takıldığında yüzündeki sevinci, gözlerindeki gördün mü?

    iki tık fazla almak için "tinerci" manşetini çeken ucuz habercilerden hiçbir farkın yok, göremiyorsun, önyargıların ve baktığın siyasi pencere seni kör etmiş. sen ve senin gibi "tinerci çocuklarının" yüzünden her birisi altın olan o çocukların hiçbirisi basına demeç vermiyor.

    senin payına daha çok lafım var. şimdilik burada bırakalım.

    tanım: 5 yıl art arda şampiyonluk olarak türk buz hokeyi tarihine geçen buz hokeyi takımı.

    takım madde bağımlısı gençleri spor yoluyla hayata kazandırma projesi ile kurulmuş, takip eden yıllarda türkiye şampiyonluğu, kıtalararası buz hokeyi kupası'nda grup şampiyonluğu elde etmiş.

    sadece yola çıkış parolası bile binlerce çocuğun hayatını değiştirecektir. türkiye'nin en donanımlı buz hokeyi sahası zeyinburnu'nda yükseliyor.

    o tesis tamamlandığında, oradan şampiyonlar, olimpiyat sporcuları, khl hatta belki nhl oyuncuları yetiştiğinde bu proje daha kıymetli olacak.

    kısacası: taraflı tarafsız, yanlı yansız, emeği geçen herkese şükran borçluyuz.
  • ilk kurulduğu sene madde bağımlısı gençler ile mücadele edip her maç 20 ila 50 gol arası gol yiyen bir takımdı zeytinburnu. baktılar öyle olmuyor, istanbul'daki oyunculardan yarı profesyonel bir takım kurarak birinci ligden süper lig'e çıktılar. süper lig'de de kocaeli'de yetişmiş bir grup a milli takım oyuncusuyla oynamaya başladılar. yıllar içerisinde türkiye'deki üst seviye a milli takımı oyuncuları ve yabancı oyuncularla şampiyon oldular, ve yine benzer kadrolarla avrupa'da oynadılar. zeytinburnu bb iihf continental cup'ta birinci aşamayı geçen ilk takım oldu (futbolda uefa kupası 1. ön eleme turuna tekabil ediyor), ama bu bile "zeytinburnu avrupa şampiyonu oldu" olarak lanse edildi. (bilmeyenler için, türkiye iihf sıralamasında 50 ülkeden 43'üncü sırada - kuzey kore'nin gerisinde)

    özetlemek gerekirse, çıkış noktası çok güzel olan bir takım, gelecek yıllarda madde bağımlısı oyuncu sayısını 0'a indirdi. geçmiş senelerde en azından bir madde bağımlısı kardeşimizi esame listesine yazıp avrupa maçlarına bile götürüyorlardı (hiç dakika almamasına rağmen), artık onu bile yapmıyorlar. ve maalesef bunu hala sanki madde bağımlısı sporcuları rehabilite edip şampiyon olmuşlarcasına lanse etmekten geri durmuyorlar.

    yine de her şeye rağmen zeytinburnu belediyesi hokey takımı kulüp seviyesinde türkiye'de yakalanmış en büyük başarıyı yakaladı. fakat gerçek şu ki, zeytinburnu'nun sahip olduğu bütçeye sahip herhangi bir takım da aynı başarıyı yakalayabilirdi...
hesabın var mı? giriş yap