• zara markasının türkiye de ürettiği bir pantolonu aynı tarihte bir çok avrupa ülkesinde sattığından daha pahalıya satarak ülkemiz vatandaşlarını kazıklamasıdır. onca lojistik maliyete rağmen sadece bu ürünü değil bakabildiğim tüm ürünlerin fiyatları, diğer avrupa ülkelerinden hemen hemen %70 e kadar daha pahalı olabilmekte . pantolon aynı pantolon, kumaş ve dikiş bire bir aynı, üretim yeri türkiye yorumu size bırakıyor, bu fiyatlardan alışveriş yapan herkesi sevgiyle kucaklıyorum.

    türkiye 229.95 tl

    united kingdom 16 gbp (güncel kurla 159 tl)

    bulgaria 30 leva ( güncel kurla 137 tl)

    not:bu durumun vergiden kaynaklandığını düşünenler için kutukcu çok güzel açıklamış.

    not 2: fiyatlar aynı tarihte ve bütün ülkelerde birinci indirim döneminde alınmıştır.

    not 3:ülkemizdeki kira ve çalışanlara ödenen ücretler gibi giderlerin diğer avrupa kıtası ülkelerinden çok daha düşük olduğunu ve aslında firmanın ürünü diğer ülkelerden çok çok daha ucuz fiyatlara satabilmesi durumunda aynı karı elde edebileceğini de unutmamak gerek.
  • kibir ücreti olduğunu düşünüyorum. inditex türkiye'de çalışanların kibirinden geçilmiyor zira.

    edit: (bkz: #148940984)
  • serbest piyasa ekonomisi istediği fiyata satar. yapılması gereken sana pahalı gelen bir ürünü almamak.

    bizim bi komşumuz var ailesi ingiltere'de yaşıyor .benim kızımla da aynı yaşta bir kızı var beraber vakit geçiriyorlar oynuyorlar falan. arasıra ingiltereye ailesinin yanına gittiğinde benim kıza da hediye getiriyor. genelde gap marka kıyafetler getiriyor. kış başlamadan bir tane mont almış benim kıza, hanım gitti baktı mağazada 380 tl ingiltere'den 20 pound'a almış. kıyas ettiğin zaman 20 lira gibi oluyor tl'ye çevirince de 200 lira gibi bir rakam yapıyor. sözün özü bunu yapan sadece zara değil bütün markalar yapıyor. o yüzden çok da şey etmemek lazım. benim gibi yapın ve almayın.

    bu işin çözümü fiyat düşürmek falan değil insanların gelirini artırıp enflasyonu %2 civarında tutmak yoksa her daim fiyat pahalı gelecek
  • benzerinin ikea tarafından da gerçekleştirildiği kazıklamadır.

    türkiye fiyatı 229 lira
    https://www.ikea.com.tr/…323894/tarnaby-abajur.aspx

    ingiltere fiyatı 15 pounddan 150 lira
    https://www.ikea.com/…ble-lamp-anthracite-20323891/

    üstteki yazara katılıyorum. almayın.

    pazarlama stratejisi ve vergi editi:
    bazı yazarlar farkın bu iki nedenden olduğunu ve anlamayanların konuşmaması gerektiğini yazmış.
    engin bilgileriyle bizleri aydınlattıkları için teşekkürler. şu an koşarak ikea ve zara'ya alışveriş yapmaya gidiyorum. sayelerinde büyük resmi gördüm.

    almayın, aldırmayın
  • türk insanın bu neden pahalı, pahalıysa kesin bir şey var bu üründe mantığını görmüş, bak ben pahalı giyiniyorum cafcafını mabadımıza tıkan giyim markasının normal davranışıdır.
    serbest piyasa ekonomisi ile alakası yok, millet olarak kazıklanmayı seviyoruz.
    (bkz: ikinci el araç piyasası)
  • bu markalar tr'de 100 birim ürünü tanesi 300 tl'den satmayı, 250 birim ürünü 180 tl'den satmaya (not: sayılar uydurmadır) tercih ediyor demek ki. demek ki birinci seçenekte karı daha yüksek. bizi düşünecek hali yok pek tabi, kendi karını düşünecek.

    bir de ek bilgi vereyim. sürümden kazanmak diye de bir şey yoktur. optimizasyon bilmeyenler olduğuna inanır. siz onlara inanmayın.
  • kardeşim 2016 senesinde avusturya'dan 4 € gibi komik bir ücrete ceket tarzı bir şey almıştı.
  • vergidendir
  • hee aq ülkenin ekonomisi çok stabil, her şey güllük gülistanlık ama zara bizi kazıklıyor. ülkede dolar bigün 6 lira bigün 8 lira. adamlar hergün senin kurunu takip edip fiyat güncellemesi mi yapacaklar. herifler belli ki bu dolar değişiyor biz kuru yukardan sabitleyip hesaplamalarımızı öyle yapalım diyorlar. sonuçta kazanılan para burada kalmıyor, kazanılan paranın karı merkeze dönerken dövize çevrilip de gönderiliyor.
  • zara mango h&m urunlerini pazardan alarak teget gecilecek kaziklama.

    edit: uretim tr'de oldugu icin minimal defolu veya ihrac fazlasi direk pazarlara, pasajlara ve dolayli yoldan butiklere gidiyor, bu yuzden tr'de hizli giyimi markanin kendi magazasindan almak cok mantikli gelmiyor.
    tabi tezgahlari karistirmak lazim, magazadaki gibi bir nizam yok ama 10 lira alacagim bi t-shirte 100 vercegime saatlerce dolasirim. zaten iki uc yikamada gidecek, bi sezon sonra giymeyecegin urunlere bu paralari vermeyi kabul etmiyorum.

    edit: topshop urunleri de vardi, battiktan sonra nolur bilmiyorum tabi.
hesabın var mı? giriş yap