• holywood walk of fame olarak da bilinir. ayni kaldirimdaki yildizlarin yonleri bir gidi$ bir geli$ yonune dogru dizgilenmi$tir ki, hangi yone giderseniz gidin, yoldakilerin yarisini kafayi egmeden okuyabilesiniz. 2150+ 5 ko$eli yildiza sahip bu yol, hollywood boulevard - gower street kesi$iminden ba$layip, la brea avenue, ve sonrasinda, vine street (yucca street - sunset boulevard arasi) uzerinde devam eder.

    kimi sanatcilar birden fazla kategoride yer aldiklarindan, 2+ yildiza sahiptir.. bud abbott 3, frank sinatra 3, gene autry 5* gibi.. ilk yildizi alan joanne woodward imi$.

    ilgi ceken yonlerinden biri de, snow white, mickey mouse, big bird gibi karakterlere de yildiz verilmesidir.
  • türkiye'de benzerinin yapılması, bitmek bilmeyen yol ve kaldırım çalışmaları sebebiyle, imkansıza yakındır.
  • amerikanın sinekten yağ çıkarma yeteneği sonucu turizm alanına dönüşmüş cadde.

    yerlisi pek ala yapılabilirdi. mesela adı da forest of fame gibisinden yıldızlar ormanı olabilirdi. ağaç olarak da çam dikilirdi. yesilcam ormanı olarak da anılırdi falan filan. biz de pikniğe gider yangın çıkarırdı ormanda....
  • lassie ve rin tin tin'in de yıldız sahibi olduğu kaldırım(lar).
  • bugs bunny ye ait yildiz bile vardir ama brad pitt yoktur burda. tamam bugs bunny de candir ama brad te olsa iyiydi.
  • bildiğin kaldırım. alelade bir caddede bulunur. gece belli bir saatten sonra evsizleri sıkça görebileceğiniz bir yerdir. amerikalıların üstün pazarlama stratejisinden nasibini almış ve henüz görmeyenlerde mutlaka ziyaret edilmeli algısı başarıyla yaratılmıştır.
  • grammy ödülleri'nin ortaya çıkışına da zemin hazırlamış ünlü bulvar.

    hollywood ticaret odası'nın gönüllü başkanı e. m. stuart tarafından 1953 yılında fikir bazında ilk kez önerilen walk of fame, daha sonra aynı odanın üyesi ve hollywood improvement association başkanı (hollywood geliştirme ve güzelleştirme derneği) harry sugarman tarafından fikrin hayata geçirilme süreci başlıyor. mimarlık firmasıyla anlaşılıyor, tasarımlar hazırlanıyor ve los angeles belediye meclisine sunuluyor.
    1956'ya kadar tasarım finalize ediliyor ve 1956 ila 1957 yıllarında 4 kategoride (sinema, televizyon, radyo ve ses sanatları) jüriler tarafından 1558 kişi onurlandırılmak için seçiliyor.

    her ne kadar sonradan iptal edilse de, ses sanatları kategorisinde başlangıçta şöyle bir kıstas varmış: en az bir milyon satış (single'lar dahil) ya da en az 250.000 albüm satış.
    bu makul bir sınır gibi görünse de aslına bakarsanız pek çok kişiyi dışarıda bırakıyor.
    bu sebeple national academy of recording arts and sciences kuruluyor ve diyor ki, ben ayrı bir şekilde müzik alanında ödül vereceğim. 1957'de kurulan kurum, ilk grammy ödüllerini de 1959'da dağıtmaya başlıyor.

    inşaat 1958'de başlıyor, fakat davalar da geliyor; bölgedeki mülk sahipleri, yeni ışıklandırma ve ağaçlandırma çalışmaları sebebiyle ortaya çıkan 1,25 milyonluk vergiyi ödemek istemiyorlar, ancak 1959'da dava karara bağlanıyor ve walk of fame'in vergi yükü de "ben vergisini ödeyen bir vatandaşım, anlıyor musun adamım?" diyen amerikalılara fatura ediliyor.

    ikinci davayı da charles chaplin'in oğlu açıyor, babasının ilk önce aday gösterilip daha sonra komite tarafından liste dışı bırakılmasının yol açtığı zarar sebebiyle açılan dava 1960'ta reddediliyor. böylece proje tamamlanabiliyor.

    28 mart 1960'ta ilk yıldız yönetmen stanley kramer adına yerleştiriliyor.

    1980'lere kadar ünlüleri o "bölgeye" getirmenin zorluğundan yakınıyor johnny grant, ki kendisi yeni yıldızların açılışlarını yapıyor. 1980'lerde bölge gentrify edilince ünlülerin yıldız açılışlarına katılımı yavaş da olsa artmaya başlıyor.
    ama tam da 1980'de walk of fame'in yerel halk üzerindeki vergi baskısını azaltmak için 1980 yılında ilk kez yıldız sahiplerinden ücret alınmaya başlıyor. 2500 dolar olarak belirlenen bu ücret 2017'de 40.000 dolara ulaşmış durumda.
    yani yıldızın hazırlanması ve bakımı için bu tutarı siz ya da sizin sponsorunuzun (fan kulüp, yapımcı şirket, vs.) ödemesi gerekiyor.

    o kadar para alıyorsunuz bari işinizi doğru yapın derseniz o konuda da sıkıntı var.
    3 yıldızda yazım yanlışı varmış: opera diva'sı lotte lehmann'ın ilk adı lottie olarak, cinerama ortak yaratıcısı ve king kong'un yaratıcısı, yönetmen ve yapımcı merian c. cooper'ın ilk adı meriam olarak ve auguste lumiere'nin ilk adı august olarak yazılmış durumda.

    julia louis-dreyfus'un adını julia luis dreyfus olarak yazmışlar, dick van dyke'ı vandyke olarak da yazmışlar. daha yazım yanlışları var elbette, ama bunlar düzeltilmiş.

    bu bilgileri wikipedia'dan çevirdim. (https://en.wikipedia.org/…ki/hollywood_walk_of_fame)
  • türkiye'de kopyası henüz yapılmamış kaldırımdır ve yapılmaması isabet olmuştur. sevmediği her yıldızın üzerine sıçar bazı hayvanlarımız.

    (bkz: walk of lame)
  • britney spears'ın da isminin yazılı olduğu yol.
  • üzeri boydan boya hobo, sinyalci ve "abi tur attırim mi"'ci adam dolu olan ve bu nedenle uzaktan bakınca hissettirdiği elitizmin binde birini bile taşımayan mekan.
hesabın var mı? giriş yap