• 1995-2002 yılları arasında üretilen, ölümsüz efsane w124'den sonra gelen, farların tasarımından dolayı halk arasında 'kedi gözü kasa' tabiri ile anılan, artık bir genç klasik olarak sayılan e sınıfı mercedes modelidir.
    çok sağlamdır, farklı avantajlara sahip mavi-beyaz logolu münihli sportif rakibi gibi bakımları biraz aksatıldığında büyük masraflar açmaz, sadece kompressör'lü modellerin kullanıma bağlı 150 veya 200 bin km civarında kompressorü ses yapmaya başlayabilir, kolay bozulan bir parça değildir ama eğer sıkıntı çıkarırsa kompressöre ayrı bir bakım yapılır ve bir 150-200 bin km daha aynen kullanılmaya devam edilir. bu kasaların muhtemel bir sıkıntısı da paslanmaya karşı hassas oluşudur. düzgün ve temiz kullanılan, bakımları zamanında ve eksiksiz yapılan örneklerinde pek pas problemi olmasa da bakımsız örneklerinde çamurluklarda, kapıların alt taraflarında, kapı fitillerinin ve cam fitillerinin altında pas başlangıcı görülme ihtimali vardır.
    aracına göre oluşup oluşmaması değişen bu iki potansiyel problem haricinde bu araçlar neredeyse sorunsuzdur, motor-mekanik olarak çok sağlamdırlar. 4 silindirli e 200, e 200 komp, e 230, 6 silindirli e 240, e 280 ve e 320 modelleri bakımları düzgün ve aksatılmadan yapılırsa gerçekten ömürlüktür ve bu modellerin kullanımı epey zevklidir, sadece e 200 aracın ağırlığından dolayı performans olarak biraz hantal kalmaktadır. ülkemizde çok sayıda bulunmasa da v8 silindirli e 420, e 430 ve e 55 amg modelleri ise yüksek performans modelleridir ve sürüş keyifleri çok başkadır, koleksiyonluk araçlardır. tabi bütün motor versiyonlarının yakıt tüketimleri bugünün standartlarına göre biraz yüksektir ama verdikleri güven ve keyif de aynı oranda yüksektir. w210'un yol tutuşu da gayet iyidir, münih'li sportif rakibi kadar virajlarda yolu zevkle kavrayamasa da özellikle uzun yol ve otoban sürüşlerindeki kararlılığı ve tokluğu üst düzeydir.
    bütün modellerde şanzıman olarak standartta 5 ileri manuel şanzıman sunulurken 1995-1996 yıllarında 4 ileri otomatik, 1996 yılının ikinci yarısında hem 4 ileri hem 5 ileri otomatik, 1997 ve 2002 yılları arasında ise 5 ileri otomatik şanzıman isteğe bağlı sunulmuştur. ülkemizdeki w210'ların çoğunluğu otomatik şanzımanlıdır.
    2000 yılında w210 hem görünümde hem de altyapıda makyaj operasyonu geçirmiştir. yeni sportif eklentili tamponlar, yeni arka stoplar (classic ve elegance beyaz sinyalli, avantgarde ise siyaha yakın füme renk sinyalli kristal tip stoplar), sinyal lambalı yeni tip yan aynalar, yeni jant seçenekleri, yeni tip direksiyon ve göstergeler gibi değişiklikler yapıldı, eski 186 bg'lik kompressörlü motor 2000 yılındaki makyajlı bazı üretimlerde sunulmaya devam edilirken sonrasında emisyon kuralları gereği gücü 163 bg'e düşürüldü, 5 ileri eski tip otomatik şanzıman yerine 5 ileri tiptronic özellikli otomatik şanzıman (vites kolunu 'd' konumunda sağa veya sola iterek tiptronic kullanabilme) opsiyonu eklendi, hem dış hem iç görünümde yeni renk seçenekleri sunuldu.
    zengin donanım seçeneklerine sahip w210'da donanım paketleri olarak classic, elegance, avantgarde ve ülkemizde fabrika çıkışı orijinal olarak çok nadir bulunan avantgarde amg donanım paketleri mevcuttur. classic ve elegance donanım paketleri arasında birkaç küçük farklılıklar haricinde (classic'de açık kahve renk elegance'da koyu kahve renk ahşap kaplamalar, farklı jant tasarımları gibi v.s.) pek fark yoktur ama avantgarde daha sportif bir donanım paketi olduğu için diğer iki pakete göre daha alçak bir şasi, daha kısa yaylar, biraz daha sert amörtisörler, 16 inç 5 kol jantlar, daha kalın lastikler, mavi renkli camlar ve içerde koyu kahve, koyu yeşil, veya siyaha yakın renk ahşap kaplamalar gibi donanımlara sahiptir, amg donanımında ise avantgarde'ye ek olarak amg tamponlar, amg marşpiyeller, daha kalın lastiklere sahip 17 inç amg jantlar, amg yay ve amörtisörler, amg direksiyon ve göstergeler mevcuttur ama daha önceden de belirttiğim gibi fabrika çıkışı orijinal amg paketli w210 ülkemizde çok nadirdir. bunlar haricinde her donanım paketinde her türlü opsiyon da mevcut olabilir; mesela avantgarde bir araç kumaş koltuklu ve sunroofsuz olabilirken elegance veya classic bir araçta deri koltuk ve sunroof olabilir, yine avantgarde bir araçta manuel klima olabilirken elegance veya classic bir araçta dijital klima olabilir, veya standartta 15 inç çok kollu çelik jantlı olması gereken elegance donanımlı bir araçta fabrika çıkışı opsiyonel donanımlı 16 inç çok kollu veya 17 inç beş kollu çelik jant olabilir, avantgarde bir araçta dört tane havayastığı varken elegance'da altı tane havayastığı olabilir, avantgarde bir araçta elektrikli koltuk bile olmayabilirken elegance bir araçta elektrikli ve ısıtmalı ön koltuklar olabilir veya ısıtmalı arka koltuklar bile olabilir, elektrikli katlanır aynalar avantgarde bir araçta yokken classic bir araçta olabilir. bu tarz örnekler çokça mevcuttur. ikinci el'de bu araçlara bakarken "ya bu araç classic donanımlı en baz araç boştur bu" veya "bu araç avantgarde donanımlı herşey vardır bunda" demeden önce araçları iyice incelemek gereklidir. bu araçların birçoğu zamanında kişiye özel siparişle geldiği için paketlerden bağımsız olarak donanım farklılıkları olabilir, ikinci el w210 almayı düşünenlerin araç bakarken isteklerine uygun donanımlar için dikkatli olmaları gerekmektedir.
    şahsi deneyimim olarak bir tanıdığımızın 1998 yılında özel siparişle 0 km satın aldığı 5 ileri otomatik şanzımanlı e 240 avantgarde aracını örnek gösterebilirim. navigasyon hariç donanım olarak en dolusuydu, arka koltuklarında bile ısıtmalar vardı. kendisi aracı 10 yıl kullandı, özellikle şehirlerarası ve biraz şehiriçi olmak üzere 300 bin km'ye yakın yol yaptı, bazen ben de keyfi olarak aracı kullandım. araç gerçekten otobanda çok güzel, çok rijit ve çok konforlu ilerliyordu. tanıdığımıza aracını satarken 'araç bugüne kadar büyük bir arıza çıkardı mı' diye sorduğumda e 240'ın en ufak bir arıza çıkarmadığını, rutin bakımları haricinde bir masraf açmadığını, sadece avantgarde olmasından dolayı araç yüklüyken altının çok alçaldığını ve bu zamanlarda aracın altının vurmaması için dikkatli olunması gerektiğini, bunun haricinde araçtan çok memnun olduğunu dile getirmişti. zaten aracı satma nedeni de 4x4 suv bir araca geçmesiydi. ben de e 240'ı kullandığım zamanlarda aracın konforunu ve rahatlığını gerçekten çok beğeniyordum, v6 motor çok yüksek bir performans sergilemese de verdiği kullanım keyfi, ara hızlanmalardaki performansı ve tatlı sesiyle otobanda yüzümü epey güldürüyordu. bugün yolda nadiren w210 e 240 gördüğümde hala ilgiyle araca bakar, sahibinin zevkini takdir ederim.
    ister e200 isterse e320 olsun genel olarak w210; rahatına düşkün ve zevkli insanlar için baş ağrıtmayan, sıkıntısız ve gerçekten keyifli bir otomobildir. model farketmeksizin konfor, rahatlık, işçilik ve malzeme kalitesi genel olarak çok iyidir. mercedes markasının en iyi üretimlerinden biridir. hala yollarda dikkat çekmektedir ve sürücüsüne mercedes saygınlığını yaşatabilmektedir. bugün birçok sıfır km otomobilden genel anlamda çok daha kaliteli, güvenli ve konforludur. ikinci el'de bu tarz büyük ve sedan araçların meraklıları için genel olarak ideal bir araçtır.
    ve tabii ki alman otomotiv endüstrisinin altın çağının son zamanlarında üretilmiş gerçek bir mercedes'tir.
  • 1995 - 2002 arası üretilen mercedes benz e class arabaların kasa kodudur.
    çoğunlukla m111 motorlar kullanılmıştır bu kasada.
    üst kapak contasının ve alt krank keçesinin ve devridaim sistemlerinin sorunsuz olması = motorun neredeyse hiç sorun çıkartmayacak olmasının garantisi gibidir.
    150.000 km den sonra sübabları da kontrol ettirmek ve gerekiyorsa taşlattırmak fena olmaz.
    otomatik şanzımanlarının yağları ömürlüktür. servisler 60.000 km de bir değişmesini söylerler ve pek de doğru söylemezler.
    mercedes in en sorunsuz ve stabil kasası olduğu söylenir bu modeller için.
    sürüş zevki her motor ve model seçeneğinde standart bir özellik olarak karşımıza çıkar.
    ister e 200 olsun isterse e55 amg veya e420 , hiç fark etmezdir.
    bu modellerin yuvarlak far formu red dot tasarım ödülü almıştır.
    bruno sacco imzası yok değildir tabiki bu tasarımda.kapi fitillerinin ic kisimlarini kontrol ettiginizde paslanma goruyorsaniz
    fazla ilerlemeden yaptiriniz.
    macun doldurtmadan argon veya sari kaynakla bu isi cozunuz.
    fitillerin altı nemli kalmasin.
  • mercedes'in ürettiği en iyi otomobildir.
  • babamın 1 adet 2001 e320 avantgarde paket çok düşük kilometre ve nadir bulunur temizlikte olanına sahip olduğu alman mühendislik harikası araç. aracı kullanınca ünlünün boşa olmadığını anlıyorsunuz. yolda gidişi, duruşu, donanımı hala pek çok sıfır arabanın ötesinde. yakıt tüketimi lpg ile makul. benim benzinli bmw f20 aracım ile yakın
    avantgarde modeli yere aşırı yakın. kesinlikle bozuk ve toprak yola gelmez. temiz ve bakımlısı ömürlük. iç ve dış tasarım olarak güncelliğini kaybettiği, demode bir tasarıma sahip olduğu gerçek lakin aynı paraya sizi daha fazla tatmin edecek araba zor bulursunuz . halefi bir başka efsane olan w211 kasadır. sonraki kasalar hiçbir zaman bir w210-w211 olamadı maalesef
  • halk arasında kedigöz mercedes olarak bilinen 1995-2002 yılları arasında üretilen, benim farlarından dolayı önünü ilk nesil w123e benzettiğim mercedes'in orta boy lüks sınıf otomobilinin kasa kodudur.

    http://img502.imageshack.us/…desbenz2bw1232b2b1.jpg

    edit: link düzeltildi.
  • mercedes kullanıcılarının w210 dan vazgeçtiğinde tekrar geri istediği otomobildir
  • ülkemizde w210 modelinin classic pack i az bulunur
  • s320 model adinda bir otomobili bulunmayan mercedes-benz kasa kodudur.
  • 1995-2002 yılları arasında üretilen mercedes e serisi'nin fabrika kodudur. bu nedenle s320 diye bir modeli bulunmamaktadır.
  • orjinal farı, far camı ve reflektör şeklinde ayrı satılır. tayvan malları komple fardır.aynı zamanda mercedesin ilk plastik far camı olan modeldir.ama reflektörü için zamanında 20 yıl garantili diye bir muhabbet dönmüştü, şimdiye kadar eskime nedeniyle orjinal reflektör alan kimseye denk gelmedim zaten.

    not:orjinal camı alıp tayvan malına takamazsınız.
hesabın var mı? giriş yap