• zor, gerçekten zor.

    arşeyi çekiyorsun, sol elde de vibrato yapılacak ya, arşe böyle ip gibi gitmesi gerekirken başlıyor sol elle senkronize ileri geri gitmeye. yani sol elle sağ- sol el kontrolü birbirine karışıyor.

    piyanoda sol elde çeyreklileri giderken, sağ elde de üçlemeleri ya da beşlemeleri gitmek gibi.

    vibratosuz da bir halta benzemiyor sesi.
  • seste ortaya çıktığında vokal tekniğinin doğru idrak edildiğinin en iyi işaretidir. nefesin doğru ve rahat bir şekilde sirkülasyona girdiğinin göstergesidir. kimisi bunu taklit de eder. bazı kişilerde ise tremolo olarak ortaya çıkar.
  • sanılanın aksine vibrato dudakla, gırtlakla değil diyafram desteğiyle elde edilir, doğrusu budur.
  • gitarda vibrato tekniğinde iki usta olduğu söylenir: biri hızlı vibrato kullanan b. b. king, diğeri de yavaş vibrato kullanan david gilmour. bunlara dairesel vibrato yaparak bu tekniği ileri taşıyan steve vai de eklenir. hepsi de birbirinden evladır...
  • ingiltere'de üniversiteden yeni mezun bir mucit, işitme engellilerin de müziği “hissedebilecekleri” bir cihaz geliştirdi. shane kerwin'in vibrato adını verdiği icat, sağırların parmaklarıyla değişik enstrümanlardan gelen sesleri, her biri için ayrı bir titreşim* ile hissetmelerini sağlıyor.
  • bildiğin nâmedir bu.
  • konservatuvarlarda çoğu hoca tarafından "kolunu salla gitsin" diyerekten öğretilen, aslında güzel yapabilmek için doğru çalışma şekillerinin uzun süre uygulanması gereken sesi titretme hareketi. ayrıca romantik ve barok eserlerde uygulanan farklı iki vibrato, çalınan parçanın forte ve piano kısımlarda uygulanan farklı iki vibrato şekli vardır. romantik eserlerde neredeyse her notada vibrato yapılırken, barok eserlerde nadiren ve bir süsleme gibi yapılır. genel olarak vibrato yapılmayan diğer parmaklar, vibrato yapan tek parmağın yanına bitiştirilerek yapılırsa güzel bir sonuç çıkar. eğer eserin piyano kısmında yapılıyorsa vibrato yapmayan diğer parmaklar daha aşağı bir durumda, eğer eserin forte kısmında yapılıyorsa vibrato yapmayan diğer parmaklar mümkün olduğunca yukarıda tutulur. viyolonselde bütün kol kullanılarak yapılır ve bilek vibratosu pek tavsiye edilmez.
  • insan sesinde ses güzelliğinin tanımlanmasında kullanabileceğimiz bir kavramdır. fiziksel olarak tutulan bir tonun saniyede 5-7 kez ton yüksekliğinin değişmesidir. ayrıca fizyolojik açıdan da önem taşır, ses yorgunluğuna engel olur.
  • elektro gitarda vibrato yapılacaksa en güzel yöntem perdeye sıkıca basıp gitarın kendisini sallamaktır..
  • ses tonunu sinuzoidal olarak degistirerek atraksiyon yaratmak.
hesabın var mı? giriş yap