• türkçeye pek uygun olmamış gibi duran bir semt ismi.
    niye dersek, sayı sıfatı ile kullanılan isimler türkçe'de genellikle çoğul eki almazlar.
    üçyol deriz mesela, üçyollar değil. ya da bin atlı deriz bin atlılar demeyiz. beş kişi, sekiz kalem, yedi tepe...

    (tabi üç silahşörler, kırk haramiler, yedi cüceler istisnaları vardır. onlar hep çete dikkat ettiyseniz, düzgün meslek sahibi yok içlerinde)

    lakin üçkuyular denince insanın aklına bir sürü üçlü kuyu geliyor. akıl değil mi gelir gelir. bu semte izmir fuarındaki gibi suyu dikey olarak yukarıya fışkırtan çeşmelerden yapılsa bir sürü. üçlü bloklar halinde. adıyla müsemma olsa.

    bir de, gecenin bir vakti alsancak'ın çeşitli otobüs duraklarına yanaşıp "üçkuyular 1 milyon" diyen (tabi 1 milyon kaç sene önce idi, şimdi 2-3 ytl olmuştur) iyi niyetli, aydınlık yüzlü, 4 kişiyi taksiye doldurup üçkuyular'a ulaştırma sevdasındaki uzun mesafeye götüren ve yarrak olmayan taksiciler var ya...sevdamı dağlara yazarım. var ya gözümü kırpmam yaparım..
  • iyte tayfasının "hem şehirden uzak kalmayayım hem de okula rahatça gidip geleyim" düşüncesini gerçekleştirmesi için uygun muhittir. nitekim iyte dolmuşları üçkuyular terminali'nden kalktığı gibi, iyte servisleri personele üçkuyular'a kadar beleştir. alsancak ya da bornova muhabbeti için de fahrettin altay'dan her daim otobüs, üçyol'dan da metro kalkar. sevimli bir mahalledir, yalı'ya da inciraltı'na da yakındır...
  • buca'nın mahallelerinden birisidir. şirin bir yerdir. her tarafta heykel falan vardır.

    birisine "şuraya nasıl giderim?" diye sorunca. "heykelin oradan sağa dön" "heykelin orada var" gibi cevaplarla karşılaşıyorsunuz. yahu tamam heykel de hangi heykel? adım başı heykel, taş falan. fitil oldum. tek başına atatürk, atın üzerinde atatürk...

    bunun yanında izmir'in sessiz yerlerindenmiş. başka bir numarası yok.
  • izmir'de iki semt bu isimle anılmaktadır.

    daha az bilineni buca'da hasanağa bahçesinin köşesindeki aynı isimli meydan ve çevresi, diğeri ise göztepe'nin sonunda mithatpaşa caddesi ile inönü caddesinin kesiştiği fahrettin altay meydanı ve onu çevreleyen bölgedir.

    kuyuculuk mesleğinin aktif olduğu, kentteki temiz suların kuyulardan sağlandığı dönemlerden kalan semt isimleridir. istanbul ve izmir'de ağırlıklı olmak üzere türkiye'nin bir çok kentinde içinde 'kuyu' geçen semt isimleri mevcuttur.

    izmir: ballıkuyu, soğukkuyu, serinkuyu, manavkuyu, dolaplıkuyu

    istanbul: ıhlamurkuyu, kuyubaşı, kuyudibi
  • doğduğum, büyüdüğüm, sevdiğim harika mekan. 35 in en güzel yerlerindendir.
  • çocukluğumun bir bölümünü geçirdiğim güzel semt.ordu pazarı’nın otoparkında az top oynamamışızdır.ayrıca inönü lisesi’nin önündeki dede bakkalı hala unutamam.
  • şu günlerde metro çalışmaları nedeniyle tamamen dağılmış durumdadır. fahrettin altay meydanı kapatıldı, yolun tamamı kazıldı, etraftaki bazı ağaçlar kesildi, meydandaki otobüs durakları iptal oldu. 2 gün önce yağan aşırı yağmur sırasında, bu durumuna karanlık da eklenince gönül rahatlığıyla bir felaket ya da bilimkurgu filmi çekilebilecek bir sete dönüştü koskoca semt. bir süreliğine akın akın duraklara koşan insanları, gece 12'den sonra arabalarıyla patinaj yapan gençleri, sabit 2 kokoreç kamyonetini göremeyeceğiz meydanda, konuşulanlara göre şubat 2011'e kadar...
  • çocukken ismini sürekli üçyol'la karıştırdığım gözünü sevdiğim memleketim izmirin güzel semtlerinden biri *
  • izmir bucada deü'ye varmadan önceki bi meydan ismi.
hesabın var mı? giriş yap