• üstadın en sevdiği 10 film:

    * sunrise: a song of two humans (1927)
    * la passion de jeanne d'arc (1928)
    * hitori musuko (1936)
    * xiao cheng zhi chun (1948)
    * the night of the hunter (1955)
    * les quatre cents coups (1959)
    * l'eclisse (1962)
    * mouchette (1967)
    * angst essen seele auf (1974)
    * bu san (2003)

    filmler içinde kendi filmi de (bu san) yer alıyor.
  • taipei sokaklarının yalnızlığı kendisinden sorulan abimiz. lee kang sheng (nam-ı diyar hsiao-kang) ile bir atari salonunda tanışmışlar, sonra da yeryüzünün en iyi ilk filmlerinden qing shao nian nuo zha çıkmış ortaya.
  • takıntı derecesinde truffaut hayranlığı olan şahıs.

    (bkz: ai qing wan sui)
  • rebels of the neon gold' dan başlamak üzere sinema tarihindeki en iyi giriş sahnelerini çeken dahi yönetmen.

    rebels of the neon gold biraz talaye sorkh a benzer. abbas ile cafer 10 sene sonra çektiler. bir etkilenme hissediyor insan.

    tsai filmlerinde suyu görürsünüz. eşya ve tabiatın hareketi ön plandadır. bu açıdan son zamanlarda ara sıra denk geldiğim breaking bad, better call saul gibi diziler de bu açıdan tsai nin sinemaya kattığı hareket algısından epey sebeplenmiş gibi geliyor.

    hole
    viva lamour
    wawyard cloud
    what time is it there gibi filmlerini ne zaman tekrar izlesem eğer evde izliyorsam daralma geliyor bana. sinemada bir festival bir gösterimde izliyorsam da gereksiz bir yükselme geliyor. mükkemmel ötesi pelikül filmleridir.
  • reha erdem'in en sevdiği ve haz aldığı yönetmenlerden birisiymiş, reha erdem'in yalancısıyım.
    berlin film festivalinden sürekli direkten dönen, cannes'da iki kez altın palmiye'ye aday olan ama venedik film festivalinde turnayı gözünden vurmuş altın aslanını ai qing wan sui filmiyle evine götürmüş sevimsiz bir abimizdir. reha erdem ona hayalı erotik diyor ya da terbiyeli erotik ya da ona benzer bir şey işte.
  • doğumgünüdür. küçük bir tribute için http://youtu.be/zrxpitwv44y
  • filmi seyrederken çok şey fark edilmiyor ama nedense filmden sonra değişik düşünceler alıyor sizi, farklı puzzle parçaları gibi birbirine bağlanabilir ama çok farklı yollar var hangisini tercih etmenize kalıyor her şey. bu tarz filmleri seviyorum her seyirci kendine göre yorumluyor farklı anlamlar çıkıyor ortaya.
  • ilk gösterimini berlinale 2024'te yapacak olan olan abiding nowhere (wu suo zhu) filminden paylaşılan ilk görsel. durgun sinemanın dönüşü.
  • ülkemizde yaygın biçimde tanınmayan ming-liang, filmlerinde yarattığı kasvetli atmosferle iletişimsizliği, yabancılaşmayı sade insan yaşamları üzerinden anlatmayı başarmış bir yönetmen. françois truffaut sinemasından etkilenmiştir.
hesabın var mı? giriş yap