• somut şeylerle ilgilenen, gerçekçi bir insansınız, kaçırmadan izlemeniz gerekir. üst bölümlerde, hayatını fanusta geçirmiş kimi yetersizlerin filmde kötülerin anlatıldığına ya da hiçbir yere bağlanmadığına dair yorumlarına itibar etmeyin.

    hayatı az çok kıyısından köşesinden anlayan biri, anılı filmi de anlayacaktır. kafa karıştıran bir durum da yok zira, film hayattan bir kesit sunan gabriel garcia marquez romanı tadında. tek farkı büyülü gerçeklik anlatımı yerine, fazla akılcı ve ayakları yere basan bir hikaye olması.

    son yıllarda gördüğüm en gerçekçi oyunculuklar ile en güçlü hikayelerden birini barındırması bir yana psikanalitik kuram da alttan alta çok iyi işlenmiş.

    --- spoiler ---

    arven'in yabancının aracında uykuya dalmamak için mücadele ettiği bölümde, düşünceleri akıp giderken; her ne olursa olsun babasını nasıl derinden rol model aldığını (hatta "belki o da babasının annesini sevdiği kadar seveceği bir kız bulmalıydı" kısmı en aleni oedipus metni), cinayetleri işledikten sonra çocukluğunun geçtiği evine aniden dönmek istediğini (yoğun stres anlarında en güvenli alana, çocukluğa ait bir şeylere sarılmak isteme hali regression ) , üvey kız kardeşine duyduğu aşırı bağlılık ve koruma içgüdüsünü (kutsanmış, güçlü ensest duygular tabu ) bir kül olarak değerlendirdiğinizde; işte gerçek bir hikaye diyebiliyorsunuz.

    gerçekten de, şerifin dediği gibi: some people were born just so they could be buried

    --- spoiler ---
  • ''filmin iki ana konusu var. birincisi, son yıllarda iyice popülerleşen din düşmanlığı. buna göre, din/tanrı adına millete vaaz veren herkes şerefsiz, o. çocuğu, tecavüzcü veya delidir. ikincisi ise, her tarafta kötü insanlar kol gezmektedir. dinsizin hakkından imansız gelir mantığı çerçevesinde bunlara gerekli dersi vermek için her şey yapmak mubahtır.''

    bu şekilde yorum yapmak için kötü kalpli olmak gerekiyor...

    son yıllarda popüler olan din düşmanlığı yüzünden netflix bu diziyi çektirmiş evet. yani yoksa hiç din adına işlenen cinayet falan görmüyoruz yada din adına yapılan sapıklık falan duymuyoruz...
    ahhh netflix ahhh.. lgbt lerden sonra ateistliği de gözümüze sokuyor görüyor musun..

    film bir kitap uyarlaması... (bkz: #113072255) kitap türkiye'de yayınlandı.. ....
    kitabın yazarı donald ray pollock aynı zamanda filmde de anlatıcı.
  • (spoiler içerir.) dini kullanarak cinsel istismar yapan yavşak bir din adamının değil, içinde saf kötülük ve vahşet bulunan psikopat bir seri katilin değil, yozlaşmış ve yalanlarla mevki sahibi olmak isteyen alçak bir polis amirinin değil haksızlığın ve orospu çocuklarının karşısında silahını ateşlemekten korkmayan bir gencin kazandığı filmdir.
    film o kadar gerçekçi bir dramdı ki, shotgunın arvin'in üzerinde patlamasından çok korktum. bu finali bize verdikleri için teşekkürler.
    olay örgüsü, hikayesi, anlatımı ve oyuncularının çıkardığı iyi iş, film 4 saat olsa da izletir dedirtiyor.
    bu yüzden 10/10 verdim gitti, o ondalık kesrin artması için minik bir dokunuş. şahsi düşünceler mevcut sonuçta.
    gerçekten çok iyi film.
  • modern felsefenin sorunları, günlük yaşamın ihtiyaçları üzerinden şekillendiğinden yakın dönem filmlerinde anlam ve ifadeden güçlü çıkarımlar, gerçeklikler oluşmasını sağlıyor. ihtiyaç duyduğumuz şey de tam olarak bu.

    oyuncuların oyunculuklarını beğendim. robert pattinson'ın son yapımlarıyla beraber oyunculuğunun oturduğu açık şekilde görülüyor. taşra hayatından acı keder hüzün dolu kesitler izliyoruz.

    --- spoiler ---

    bazı sahneler insanı gerçekten etkiler mesela lenora'nın birden yüz ifadesinin değişip intihardan vazgeçtiği an... ama olmazdı işte lenora gömülmek için doğmuştu.

    şerifin tek istediği seçim kazanmak, insanlara hitap edip kendini dinletmekti fakat bu yolda oda kendi sonunu hazırladı ve öldü, belki son anlarında kendini kız kardeşi için öldüğünü düşünerek kandırmıştır kim bilir oysa oraya tek başına gitmesinin tek sebebi yine kendi itibarıydı.

    seçim kazanmasına gerek kalmadan insanlara hitap eden ve elinde sözlerinin gücü bulunan bir pedofili rahip vardı aramızda, onun ölümü ise bu sapkınlık oldu aslında o da gömülmek için doğanlardan biriydi.

    arvin... aslında anlatılan hikaye burada tanrıya en uzak olan kişinin tanrının getirmesi gereken adaleti getiren kişi olmasıydı. tüm film boyunca 1 dakika adı eksik olmayan tanrı bir kere bile yaşananlara etki etmezken arvin herkesi olması gerektiği yere yolladı. gösterilen din ya da din adamları değildi gösterilen tek şey gerçeklik realiteydi metafiziksel şeyler birer paçavraydı sadece bu filmde .

    tabi nihayetinde şiddetten başka çaresi kalmamış amerikan taşrasına dair güçlü bir anlatı izliyoruz.
    finale doğru duyduğumuz "bazı insanlar sadece gömülmek için doğar." cümlesinin etkisini tüm filme yaymayı ve bu hissiyatı derinden hissettirmeyi başarmışlar gidip birde tek cümlede özetlemişler bize. bir filmden daha fazlasını bekleyemem.
    --- spoiler ---
    izleyin.
  • din bağnazlığının, kırsal cehalet üzerindeki yıkıcı etkisini anlatan harika bir film. bu filmi izlerken din temalı insan sömürüsünün, hangi dine mensup olursa olsun tüm insanlık için aynı kötü sonuçlarının olduğunu fark ediyorsunuz..
    senaryo görüntü ve oyunculuklar harika.. güçlü bir oyuncu kadrosu var.. son yılların en kaliteli yapımlarından biri..

    --- spoiler ---

    baba: "bu ülke ahlaksız oruspu çocuklarıyla dolu"
    çocuk: "100 kişi varmıdır?"
  • aynı olay kurgusu, quentin tarantino tarafından çekilseydl, nasıl bir film olurdu diye merak ettiğim, son zamanlarda netflix'de gördüğüm en iyi yapım.
  • kitabını okuyamamış olsam da filmi izlemek güzel bir kitabı okumak gibiydi.

    hikaye kurgusu ve karakterlerin yaşadığı farklı eyaletlere özgü taşra ağızıyla konuşalan dil, o döneme ait detaylara verilen emek ve özen göz önüne alındığında daha önce oscar almış dönem filmlerinin bir çoğundan daha bir yerde duruyor bu film gerçekten.
  • netflix için fazla iyi olan film. mevzu tanıdık, olay örgüsü iyi. biraz ağır ilerliyor ama gerilim yaratıyor. içi de boş değil filmin hatta sinir de zıplatabilir konu itibariyle. aman aman bir tarafı var mı emin değilim belki de realiteye yakın olması açısından bakılırsa olabilir.

    --- spoiler ---
    her şeye rağmen arvin'in sağlam durup, iyi bir insan olmaya direnmesi; eninde sonunda onu katil yapıyor. işte düzen bu. her zaman her yerde bu böyle. zaman ve mekan fark etmiyor. insanın olduğu her yerde kötülük de vardır.
    --- spoiler ---
  • sapkın dindarlar, dini kullanan sapıklar ve onların masum kurbanları hakkında etkileyici bir film.
    şu senaryoyu istisnasız her topluma ve her din için modifiye edebilir ve yeniden çekebilirsiniz. zerre sırıtmaz, kimse nasıl olur demez. işte kral aslında bu kadar çıplak.

    --- spoiler ---

    lenora'nın aslında son anda ölmekten vazgeçmesi ama bunu kimsenin bilmemesi, sandy'nin arvin'le kaçmayı düşünürken carl'ın vurulması, carl'ın önceden mermileri değiştirdiği silahının patlaması ama kuru sıkı olması ve bu yüzden arvin'in onu vurması gibi hiçbir zaman bilinemeyecek 'aslında' lardan çok etkilendim.
    bir de arvin'in en sonunda köpeğini gömebilmesinden...

    --- spoiler ---
  • filmi izlerken aklıma bizim coğrafyamızda da yer alan üfürükçü hocalar geldi. dinin arkasına sığınarak kadınlara taciz edenler, abartılı bir şekilde dini yaşayanlar falan neyse filme dönersek ulan ne şerefsiz insanlar var dediğimiz ama filmin sonunda güzel kardeşimizin hiç birinin gözünün yaşına bakmadan dünyayı güzelleştirme mücadelesine tanıklık ettiğimiz yavaş ilerleyen ama bir o kadar etkisi altında kaldığım güzide bir netflix filmi
hesabın var mı? giriş yap