• meslek liselerinde her bölüm öğrencilerinin atölye derslerinde kendi bölümüyle ilgili olarak yapmak zorunda olduğu aliştırma işi.verilen işi belirli bir zaman süresi içinde yapmak ve atölye öğretmenine teslim etmek zorundadırlar.karşılığında yapılan işin kalitesine göre not alırlar.
  • almanca hiç bir zaman kullanmayacağınız karşılığı abhaerten olan kelime.

    kusura bakmayın, almanca bilmeyen birileri güya tematik sözlük çalışması yapıyor da. chicken translatevari almanca cümleler kurmanıza gönlüm elvermiyor.
  • egzersiz karşılığı olarak kullanılır(dı?).
  • türk dil kurumu da "tekrarlatarak alıştırma" demiş ve aşağıdaki cümleyle örneklemiş:

    "bir zamanlar ben de nefsimi köreltmek için benliğimin burnunu kıracak böyle temrinler yapardım."- h. taner
  • ressama* sormuşlar neden hep aynı şeyleri çiziyorsun diye, akılda kalması için demiş.

    temrinin bu türü, mükerrer değil, müteaddit olsa gerek. çokbenzerli yani. sıkıcı da değildir böylesi, hep bir nüans bulunur mutlaka.

    temrin iyidir, temrin güzeldir. şüphesiz temadi etmelidir evvela. ancak, artık, içi boşaltılmamış/ticarileşmemiş/sulandırılmamış makul iştigal alanları kalmadığı ve ressamınki gibi doğuştan bahşedilen bir yeteneğe de sahip olunmadığı için kalıcılık sağlanamamaktadır herhangi bir mevzuda genellikle.

    neyin temrin sayılabileceği bile belli değil gibidir hatta. benzer şeyler yazmaya çalışmak bir temrindir, okumak da bir temrindir; lakin, havada uçan kaçan yaratıklarla ya da öldükten sonra da yürüme becerisine sahip olup, kendi halinde sokaklarda dolaşan insanları korkutan meczuplarla dolu dizileri izlemek temrin değildir. öyle sanılır ama değildir. temrin dediğin, bir amaca matuf olur zira, amaçtan uzaklaşmak, uyuşmak, yabancılaşmak için değil.

    ve bizim ne güzel temrinlerimiz var idi; resmi gazete'ye bile bakar idik her sabah, hepsi bitti.
  • aristonun bununla alakalı mühim bir sözü vardır. der ki: "ahlak temrin (alışkanlık ve tekrar) ile öğrenilir. çocuklarınızın sizi taklit ettiğini düşünerek onlara onları görmek istediğiniz gibi davranın."
  • "bu kadar dergi arasında temrin'in yayımlanması ne ifade ediyor?" sorusunu derginin basinda bulunan şeref yılmaz söyle yanitlamistir:

    "kemal tahir'e atfedilen bir anekdot var: kendisine öykülerini gösteren bir gence önce şunu soruyor: 'evladım! türk edebiyatında nasıl bir boşluk gördün ki bunları yazma gereği duydun?' işte asıl cevabı verilmesi gereken soru budur."

    kaynak: http://tinyurl.com/b7exts4
  • outlook'un termin kelimesini bilmemesi sebebi ve içinde termin geçen her kelimeyi aklınca düzeltmesi sebebi ile termin yerine kullanılmaya başlayan kelime. termin türkçe mi, nerden bilsin diyebilirsiniz. demeyin, boşverin.
  • aylık düşünce ve edebiyat dergisi.
    tatar milli şairi abdullah tokay'ın ilk türkçe şiirini yayımlaması tataristan basınında geniş yankı buldu.
  • temrin olur!

    "bu duruma göre, okuma bir cömertlik temrinidir; ve yazarın okuyucudan beklediği, soyut bir özgürlüğün uygulanması değil, tutkuları, önyargıları, beğenileri, cinsel mizacı ve değer ölçüleriyle bütün kişiliğini vermesidir. yalnız bu kişilik eliaçıklıkla verilecektir; yazarın yüreği özgürlük doludur ve bu özgürlük duyarlığının en karanlık yanlarını bile değiştirmektedir." jean-paul sartre - edebiyat nedir

    (bkz: alıştırma), antreman
hesabın var mı? giriş yap