• taj mahal aslinda askin degil, gucun sembolu olarak yapilmistir. ici tamamen bostur, iki mezar disinda hicbir sey yoktur. daha taj mahal'in bahcesinde iken icinizi sarar o bosluk. gitmeyin demeyecegim, ama giderken beklentiye girmeyin. taj mahal hindistan'in size yapacagi sakalardan biridir. askin izlerinin pesindeyseniz hindistan size taj mahal'dan fazlasini verir. prenses diana pozlarinin pesindeyseniz tam yerindesiniz.

    taj mahal'de prenses diana'nin unlu pozundan baska gorecek bir sey yoktur. gitmeyin demeyecegim; gidin de kendi gozlerinizle gorun.
  • istanbul'daki hint restoranları arasında (daha doğrusu gittiklerim arasında) en iyi performansa sahip olan, üzerine de en ucuzu olan restoran.

    gittiğim 3 resoranı kıyaslamak gerekirse:

    dubb indian (sultanahmet): çok güzel ortam, güzel yemekler, içkisiz kişi başı yaklaşık 50 tl
    tandoori (beşiktaş): yemeklerin sunumu güzel, dubb kadar iyi olmasa da güzel yemekler, içkisiz kişi başı yaklaşık 40 tl
    taj mahal: ne ortamda, ne de sunumda iş yok. yemekler dubb'dan güzel, içkisiz kişi başı yaklaşık 30 tl.

    kısacası, özel bir yemekse dubb, güzel bir yemekse taj mahal, beşiktaştaysanız tandoori diyebilriiz.
  • akyol sk. no:47-1 cihangir adresinde açılmış olan hint restoranı... dileriz uzun ömürlü olur.

    edit: yerinde denendi, test edildi. şirin sahibi hintli ve ahçı. çalışanları da sempatik ve güler yüzlü insanlar. küçük fakat sevimli bir mekan. fiyatları uygun. tavsiye edilir.
  • cihangir'de turk damagina gore modifiye edilmis, rahatsizlik vermeyen, cok lezzetli ve kaliteli hint yemekleri yapan restoran. findikli'daki buyuk akbank binasinin yanindaki yokusun tepesinden sola kivrilinca 50 metre ileride. yemeksepeti'nde de mevcutlar.
  • kudsi erguner beyefendinin şereflendirdiği bir konserin album formatında piyasaya sürülmesi sonrasında aldığı isimdir.. kanımca sayın erguner in en iyi albumlerinden biridir.. neyde kudsi erguner can verirken/alırken, derya turkan-- kemençe, hakan güngör-- kanun, fazal qureshi-- tabla, bruno caillat-- perküsyon, ken zukernan-- sarod, r.garcia-fons-- kontr bas, sultan khan-- saraghi ve chant kudsi beye eşlik ederler.. özellikle ya rasaul isimli parçaya dikkat çekmek isterim.. eşsiz bir eser.. arşivlerde korunmalı üzerine doktora tezleri yazlımalıdır..
  • cakewalk into town adlı şarkısı çok güzel ve çoşturucudur. hele o gitar solosu ile mızıkanın uyumu alır götürür sizi.
  • amerakali bluesman. tek basina gitar veya banjoyla mukemmel oldugu kadar daha elektrikli besteler de calmistir. stonesun son live albumu no security de corrinayi grupla birlikte seslendirmistir.
  • sabahın erken saatlerinde gezilmesi gereken bir aşkın sembolü, anıtı. tamamen mermerden yapıldığı için akustiğin ne kadar mükemmel olduğunu göstermek için rehberler ekseriya ses denemesi yaparlar.
  • henry fredericks ya da henry saint clair fredericks olarak da bilinen 1942 harlem doğumlu afrikalı amerikalı blues sanatçısı. grammy ödüllü tanınmış bir sanatçıdır ve blues ezgilerine dünya müziğinden tınılar eklemesiyle dünya çapında bir hayran kitlesine kavuşmuştur. ayrıca filmleri de bulunmaktadır. hakkında tüm bilgiler için; http://en.wikipedia.org/wiki/taj_mahal_(musician)

    (bkz: ain't nobody's business but my own)
  • sadece ve sadece acılı servis edilen bir kaç yemek dışında, menüsündeki çoğu yemek üç farklı şekilde sipariş edilebiliyor: acılı, az acılı ve acısız. ancak ana yemeğimi acısız sipariş ettim deyip aldanmayın, süs / garnitür diye yemeğinizin üzerine kondurulacak yeşil biberi de istemediğinizi kesinlikle belirtin. yan yemeklerdeki yeşil biberlere ise çatalınızın ucuyla bile temas etmeyin. bunlara dikkat ettikten sonra acıya dayanıklılığı sıfırın altında seyredenler için bile tadına doyulmaz yemekleri var taj mahal'in. garson ve aşçı ise quill'in dediği kadar sabırlı, güleryüzlü ve açıklayıcı. ilk gidişimde yemek sonrası benimle buluşmaya gelen kuzenim, içeri adımını atar atmaz, elaine'in çorba nazisine yaptığının on yüz bin katını yapmış olmasına rağmen hala güleryüzle karşılanıyorum oradan biliyorum.
hesabın var mı? giriş yap