• (bkz: splenda)
  • diger tatlandiricilardan farkli olarak, sekerden uretulen tek yapay tatlandiricidir. sekerden yaklasik 600 kat daha tatlidir. coca cola zero, pepsi max gibi urunlerinde bulunmaktadir. bu yapay tatlandirici fda* tarafindan 1998 yilinda "artificial sweetener" (yapay tatlandirici) olarak onaylanmis ve kullanimina izin verilmistir.
  • şeker kamışından elde edilen, diğer şeker türleri kadar tatlı bir tada sahip fakat farklı molekül yapısı nedeniyle vücut tarafından karbonhidrat olarak algılanmadığından enerji üretimi amacıyla kullanılmayan bir tatlandırıcı türüdür. oldukça düşük bir kalori değerine sahiptir. yüksek sıcaklıkta sorun oluşturmama, raf ömrünün uzun olması, sıvı ürünlere katıldığında inert olmasından dolayı köpük oluşturmama gibi gıda mühendislerinin yüzünü güldüren özelliklerinden dolayı son yıllarda tek başına veya diğer tatlandırıcılarla karışım olarak çoğu gıdanın tatlandırılmasında kullanılmaktadır. yakın çevresi tarafından e954 olarak da anılır.
  • uludağ şekersiz limonata nın içerisinde bulunan tatlandırıcılardan birisi. diğeri de aspertam. bu yapay tatlandırılardan en sağlıklıs oldugu söylenir. saglık sıralaması olarak
    1. sucralose
    2. aspertam
    3. sakarin
    oldugu söyleniyor.
  • coco cola zero' nun içinde varolan tatlandırıcılardan biri
  • (bkz: takita)
  • uludağ şekersiz gazoz çeşitlerinde bulunan tatlandırıcı.
    ayrıca çamlıca şekersizde de var.
  • rezalet bir tada sahip tatlandirici. quest protein barlarda bunlardan kullanildigi icin yiyemiyorum. bir keresinde barin yarisini yedim, 3 saat tadi agzimdan gitmedi.
  • karbonhidrat sınıfındandır, bir gıdanın besin tablosunda karbonhidrat ve hatta şeker olarak belirtilir. ama insan vücudu tarafından olması gerektiği gibi işlenemediği ve direkt atıldığı için tüketen kişiler buradan gelen değeri 0 olarak kabul edebilir. bilinen bir yan etkisi yoktur. bazı insanlarda hazımsızlık yapma ihtimali olsa bile yaygın görülen bir durum değildir. çok sağlıklı durmaktadır, tadını seven için bir nimet gibidir. amma lakin ki böyle olmayabilir. bunun sebebi uzun süreli etkileri hakkında yeterli bilgi sahibi olmayışımızdır. ama umuyoruz ki uzun süreli bir etkisi çıkmaz da isteyen dilediği gibi tüketir. zararsız olduğu kanıtlandığı gün her şey çok daha güzel olacak eminim.
hesabın var mı? giriş yap