• 27 yaşında çıkarmak yerine kesinlikle çocukluk döneminde geçirilmesi gereken bir illet. su çiçeği üzerine neredeyse ihtisas yapmama sebebiyet veren, öğrencilerimden geçen ve beni günlerce yataktan çıkarmayan hastalık.
  • çok kaşıntılıdır. biz bunun sonucunda olabilecek sekonder enfeksiyonlardan korkarız. ve sıklıkla streptokoksik toksik şok sendromuna yol açabilir.

    su çiçeği solunmla bulaşabilir makülopapüloveziküler döküntüler yapar.

    su çiçeğinde aspirin verilmez. eğer verilirse reye sendromu yapabilir.

    su çiçeği optik atrofi,kortikal atrofi yapıp , ekstremitelerde hipoplazi yapar.

    edit: bilgi eklendi.
  • --- `link` ---

    suçiçeği hastalığı çok bulaşıcı bir hastalıktır. bulaşıcılık süresi döküntüler çıkmadan 1-2 gün önce başlar. bütün döküntüler kabuklanana kadar devam eder. bu döküntülerle direk temasla bulaşır. bunun dışında damlacık yolu da denilen hava yolu ile bulaşır. yani hasta bir çocukla aynı evde yaşayan kardeşine bulaşma ihtimali çok yüksektir. suçiçeği hastalığı kış sonu ilkbahar başı dönemde sık görülür.
    --- spoiler ---
  • 33 yaşıma kadar bir çok defa bu hastalığa yakalanmış insanlarla aynı ortamı, hatta aynı evi paylaşmış olmama rağmen asla bulaşmayan, 33 sene sonra tam da işteki son günümü atlattıktan sonra biz bir boy gösterelim demiş salak şey. kaç gündür geçmeyen ateş bunu müjdeliyormuş demek ki. bence bağışıklığımın bu kadar düşmüş olması da çok ayıp.
  • kızım bir yasında aşısını olmasına rağmen çok ağır şekilde geçiriyor vücudunun olmadık yeri yok bazıları çift açmış çiçekler dr. söylediğine göre suriye den sadece insan gelmemiş bir sürü hastalıkta gelmiş
  • 28 yaşında bir anda ortaya çıkan şey. hastanelere gittik iğneler olduk. aynı hala. 3. gün. var mı tavsiyesi olan ne yapalım nasıl geçer.
  • 18 yaşımda, lise sonda çıkardğım, yüzümün ve sırtımın tamamını yaraların kaplamasına neden olan, bir daha eski halime dönemeyeceğimi düşündüğüm , doktorun yüzüme bakıp "nolmuş sana, ne yapacağız şimdi" demesine neden olan, olabildiğince küçük yaşta geçirilmesini tavsiye ettiğim zalim bir hastalık.
  • tıbbi adı variselladır. ergenlik çağından önceki çocuklarda yaygın olarak görülür. hastalığın etkeni bir virüsdür. bu hastalıkta komplikasyon nadirdir, genellikle kendiliğinden iyileşir. su çiçeği bir kez geçirildikten sonra hayat boyu bağışıklık sağlar ancak nadir de olsa tekrarlayabilir. su çiçeği aşısı uygulanmaya başladığından beri vaka sayısı oldukça azalmıştır. aşılı bireyler su çiçeği geçirseler bile çok hafif atlatmaktadırlar.

    su çiçeği en sık 5-10 yaşlarında, kış sonu ve ilkbahar aylarında görülür. hastalık çok bulaşıcıdır. bulaşma yolu insandan insana, damlacık ve havayolu iledir. virüs tükürük bezlerinde bulunur ve kuluçka süresi 13-22 gündür. su çiçeği geçiren bir kişi hastalık belirtileri başlamadan iki gün önce hastalığı bulaştırmaya başlar, bulaşıcılık yaralar kabuklanıncaya kadar devam eder.
  • iki haftadır sağlık ocaklarında aşısının bulunmadığı hastalık.
  • belde ve ayakta çıktığı durumda insanı oldukça hareketsiz bırakan hastalık.
hesabın var mı? giriş yap