• virginia woolfun a room for ones own düşüncesini geliştirerek kullanan varoluşçu yazar.bir defasında jean paul sartre ile randevulaşmışlar 1 yıl sonra eiffel kulesinin önünde saat 12de diye, beauvoir'ın anlattığına göre jean paul sartre tam 12de ordaymış.buradan yola çıkarak sadakat anlayışının aslında tek eşlilik, resmi nikah, aile kurumu gibi kavramlarda aranmaması gerektiğini, sadakatin verilen basit sözlerde ve insanların birbirlerine yükledikleri anlam ve değerlerde aranması gerektiğini söylüyor.
  • kitabını* okurken kafasında yarattığı ideal karşı cinsi benimle aynı şekilde tanımladığını farkettiğim, hakkında "keşke aynı yüzyılda, aynı yerde yaşasaydık, belki..." dediğim, onun yüzünden sartre'ı (her ne kadar onunla aynı mertebeye gelme imkanımın, ikimizin de 17 yaşımıza geldiğimizde okuduğumuz kitap sayısı arasındaki dağlar kadar fark (oran) nedeniyle imkansız olmasına ve bu yüzden de simone'u onun benden daha çok hak etmesine rağmen) kıskandığım, felsefeyle uğraştığını gördüğüm tek(ender?) dişi karakter.

    edit: ne bu saçmalık! al bunu burdan. "felsefeyle uğraştığını gördüğüm tek dişi karakter"miş. yuh! rezil... ibret olsun diye bırakıyorum. erkek egemen kültür yapısı genç, kendini açık fikirli zanneden zihinleri nasılda kodluyor, ne zevzek laflar ettiriyor. satır aralarından karşı cinse dair bilgi sahibi olmamanın kokusu geliyor, ezikliğini ezerek bastırma çabası seziliyor.
  • evlilik geleneksel olarak kadinlara sunulmus tek gelecektir.bir çok kadin ya evlidir, ya bir zamanlar evlilik geçirmistir, ya da evli olmadigi için aci çekiyordur. - simone de beauvoir
  • - sen istediğin kadar kitap yaz, felsefe oku, onu yap bunu yap, ilk bakacakları yer, götündür her zaman.
    - bu söylediğiniz, kadınların, ne olursa olsun, "göt meme kuku"dan ibaret olduğunun değil, abazanlarin kendilerini dünyanin merkezi sanmalarinin kanitidir. bir çesit "çüke göte bağimli varolusçuluk" da denebilir buna.
  • erkegin zaman icinde kadin ustundeki somurusunun kurbani oldugunu, artik kadinlarin erkegi kolelestirdigini savununan feministtir. artik kadinlarin erkeklere " daha cok calis, daha cok para kazan, daha basarili ol" gibi dusuncelerle yaklastiklarini, ve erkeklerin kendi yarattiklari " ekmek kazanan" sifatinin agirligi altinda ezildiklerini soyler beauvoir.
  • “kadın doğulmaz, kadın olunur” demiş.
  • "yıllar bütün omuzlara aynı ağırlıkta çökmez." - simone de beauvoir
  • simone de beauvoir ile alakası olmayan ankaradaki cadde için
    (bkz: simon bolivar)
    not:fransız kadın yazar vs. erkek devrimci
  • "şeytandan korkmam! tanrı varsa rakibi yoktur..."
  • "ana karnındaki yumurtayla ilgilenen toplum, doğan çocukların yüzüne bile bakmaz." demiş.
hesabın var mı? giriş yap