• büyük rahatlık. kullanımı zor olsa da kafadan sakat bi kediniz varsa tek çare bu.
    yuvarlak zımbırtısını biraz döndürerek az bir yudum parmağınıza sıkıyorsunuz. bundan sonrası zor ama. dudağının üzerine biraz sürebilmeyi başarırsanız (ya da patisinin üzerine) yaladıktan hemen sonra o mendebur kedi sevimli bi yavrucuk olup çıkıyor.
    uyukluyor, gözleri şehla şehla bakıyor, tırmalamak için takatı zaten kalmıyor. bravo kediniz keş oldu ama sizin de daha kolay bir hayatınız oldu.
  • prospektüsü okumadan kullanırsanız, hayvanınızı öldürme, sakat bırakma ihtimali gereğinden fazla yüksektir. veterinere tamamen güvenmeyin.

    şimdi diyeceksin ki "neden güvenmeyelim, adam veteriner". adam tüccar. 2 saat yol gidecek kedimize bundan 7ml ayarlayıp, "hepsini sıkın" diyen adam size de denk gelebilir. atlara verilmesi gereken bu dozu alan kediniz 2 gün boyunca uyuşur, 2 günden sonra anca yavaş yavaş yürümeye başlar. işin daha da kötüsü "büyük ihtimalle felç geçirebilir" sözünü duyabilirsiniz başka veterinerden. bizim gibi şanslı iseniz, sonraki veteriner işini seven biri çıkar da problemsiz atlatırsınız. şanssız iseniz kediniz ya ölür ya da sakat kalır.

    gerçekten ihtiyacınız olmadığı sürece kullanmayın. kullanacaksanız bizzat kendiniz prospektüsü okumadan yine kullanmayın.
  • iki kediyi sehirlerarası yolculuk öncesi sakinleştirmek için kullandığım bir yatıştırıcı.

    yaş/kilo oranına göre veteriner tavsiyesine uyarak kaç ml vermeniz gerektiğini danışmalısınız.kutusunda 10 kg a kadar olan hayvanlar için 1 ml şeklinde diye belirtilse de hayvanın bünyesine baglı olarak değişmektedir.

    yanlıslıkla fazla doz verdiğim kedide yaklaşık 1 dk süren titremeler ve tamamen vucut kontrolunu yitirme canımdan can götürdü.
  • hayvanlarda, sakinleştirici etkisiyle yolculuk stresini, bulantı kesen özelliğiyle de yolculuğa bağlı kusmaları engellemek için kullanılan bir ilaçtır. etkinliği, hayvanın duyarlılığına göre farklılık gösterebilir. yolculuğa çıkmadan yarım saat önce, 10 kg canlı ağırlığa 1 cc şeklinde verilmesi önerilir. etkinliğinin yetersiz olduğu durumlarda ilave doz uygulanabilir.
  • takside bile kolu kopmuş gibi bağıran ve kendini heder eden kedime uçak yolculuğu için vermeyi düşündüğüm ilac, veterinere sordum promazin verdi ve 5kg kedim için 0.5ml vermemi söyledi.
    kedim için korkuyorum ve veteriner cok açık konuşmadı ama kendini çok hirpaliyor takside bile ve uçak sesi onun icin daha kotu bu yuzden ikilemdeyim.

    edit: kullanmadım. arabada hala çok huysuz cok miyavliyor ama 2 uçak yolculuğunda da sesi çıkmadı garip bi sekilde. bir saatti benim yolculuğum. bir iki kere miyavladi o kadar.
  • dozaj ayarına güvenirseniz hayvanınızı kolayca öldürebilirsiniz bu şeyle. veteriner nasıl ayarlanacağını gösterip elime verdi. 2 ml kullanacaksın ayarlayıp ağzına sıkarsın dedi peki dedim. havaalanında ayarını yapıp, nolur nolmaz diyerek elime sıkayım dediğimde tüpün abartısız neredeyse yarısı elime boşalmıştı. o boktan plastik mekanizma hiç bir işe yaramıyor yani.

    zaten milyon tane şeyin stresi var. bir de bunla uğraşmayın. koyun yedeğiyle birlikte ufak bikaç enjektöre, tüpe, mamaya orda zaten yeterince stres yaşayacaksınız bir de bununla uğraşmayın.

    fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 45 tl gibi bişeydi.
  • doz ayarının nasıl yapılacığını tam kestiremediğim sedatif. bilen biri varsa yeşillendirirse berhudar oliciiim.
  • yarin 8 aylik british oglumuzla 7 saatlik bir yolculuga cikacagiz. yolda rahat etmesi icin veterinerimiz sedapet damla onerdi. yarim saat once iki damla agzina damlatin hafif sersemler 5-6 saat kadar da etkisi surer dedi. soyledigine gore yan etkisi yokmus. kedimiz 5 kilo. kullanma konusunda kararsizim. tecrubeli yazarlar yesillendirirse sevinirim.
  • kedimizi seyahat kutusuna sokmak için defalarca uğraştığımız, huysuzluğundan ve saldırganlığından dolayı başarısız olduğumuz ancak bu sefer ıslak mamasının içerisine bir doz katarak, 25 dakka içerisinde etkisini gösterip işlemi tamamlamıza sepeb olan ilaç.
  • bir şeye yaramıyor. bünyeden bünyeye fark hesabı.
hesabın var mı? giriş yap