• "albumlerim çok satmaya başlarsa biryerlerde hata yapmışım demektir"
    fikret kızılok
  • ilk genclikten ergenlige kadar suren populere tandansa cevap olarak gelismis bir reflekstir.gayri ihtiyari gelisir ve hayat boyu etkin kalabilir.
    genel anlamda sevip sevememe gibi kisisel tercihlerden cok toplumda bir kil donmesi olmak adina yapilan kendi icinde celisik bir paradoks kartkili bir eylemdir.

    kisi populer olan ve trend olusturmasi muhtemel her olusumdan kacma trendine kendini kaptirir ve bundan enteresan bir gurur duyar.bu soylemin istatistiki bir tarafi da vardir.soyle ki: rakamlar ve yuzdeler incelenir en cok tercih edilen uzerinden hangi olusumdan, hangi olusumlara kacmak gerektigi belirlenir.(benzeri bir uygulama dunya kupalarinda afrika takimlarini tutanlarda da gorulur)

    genel anlamda

    "herkes gibi banal ve koyun olup uzum yemeyelim de, bu uzumleri ureten bagciyi esek sudan gelesiye dovelim, uzumun ne kadar salak bi gida oldugunu ispatliyalim, dut yenmesini desteklemeyelim, yemeyene de essek kafali trendy diyelim" cekirdek dusuncesi cevresinde donenip yukluce bir guruh olusturan soylemin uyelerinin besledikleri yan sanayi kuruluslari da yok degildir.

    underground ve siradisi calismalarini bu kitlelere pazarlayan cin mutesebbisleri zengin eden bu siradisi cemaat, ve toplum, genellikle zengin ettikleri bu kuruluslarin trampa ekonomisi uzerinden album karsiligi ekmek ve pirinc gibi hayati gidalar aldigi zanniyla bir omr gecirirler. buyuk sirketler para, bu underground reklami yok gibi gorunen sirketler tahil ve bakliyat kazanmaktadir, bizim gibi otobuse binmekte, cayina ikis eker atmaktadir gibisinden dusunceler akillarina islenmistir.

    "aha pearl jam cok karizma medayayla yuz goz olmuyo"

    "cem yilmaz sulu zirtlak politik soylemi olmayan gelip gecici komedyen.beni gulduremiyo"

    "fight club holivudun parasiyla tabansiz sistem elestirisi yapiyo, ben bi film biliyom adini ben ve bi iki arkadasim biliyoz asil sistem elestrisi odur iste"

    gibisinden soylemlerle bir omur bunyeye zehir ve zindan edilerek, uzumle dutu yiyebileceklerini, ustune de su icip ishal olabileceklerini bilmeden gecer gider.
  • kişilerin, sürüden biri olmama güdüsüyle benimsedikleri görüş. çünkü popüler olana talep fazladır; popüler olan toplumun geniş kesimi tarafından beğeni görmüş, ilgi çekmiştir. insanlar da içlerindeki beğenme duygusunu bastırarak; toplumun o geniş halkası içine katılmayı reddederler. çünkü onlara göre, herhangi bir şeyden ne kadar çok kişi haberdar olursa o şey piyasa; ne kadar çok kişi severse o şey ucuz olur. popülerse bizden değildir mantığı, son derece hatalı bir düşünce tarzıdır zannımca. etkileri de bir o kadar sağlıksızdır. kişiyi, boğazına tasma takılmışcasına hareketsiz bırakır, frenler, durdurur. yeni bir film girer vizyona, yeni bir kitap yayınlanır, yeni bir şarkıcı/ grup çıkar piyasaya, kişi beğenir lakin azıcık da olsa dışa vuramaz beğenisini. ne de olsa popülerse bizden değildir. zaman zaman bu mantık yüzünden, gayet kaliteli işlerin hakkı verilmez, başarılı denebilecek şeyler ıskalanır.

    sonra bir bakılır, pek çok kişi sürüden biri olmak istememekte. yani gene bir topluluğa katılıvermişiz bihaber şekilde.
  • populizmden nefret etme sebepleri ile bazen rasyonellestirilebilinen mantik
  • antipopulistlerdir bunlar. herkesin beğendiği şey kaliteli şey değildir diyerek herkesin beğendiklerinin arasındaki kaliteli şeyleri kaçırırlar. yapılabilecek en iyi şey tamamen özgür olmak, önyargılardan arınmaktır. *
  • 19.05.2004'ten sonraki 3 gunde sozluk yazar sayisi 3 katina cikar + populerse bizden degildir = eyvah eyvah
  • 'kalabalıklar her zaman doğru kararları vermezler' görüşünü 'kalabalıklar hiçbir zaman doğru kararları vermezler' olarak uyarlamış insanların lafıdır.
  • kendini farklı gösterme çabasındaki bir güruhun ortaya çıkardığı hoş olmayan psikolojidir. bunlar youtube'da en bilinmez görünmez; epi topu 1000 kişinin izlediği klipleri paylaşırlar. böyle isveç, avusturya sinemasından filmleri izlerler size de: '' aaa nasıl bilmezsin o filmi?'' tribini atarlar.
hesabın var mı? giriş yap