• ilk genclikten ergenlige kadar suren populere tandansa cevap olarak gelismis bir reflekstir.gayri ihtiyari gelisir ve hayat boyu etkin kalabilir.
    genel anlamda sevip sevememe gibi kisisel tercihlerden cok toplumda bir kil donmesi olmak adina yapilan kendi icinde celisik bir paradoks kartkili bir eylemdir.

    kisi populer olan ve trend olusturmasi muhtemel her olusumdan kacma trendine kendini kaptirir ve bundan enteresan bir gurur duyar.bu soylemin istatistiki bir tarafi da vardir.soyle ki: rakamlar ve yuzdeler incelenir en cok tercih edilen uzerinden hangi olusumdan, hangi olusumlara kacmak gerektigi belirlenir.(benzeri bir uygulama dunya kupalarinda afrika takimlarini tutanlarda da gorulur)

    genel anlamda

    "herkes gibi banal ve koyun olup uzum yemeyelim de, bu uzumleri ureten bagciyi esek sudan gelesiye dovelim, uzumun ne kadar salak bi gida oldugunu ispatliyalim, dut yenmesini desteklemeyelim, yemeyene de essek kafali trendy diyelim" cekirdek dusuncesi cevresinde donenip yukluce bir guruh olusturan soylemin uyelerinin besledikleri yan sanayi kuruluslari da yok degildir.

    underground ve siradisi calismalarini bu kitlelere pazarlayan cin mutesebbisleri zengin eden bu siradisi cemaat, ve toplum, genellikle zengin ettikleri bu kuruluslarin trampa ekonomisi uzerinden album karsiligi ekmek ve pirinc gibi hayati gidalar aldigi zanniyla bir omr gecirirler. buyuk sirketler para, bu underground reklami yok gibi gorunen sirketler tahil ve bakliyat kazanmaktadir, bizim gibi otobuse binmekte, cayina ikis eker atmaktadir gibisinden dusunceler akillarina islenmistir.

    "aha pearl jam cok karizma medayayla yuz goz olmuyo"

    "cem yilmaz sulu zirtlak politik soylemi olmayan gelip gecici komedyen.beni gulduremiyo"

    "fight club holivudun parasiyla tabansiz sistem elestirisi yapiyo, ben bi film biliyom adini ben ve bi iki arkadasim biliyoz asil sistem elestrisi odur iste"

    gibisinden soylemlerle bir omur bunyeye zehir ve zindan edilerek, uzumle dutu yiyebileceklerini, ustune de su icip ishal olabileceklerini bilmeden gecer gider.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap