• şuan en azından sözlükte fazlasıyla gerçekleşen durum. ülkece çok kritik bir dönemden geçiyoruz. birileri avrasya ve ortadoğu'yu yeniden şekillendirme peşinde. bunu yapmanın en kolay yolu da etnik ya da dini temelli çatışma çıkarıp bölgeyi dış müdahaleye uygun hale getirmek. bu tarz bir çatışmayı yaratmanın zor olduğu çok az ülke var ortadoğu'da. bunlardan biri türkiye diğeri iran'dır. türkiye'de 1945 sonrası hep bir şekilde ayrımcılık yaratılmaya çalışıldı ama bir şekilde yatıştı ortalık. anadolu'da yüzyıllar birlikte yaşamanın bir mirası bu, belkide osmanlı'dan kalan bir gelenek. iran da aynı şekilde. hep birilerine dert olmuştur persler ama kimse onları birbirine düşürmeyi başaramamıştır. çünkü eski bir halktır.

    şimdi ise osmanlı'yı örnek aldığını iddia eden, ama osmanlı'nın hoşgörüsüne sahip olmayan, kendinden olmayan herkesi ötekileştiren emevi tarzı bir yönetim var başımızda. yıllardır her toplumsal sorunda ipi asıp cambaz oynatıp durdular. tersine devrim yaşayan halkım gelişen teknoloji ve günlük yaşam ekolünü benimsemesiyle hepten cahilleşti. cahilleştikçe ötekileşmesi ötekileştirilmesi kolaylaştı.
    sonuç bugün gelinen noktada eli kanlı terörist katillerle, yan dairemizde oturan, her sabah selam verdiğimiz komşumuzu bir tutmaya başladık. buraya kadar kalsa yine iyi. korkum yarın o komşumuzu gözümüzü kırpmadan katletmeyi düşünecek olmamız. ve o komşunuz muhtemelen molotof hazırlamayı bilmiyor, belki hayatında sokak yürüyüşüne bile katılmamış. ama birileri bizim o komşumuzdan nefret etmemizi istiyor, kanlı bıçaklı olmamızı istiyor. olay bundan ibaret.

    not: oğuzların avşar boyundan gelme türkmen evladıyım.
  • "kim verdi o oyların %90'ını? kürtler. doğru mu bu tespit? evet doğru."

    terör ne amaçlardı? korku salarak hedefine ulaşmak. anahtar sözcük korku. hani korkarak oy veriyordu bu kürtler? hani zorla götürülüyordu seçim sandıklarına, hdp'ye oy vermeyenler tehdit ediliyordu?

    ayrıca izmir'de %10 aldı, istanbul'da da türk milliyetçilerini geçti. bildiğiniz her şeyi televizyonlardan ya da sosyal ağlardaki "kaldırılmadan paylaş" minvalindeki görsellerden öğrenen bir kitlenin cehaletini ve çelişkilerini de anlıyoruz. che'nin, mandela'nın terörist olduğu, galileo gibi bilim insanlarının çağdaşları tarafından hor görüldüğü, van gogh gibi sanatçıların beş parasız yaşadığı bir dünyada, bir halkın terörist, yediği tabağa pisleyen insanlar olarak görülmesi son derece doğal.

    (bkz: nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça)

    edit: cehalet o kadar yüksek ki, örnekleri çürütünce argüman çürüyor zannediyorlar. daha da fenası örnekleri de çürütemiyorlar. "galileo, van gogh, mandela gibi adamların ortadoğu dağlarına çıkıp..." konuşmuş ama che'yi yazamamış örneğin. demek ki, che'yi azıcık tanıyor. yarı cahil belli ki. ama mandelayı tanımıyor. mandela'nın 2008e kadar abd'nin terör listesinde olduğunu bilmiyor muhtemelen. daha mandela'nın ve örgütünün silahlı mücadele verdiğini de bilmiyor. onun çıktığı dağların ortadoğu değil de, güney afrika'da olması durumu meşrulaştırıyorsa onu bilemem.
    (bkz: umkhonto we sizwe)

    edit 2: ilgili şahıs girdiğim ilk edit üzerine entrysini silmiş. şunları yazmıştı:

    --- alıntı ---

    galileo, van gogh, mandela gibi adamların ortadoğu dağlarına çıkıp geceleri eşeklerle takılıp, gündüzleri pusı kurduğu gerçeğini öğrenmemizi sağlamıştır.
    (bkz: bölücü kafası)

    --- alıntı ---
hesabın var mı? giriş yap