• isviçreli bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre pestisit açısından en kirli meyve sebzeler şunlardır:
    1. elma
    2. kereviz
    3. çilek
    4. şeftali
    5. ıspanak
    6. nektarin
    7. üzüm
    8. dolma biber
    9. patates
    10. yabanmersini
    11. marul
    12. karalâhana

    pestisit açısından en temiz meyve sebzeler ise şunlardır:
    1. soğan
    2. mısır
    3. ananas
    4. avokado
    5. kuşkonmaz
    6. bezelye
    7. mango
    8. patlıcan
    9. kavun
    10. kivi
    11. lahana
    12. karpuz
    13. tatlı patates
    14. greyfurt
    15. mantar
  • zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır. pestisit, kimyasal bir madde, virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilir.

    (bkz: it could be anything)
  • yediğimiz sebze meyvelerdeki tarım ilaçlarından kurtulmanın türlü türlü yolları var. karbonat, sirke, kabuk soy-yeme ve benzeri... çalışmaların gösterdiğine göre;

    >>yüzde 2'lik >( 1lt suya 2 çorba kaşığı tuz) tuz çözeltisinde 10 dk,
    >>yüzde 5 >(1 lt suya 5 çorba kaşığı karbonat) bikarbonatlı suda 20 dk bekletmek,

    en iyi çözümmüş. bu karbonatlı çözelti meyve-sebze üzerindeki o mumsu, cilamsı şeyi çözüyor. vuuhu. bu meyvelerin dışının mum ile kaplanmasından bahsediliyor ki bunun içinde; sıcak su ile yıkamak, sirkeli suda bekletmek, karbonatlı suda bekletmek ve karbonat ve limon ile ovmak. yani hem bekletmek hem ovmak mı? bilemedim. hepsini karıştırıp en son dondurucuya mı koysam ne?
  • avuç avuç yediğimiz şey. olağan şüphelileri de unutmamak lazım: kabak aşılı karpuz (bkz: #52169519), ve 2015 yaz mevsiminde çıkan kiraz.
  • kotumser bocek ilaci.
  • bakanlığın verilerine göre, 2022 yılında pestisitin en fazla kullanıldığı il 4 bin 272 tonla antalya. bu ili 4 bin 213 tonla manisa, 3 bin 985 tonla mersin, 3 bin 276 tonla adana ve 2 bin 280 tonla malatya izledi. türkiye'nin 10 ilindeki pestisit kullanım miktarı 28 bin 136 tonu bulurken, bu rakam türkiye genelinde kullanılan pestisitin neredeyse yarısına denk geliyor. türkiye'de en fazla kullanılan pestisit türleri ise fungisit (%35), herbisit (%26), insektisit (%22) ve akarisit (%4). bir herbisit olan glifosat ise uluslararası kanser araştırmaları ajansı'na göre “grup 2a kanserojen” olarak tanımlamasına rağmen türkiye kullanımı hâlâ devam ediyor.
  • meyve sebzeler üzerinde nasıl ve ne kadar kullanıldığından asla emin olamayacağımız bir ülkede yaşıyoruz.
    markette etikette konvansiyonel tarım yazısını görünce ister istemez nasıl ve ne kadar tarım ilacı kullanıldığı geçiyor aklımdan.
    tabii bu bol ilaçlı sebzelerin organik alternatifleri var en az 2-3 katı fiyata satılan. çocuğuna ilaca boğulmamış meyve sebze yedirmek isteyenler mecburen alıyor. hem bu şehir hayatında kaç kişinin ufak tefek sebze ekecek bir karış toprağı var ki? organik diye satılana mecbur bırakılıyoruz.
    kendimiz için aldığımız meyve sebzeyi de yemeden önce mutlaka önce karbonatlı suda - 1 litre suya 5 kaşık karbonat - bekletiyoruz 15-20 dk. tuzlu suda da bekletenler varmış.

    vücudumuza giren zehir miktarını azaltmak için ne yapacağımızı şaşırdığımız bir zamandayız özetle. alüminyum içeren deodorantlarla vedalaşmak kolay olmuştu; ama insanın yaşamak için yemesi gerekenlerin bile sağlığını tehdit ettiği, zehirlediği bir dönemde yaşıyor olmak koyuyor. az zehirleneyim diye ekstra para vermek zorunda kalıyoruz organik meyve sebzeye; ama organik denilenlerin bile 30-40 yıl öncesine göre besleyici özelliklerini yarı yarıya yitirmiş olması gerçeği var.

    sonra da kanser vakaları neden bu kadar arttı?

    komplo teorisyeni olsam “ bile bile pestisit kullanıyor pezemenkler, bunlar hep insan nüfusunu sınırlamak üzere yapılan uygulamalar “ falan derdim. iq düşüklüğünden muzdarip olsam illuminatiye kadar yolu var yani.

    neyse. şifa olsun diye yediklerimizin bile zehir içerdiği bir dönemde yaşıyoruz. vücudunuza sahip çıkın.
  • pestisit; bitki ve hayvanlara zarar veren canlı organizmalara karşı kullanılan kimyasal ilaçların tümüne verilen isimdir. bu kimyasal ilaçların farklı kullanım alanlarına göre farklı içerikleri ve farklı isimleri vardir. bunlar;
    - insektisit (böcekler için)
    - herbisit (yabani otlar için)
    - fungisit (küf-mayalar icin)
    - reodensit (kemirgenler için)
    - repellentler (uzaklaştirici)
    olmak üzere ayrılırlar.
    pestisit kullanımında 2 nokta önemlidir;
    1- izin verilen bitkide, izin verilen dozda kullanılmalıdır.
    2- pestisit uygulamasıyla hasat arasında mutlaka belirli bir süre bırakılmalıdır.
    tabiki de günümüzde kullanımları yaygın olduğu için doğal moğal demeden bütün meyve ve sebzeler yıkanıp tüketilmelidir. sonuçta kullanılan pestisitler kimyasaldır ve vücudun sindiremeyip toksik olarak kabul ettiği maddelerdir.
  • listeye bir tane daha eklendi gençler (bkz: glifosat)sinir olmadan izleyelim glifosat tarım ilacı mı kanserojen kimyasal mı?
hesabın var mı? giriş yap