• günümüzde her ne kadar pısırık, korkak insanlar için kullanılıyor olsa da,çok daha eskilere, bir rivayete dayanan deyiş.

    osman'lıda oğlancılar* cinsel ilişkiye girecekleri* çocuklara 3-4 gün öncesinden muhallebi yedirmeye, süt içirmeye başlar, bu sayede çocukların anal yollarının yumuşadığını, temizlendiğini düşünürlermiş. işte bu çocuklara o dönem muhallebi çocuğu denirmiş...
  • rivayet odur ki; osmanlının 1600'lü yıllarında esir alınan, yetim kalan veya bir şekilde köle olan çocuklar oğlan yetiştiricilerine satılır. oğlan yetiştiricileri de çocukları satar veya kiralar. satışa hazırlanan bu ufak çocuklara; sindirim yolu temizlensin ve muhallebinin asidik seviyesi sebebiyle anüs çıkışları yumuşasın ve etine dolgun olsunlar diye gece gündüz muhallebi yedirilir. bu sebeple halk arasında bu çocuklara verilen ad muhallebi çocuğudur.

    osmanlı padişahlarına ayrılan oğlanlar için kullanılan bir cümle olduğu iddia edilse de aslında osmanlı padişahları ile ilgisi yoktur, durum daha vahimdir,

    osmanlı'da oğlancılık ile ilgili mustafa ali’nin ‘’görgü ve toplum kuralları üzerinde ziyafet sofraları’’ adında 2 cilt, muhafazakar tercüman yayınlarından çıkmış olan kitabının sekizinci bölüm başlığı ‘’bıyığı terlememiş ve sakalı çıkmamış olanlar takımını anlatır’’ incelenebilir. kaynak
  • muhallebi çocuğunun sultanla ilişkiye girmeden önceki 3 gün boyunca sadece muhallebi yiyerek bağırsaklarını temizleyen oğlanlar olduğunu ögrendim
  • kökeni ve tabirin nerden geldiği doğruysa lanet olsun her şeye..
  • türkçemizdeki büyük küfür lügatının esaslı elemanlarından bir tanesi.aslında büyük küfürdür ama söyleyenlerin %95'i bu lafın anlamını bilmez.bu lafın aslı (bkz: #61316693) buradaki anlamıdır.ek olarak artan muhallebiyide çocuğun kıçına koyup rahat hacet giderirlermiş.kavgada falan söylenir bu laf anca.
  • itiraf ediyorum bendim bu cocuk. arkadaslarimin baska bir tabiriyle balkon cocugu. yaz aylarinda mahallenin cocuklari mac yaparken sokakta balkondan seyrederdim onlari. yaptiklari futbol maclarina en fazla 1-2 kere istirak edebilmistim tum cocuklugum boyunca. onda da annem "sen rakip kalecinin yanina git, cok kosma sana pas atarlarsa gol atar ya da kaleciyi oyalarsin" demisti.

    ne turbo sakizlarinin icinden cikan araba resmi koleksiyonum oldu ne tasolarim ne de rengarenk misketlerim. dusunuyorum da muhallebi cocugunun onde gideniymisim. geriye bakip, bana ne kazandirdi bu sekilde bir cocukluk diye soruyorum. cevabi ise cok basit, "koca bir hic".
  • her ne kadar ergenler arasında dalgasına söylenen bir yakıştırma olsa da işin aslı fenadır. osmanlıda homosekseksüel ilişkilerin sıradan olduğu dönemlerde, padişah ile cinsel ilişki kurmadan önce muhallebi yedirilerek bağırsakları temizletilen zavallı çocuklara denirmiş.
    (bkz: osmanlı homoseksüel tarihi)
  • zamanında hayatın acı gerçeklerini görmesi engellenmiş, karşılaştığı en ufak bir sorunda sudan çıkmış balığa dönen insancık. sabit fikirli kötü adamlar mafyası kanunlarına göre kafasına vurulup parası alınası tiplerdir.
  • ishal olan bebeklere, çocuklara ve yetişkinlere, ishallerinin geçmesi için muhallebi yedirilir. su muhallebisi, yalancı muhallebi, pirinç unlu muhallebi, sade muhallebi gibi muhallebi çeşitlerinin çoğu, yıllardır ishal tedavisine yardımcı olmak amacıyla kullanılır.

    ancak büyük resmi gören pek çok ekşi sözlük yazarı için esas hikaye böyle değildir. biliyorsunuz, latin alfabesi kullanımının başlamasından sonra, bir gecede cahil kaldık. o cahilliği gidermek için beslenme ve diyetetik kitapları tekrar yazıldı. arap alfabesi kullanılırken bağırsakları boşaltma özelliğine sahip olan muhallebi, latin alfabesi gelince kitaplara "ishale iyi gelir" diye yazıldığı için, peklik yapmaya başladı.

    "muhallebi çocuğu" dendiği zaman, aklına bağırsaklarını boşaltan küçük eşcinsel oğlancıklar geliyorsa eğer, sen de bir osmanlı evladısın! ceddinin hatırasına sahip çıkıyorsun! helal olsun!

    "ne alakası var lan? aksine muhallebi peklik yapar." diyorsan, maalesef harf inkılabı seni de pençesine almıştır. allah sana şifa versin kardeş:(
  • osmanlı'da oğlancılık üzerine daha önce yazıldı çizildi.
    birinci ahmed'in hattatı belgradlı kenan efendi'nin at hastalıkları ve tedavisi için yazdığı baytarnamesi'nde oğlan aşı geçmektedir.

    çakşır otundan yapılan bir karışım müshil olarak kullanılmaktadır ve adı her nedense "oğlan" aşı olarak bilinmektedir.
hesabın var mı? giriş yap