• kendisi bir diğer favori animem olur. çizimler sanatsal. enteresan ve çekici bir atmosferi var. -steam avatarıma çok yakışan- baş kahraman kusuriuri tepkileriyle/tepkisizlikleriyle, giyimi kuşamıyla çok başarılı işlenmiş bir karakter. seslendirmesi üst düzey. dış mekan çizimleri, kar yağışı sırasındaki derin sessizlikte duyulan hafiften esen rüzgar sesi gibi detaylar kendinizi orda hissetmenizi sağlıyor. konudan ziyade işçiliğiyle gönlümü fethetti.
    şamanik konusu zaten söylenildiği gibi mushishi ile benzer. bizim cinler periler neyse orda bahsi geçen ruhlar da eski japon inançlarından yola çıkarak hazırlanmış. yan karakterler kusuriurinin karizmasının yanına yakışmasalar da izledikçe bu durumun tuhaf ve ürkütücü bir hava kattığına ikna oluyorsunuz.
    ayakashi japanese classic horror isimli seride birbirinden bağımsız 3 ayrı korku ve dram hikayesi anlatılıyor. bunlardan biri mononoke. mononoke'nin kendi adını taşıyan serisini izlemeden önce onu izlemenizi tavsiye ederim ki eksik kalmasın.
  • sıradışı anime. prenses mononoke adlı anime ile karıştırılmamalıdır. bu düz mononoke adlı anime'dir.

    ilk bölümlerine inanılmaz bağlandım ama ilerledikçe meta sorgulamalara girdim. olay mistik öğelerden çıkıp normal bir hikayeyi parça parça anlatmaya döndü. sürekli tekrar eden sahneler artık sanatsal olmaktan çıktı.

    ama mükemmel bir müziği var. link link2
  • tam olarak intikam almak ichin donmush ruhtur. genelde kotu niyetli hayaletlere denir
  • usul usul konuşan adam. tatlı dil uzmanı.
  • mushishi ile paralel bir konuya sahip olan, her nakamura kenji animesi gibi vıcır vıcır, renkli; renkli olmasına rağmen insana anam evi zashiki warashi'ler mi bastı diye üç buçuk attırabilen bir anime.

    mononoke'nin giriş-gelişme-sonuç şeklinde ilerleyen bir hikayesi yoktur. esas oğlanımız kusuriuri (yani ilaç satıcısı, aramızda kendisine kısaca "kusu" diyoruz), karşılaştığı birbirinden bağımsız tekinsiz olayları çözer. bu şekilde mononoke'de 5 ayrı hikaye vardır. bu 5 hikayenin yanı sıra ayakashi japanese classic horror'ın son 3 bölümünde kusu'nun ilk kez arz-ı endam ettiği bakeneko hikayesini de alırsak 6 eder (bu hikayeden bir karakteri daha sonra monoke'de tekrar görüyoruz). tabi bu hikayeleri hakkıyla anlayabilmek için japon folklorüne bir derece hakim olmak gereklidir. mononoke'yi izlerken internette japon şeytanlarını az araştırmadım.

    mononoke'yi mononoke yapan en önemli unsur ise kusu'yu seslendiren sakurai takahiro'nun es vere vere, yavaş yavaş konuşması. gözlerini kısıp "helaya giderken kayboldum." derken bile çok derin, çok felsefi bir şey söylüyormuş gibi konuşuyor. hâlâ sakurai-san'ın sesinde o tınıyı yakaladığım anlarda içim bir hoş oluyor sözlük.
  • 13.07.2007 - 28.09.2007 tarihleri arasında yayınlamış, kenji nakamura'nın yönettiği 12 bölümlük anime.
  • retorik yazar
  • apsaroke'yle bir ilgisi olduğunu düşündüğüm kelime.
  • teorik yazar
  • geçirdiği ayak parmağı operasyonu nedeniyle yazar oluşunu entrilerle kutlayamamış yazar. merakla bekliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap