• amerikali sinema oyuncusu (1906-1985). dansci olarak egitilen brooks, hollywoodda birkac film cektikten sonra avrupa'ya giderek pandoras boxun basrolunde oynamistir. bu filmdeki karakterinin adi olan lulu ismiyle de anilir. siyah, kahkullu, kulak hizasinda kesilmis sac modeliyle taninir. otuzlu yillarin sonunda oyunculugu birakmis, bir sure new york'ta yasamistir. hayatinin son donemlerini rochesterda gecirmis, ve sinema uzerine yazilar yazmistir.
  • 1930'lu yılların sessiz sinema yıldızı. küt kesilmiş kısa saçları ile kadınlar arasında bir devrim yaratmış, dönemin kadınlarının saçlarını oğlan çocukları kestirmelerine sebep olmuştur. hakkında, "louise brooks: looking for lulu" adlı bir belgesel yapılmıştır.
  • (bkz: femme fatale)
  • brian molkonun hayran olduğu, gitarlarından birine ismini verdiği ve nancy boy dönemindeki saç modelini borçlu olduğu sessiz sinema aktristi.
  • yuzyillik sessiz guzel. hollywood'u hollywood yapan yildiz sisteminin en ozel yildizlarindan biri nazarimda (rudolph valentino ve renee adoree ile beraber), kendisi hakkinda o olmadan dusunulemeyecegine inandigim filmler (miss europe ve lulu serileri) disinda soyleyebilecek sozum de yok aslinda ama bu yetmez mi zaten. hmmm e bir de masumiyet aldatir tabii.
  • (bkz: brooksie)
  • süphesiz ki louis brooks su cagda yasıyor olsaydı teknolojinin, zenginligin olanakları da onune serilseydi, ortalıkta ne kate moss olurdu, ne aggy, ne angie. yasadıgı donemden 60'lara gelene kadar gelmiş gecmiş en ilham verici kadın olarak nitelendirilirse kimsenin gönlü kalmaz sanırım.
    bu ilham verici güzelligin ilham verdigi baska bir sey de cacherel tarafından üretilmiş olan lou lou isimli eau de parfum'dür.
  • paramount'un, kendisine söz verdiği halde, zam yapmaması üzerine paramount'tan ayrılmış, bu davranışı kendilerine yediremeyen paramount yetkilileri tarafından kara listeye alınmış oyuncu.
    pek çok kişiyle ilişki yaşasa da (greta garbo ve charlie chaplin dahil) aşk için şöyle demiştir:
    "aslına bakarsan, ben hiç aşık olmadım. ve bir adamı sevseydim, yapabilir miydim? ona sadık mıydım? kapalı bir kapının ötesinde bana güvenebilir miydi? bundan şüpheliyim. "
hesabın var mı? giriş yap