• taylor swift'in yayınlamış olduğu en iyi ikinci lead single.

    problem ise lead single'larının kötü olması. bir albüm şarkıcısı olarak, genellikle lead single'ı albümün en kötü üç şarkısı arasından seçer. o yüzden lead single'ları için en fazla "olmuş şarkı" denebilir, en iyisi denmez. bu sefer lead single stardardın üstünde gibi. albüm nasıl, merak ediyorum.

    şarkı açıkça kanye west'e yazılmış ve lyric videodaki ince ayrıntıda en önemli mesajı vermiş. "nobady trusts me" derken trust silik bir $ ile tamamlanıyor. zira west çifti, geçen yıl ona bu tuzağı kurarken west'in tutmayan albümünü ve kardashian'ın reyting açısından yerleri görmüş programını kurtarmayı amaçlamışlardı. ayrıntısı için (bkz: #70345197)

    "cause she's dead" cümlesi neden sosyal medya hesaplarını temizlediğini açıklıyor.

    klip 27 ağustos'ta vma ödül töreninde yayınlanacakmış.

    edit: düzeltme
  • taylor'ın daha önce yaptığı hiçbir şarkıya benzemediği ilk single'ı. artık resmi olarak regina george'a dönüşmüştür. şimdi kim k reis düşünsün, kanye umrumda bile değil jay-z bile sırt döndü.
  • taylor ablamızın yine kurbanı oynadığı şarkı. hoş kurban bayramı da geliyo gerçi* kısacası berbat ötesi bi şarkı. kim'den bi cevap gelsin şu şarkıya lütfen ajslslaj.
  • britney spears ın toxic şarkısını anımsatan, "dafuq did i just listen to" dedirten, "bu şarkıyı ben yapsam beğenmezsiniz ama taylor swift olunca ooo dersiniz" tepkisini verdiren kötü şarkı. nerde o we never go out of style'lar, i knew you were trouble'lar, nerede bu şarkı.
  • yüz seksen kere dinledikten sonra 5.5/10 verdiğim şarkı.

    taylor swift lead single'ları kötü şarkılardan seçer de red'in lead single'ı we are never ever getting back together, 1989'ın lead single'ı shake it off'tu. şimdi bu iki şarkı nere bu nere... look what you made me do'yu beş farklı şarkıyı birleştirip de yapmışlar gibi.

    tabii yaratılan atmosferle satış grafiğinin çok iyi gideceği aşikar.

    edit: imla
  • şarkının tek güzel yeri verse'leri.
    pre-chorus, özellikle de nakarat, bridge filan bence felaket.
    (bkz: taylor swift/@ug tek)
  • sadece kanye west'e değil katy perry'ye de laflar hazırlayan taylor swift'in yeni şarkısı. popa yöneldiğinden beri dinlenebilir şarkılar yapan kadının, gözler tamamıyla üzerindeyken böyle berbat bir şarkıyla çıkması tuhaf olmuş. şarkının yapısı klasik taylor swift şarkılarına göre değişik olabilir ama hiçbir cazibesi, "dur, bir kere daha dinleyeyim." dedirtecek yanı yok.
    şarkı sözlerinin hangi kısmının hangi olayları ve kişileri ima ettiği hakkında fikir almanız açısından şu şarkı sözü sitesine bakabilirsiniz:
    https://genius.com/…look-what-you-made-me-do-lyrics
  • taylor hatunum her zaman en kötü şarkıyı ortama salar ve bekler. kaldı ki her albümünde farklı sound deneyen bir kadın için lwymmd -nakaratı hariç- çok da fena değil. ha benim lead favorim açık ara shake it off ama...
    taylor istesin ciğerimi satarım diye bağırmadan entryi bitireyim.
  • karakterinde her ne kadar sıkıntı olduğu konusunda pek çok insanla ortak paydada buluşsam dahi bu kıza olan sempatimi yitiremiyorum. lead single performansı açısından bir shake it off değil elbet ama bunun tek sebebi, şarkının daha önce yaptığı hiçbir şarkıya benzememesi ve 1989 gibi altın çağ sonrasında, hakkında medyada oluşturulan kaos ve hollywood'un önde gelen isimleri ile yaşadığı münakaşalar sebebi ile beklentinin artık ebesinin örekesine ulaşması sebebinden oluştuğunu düşünüyorum. yani elbette kimse kalkıpta madonna'nın hung up gibi tüm sektörü domaltan bir lead single hazırlamasını bekleyemezdi.

    şarkı, açılmamış bir country gülü iken yaptığı i knew you were trouble'dan sonra yaptığı en farklı iş denilebilir. sözler tam kendisinden beklenildiği gibi kim ve kanye west çiftine diss içermekte. hatta bir şarkıya 3 isim sıkıştıracak kadar yetenekli, bkz ; diğer isim katy perry.

    açıkcası ben sosyal medyasını sıfırlaması ve ve hakkında aylardır oluşturulan snake imajını albümünün bir promosyonu olarak kullanmasına ba-yıl-dım. her keko star gibi kalkıp single yayınlayıp, radyolara çıkıp 'en kişisel şarkım ehe' gibi sıkıcı demeçler vermesindense, hakkında oluşturulan negatif algıyı bu kadar başarılı bir şekilde pozitife çevirmesi inanılmaz büyük bir başarı.

    albüm kapağı ilk başlarda beni çok yakalamasa da şu aralar tamamen tatmin olmuş durumdayım. kapak fotoğrafını ulu önderimiz mustafa kemal atatürk'ten sonra ülke başına gelmiş en güzel kültür ve sanat figürü olan mert alaş'a teslim etmiş olması da ayrı bir göğüs kabartan detaydır. anlayacağımız yakın zamanda sektör bol bol teorilerle çalkalanacak. enn en sevdiğim olaydır, kaos içerisinde üretilen işler. hadi tay tay, göreyim seni kızım.

    geç gelen edit : zamanında bir shake it off olmadığını söylemişim bu şarkının. evet, kesinlikle bir shake it off değil. shake it off'tan 3 beden daha güçlü çünkü. düzenleme, sound ve genel konsept olarak her türlü en iyi lead single'ı look what you made me do idir. off-topic.
  • spotify murica top 50'ye 1 numaradan giriş yapan.
hesabın var mı? giriş yap