655 entry daha
  • ön edit: albümün adı reputation olarak duyurulmuştur. çıkış tarihi ise 10 kasım.

    altıncı stüdyo albümünü yayınlayacak olan şarkıcı.

    us weekly'nin haberine göre, 25 ağustos'ta yeni single'ını müzik videosuyla birlikte yayınlayacak. 27 ağustos'ta da mtv'de performans sergileyecek. abd'de radyolar yeni şarkıları cuma günleri playlist'lerine ekledikleri için tahmin edilebilir bir durum. billboard editörünün paylaşımına göre şarkının adı timeless.

    ikinci pop albümünün bu derece pr ile piyasaya sunulmasına bakılırsa swift'in kırmak istediği pek çok rekor var demektir. lead single ile kırabilecek rekorlar:

    - billboard 100'a bir numaradan giriş yapma (daha önceden shake it off ile yapmıştı.)
    - radyoda (mainstream top 40) en yüksek debut (şu anki rekor 12. sıra ve kendi şarkısı mariah carey'nin dreamlover ile paylaşıyor.)
    - vevo rekoru (adele'in hello'su rekoru bad blood'dan almıştı, şu anki rekor 27.7 milyon)
    - bir haftada en yüksek single satışı (şu anki rekor 1,112,000 ile adele'in hello'sunda.)

    albüm ise büyük ihtimalle kasımın ilk haftası gelir.

    --dedikoduya giriş--

    geçtiğimiz günlerde medya hesaplarındaki tüm gönderileri silip; yılan mı, ejderha mı, timsah mı olduğu belli olmayan ve üzerinde 25 yazan bir kuyruk videosu paylaşmıştı. çoğu kişi son bir yıldır sosyal medya üzerinden ona "snake" şeklinde hakaret edilmesinden ötürü yılan olduğunu düşünüyor ve sosyal medya hesaplarındaki temizliği de "yılanın kabuğunu atması" ile bağdaştırıyor. işin bu kısmı bilinmez ama pr yapmasını iyi biliyor.

    snake hikayesi, 2016'da kim kardashian'ın, sosyal medya üzerinden swift ile kanye west'in telefon komuşmasını yayınlayarak, ona yalancı demesiyle başlamıştı. telefon kaydında swift, kanye west'in famous şarkısındaki "i feel like me and taylor might still have sex/why? i made that bitch famous (goddamn)" kısma onay vermiş gibi görünüyor, kardashian da onu "kuzu"yu oynamakla suçluyordu. bu, o donem west çifti için önemliydi çünkü west'in şubat 2016'da yayınlanan the life of pablo albümü istenen başarıyı bir türlü getirememişti (28 bin satış). yine aynı dönemde karısının programı keeping up with the kardashians tarihinin en düşük reytingini almıştı (1.23 milyon). belli ki kurtarma operasyonu olarak böyle bir şeye karar vermişler. o dönemde bayağı ses getirmişti. sonrasında kanye ve kim çiftinin aslında o telefon konuşmasında, swift'e o sözlerin olmadığı bir demo kaydını dinlettikleri ve swift'in de o versiyona onay verdiği ortaya çıksa da medya üzerinde durmadı ve "snake" swift'in üstüne yapışıp kaldı. swift'in dinlediği versiyonda west, "amber rose owe me sex" diyormuş. kaynak 1 kaynak 2

    tartışmalar bununla da kalmamış, west, her yerde "onu ben ünlü yaptım," demeye devam etmişti. buna inanmak biraz zor çünkü 2015 grammy ödülleri'nde kanye west, swift'e yaptığının ayınısını yılın albümünü kazanan beck'e de yaptı. yine beyonce'yi savunan west sahneye fırladı. üstelik hem ödül töreni (grammy) hem de verilen ödül (yılın albümü) mtv'den çok daha önemli ama bu olayı duymadınız, değil mi? ha, işte kanye west insanları bu kadar ünlü yapabiliyor. kaynak 1 kaynak 2

    bütün bu olanlardan sonra swift bir yılan kuyruğu ile geri dönüyor.

    --dedikodudan çıkış--

    son olarak, (bkz: buralar karışacak vaziyet alın)
1973 entry daha
hesabın var mı? giriş yap