• squat'a göre daha izole bir hareket olmasına rağmen, yine de güçlü hgh tetikleyicisidir.
    squat gibi ayakların aletin yüzeyinde konumu ve duruşuna göre bacağı farklı bölgelerden vurur.
    tabanlar yükseğe koyulursa gluteus maximus, aşağıya doğru koyulursa, quadriceps'in ön kısmı çalışır. iki ayağın uçlarını birbirinden uzaklaştırırsanız (bkz: charlie chaplin), bacağın iç kısmına yoğunlaşmış olursunuz.
    yüksek ağırlık gerektirir. ortalama bir vücutçuyu bu harekette 300+ kilo basarken görmek işten bile değildir.
    ama netice itibariyle squat'ın yerini tutmaz.
    (bkz: squat)
  • uygularken en bilinen hata, "full range of motion" yapacam diye, beli destek yerinden kaldırmaktır.

    (bkz: bel fıtığı)
  • bacaklari, afedersiniz got dahil olmak uzere calistiran alettir. yanina bir miktar da leg curl eklenirse tadindan yenmez. vucudun alt kismini sekle sokar, anatomi kitabindaki cizimlere benzersiniz. faydasi birkac aydan sonra acikca ortaya cikar.
  • alet üzerinde az ağırlık varsa plakaları yerleştirmek işkenceye dönüşebilir.
  • memleket salonlarında doğru düzgün makinası olmadığı için üstüne ek bar koyar ağırlık ekler, o da olmadı salondaki delikanlıları üzerine çıkarır çalışırım bunu.

    uyluk kemiği vücuduna göre uzun olanlar için, squat nispeten güvensiz olduğundan leg press'e ağır yüklenip, squat'ta yüksek tekrara gitmek bir çözümdür.
  • yapan kişiye uçaksavar kullanıyormuş hissi verir. (bkz: take me back to 40s)
  • oldukca basit olmasina ragmen pek cok kisi tarafindan yanlis yapilan egzersiz. agirligi asagi indirirken dizlerini birlestiren mi ararsin, elleriyle dizlerine destek olan mi ya da cok fazla agirlik kaldirdigini iddia etmek icin hareketi kismi tekrarlarla gecistiren mi...

    duzgun bir sekilde uygulanirsa bacak gelisiminde oldukca etkin bir rol ustlenir aksi takdirde sakatlanmak isten bile degil. sonra o 170 kg maazallah...
  • 200 kilo ile çalışırken az daha belimi elime aldığım alet. bir kac haftalik sakatlikla kurtuldum insallah, umarim fıtık degildir.

    velhasil en dikkatli çalışılması gereken hareketlerden biridir. 10-20 kilo fazla kaldıracağım diye saglıktan olmanın anlamı yok.
  • insanın vücudu insana konuşuyor, fakat dinlemesini bilene!
    son zamanlarda leg press yaparken bir şeyler fark etmiş ve bunu da kendi güçsüzlüğüme bağlamıştım, yav demiştim, bacak çalıştırıyorsun, kaldırdığın ağırlıkta zorlanan yerin sırtın oluyor, işte bunlar hep güçsüzlük!
    nitekim, bu kanaatimden de vazgeçmiş değilim, hani kastettiğim şeyi tam olarak hangi kelime anlatıyor bilmiyorum ama "sağlam" olacaksın, her yerin sağlam olacak!

    amma velakin, bu egzersizde işler öyle düşündüğüm gibi olmayabilir, sırta binen gereksiz yük ya da yorumlamaya göre ağırlığı itmek için sırttan fazlası ile destek beklemek şöyle bir düşününce akla mantığa çok yatkın gelmiyor, ya da onca ağırlığı ıkına sıkıla iterken bacakları dümdüz uzattığınızda o ağırlığın bir anda kayboluvermesi de çok sağlıklı hissettirmiyor ki bu hususta daha önce uyarı aldığımı anımsıyorum, ittiğinde dizlerini dümdüz yapma demişlerdi, demin gençvefit.com un facebook sitelerinde bir yazılarını okudum, direk facebooktan yazılarını nasıl buraya koyacağımı bilemediğim için, facebook adreslerinin linkini verip ayrıca da yazılarının kopyasını buraya koyacağım, bilemiyorum daha doğru nasıl "emeğe saygı" dahilinde davranmış olurum;

    her neyse adamlar tatlı tatlı anlatmış, bir değerlendirmekte fayda var

    "leg press’e cok dikkat edin!
    bununla ilgili bir video da cekecegim, ama hemen aklimda iken yazmak istedim.
    egimli leg press makinasini ben genelde tavsiye etmiyorum, ama illa ki yapacaksaniz cok ama cok dikkatli olun. leg press deki problem surada: oncelikle, makina size belirli bir hareket alanini zorunlu kiliyor ve gerekli stabilizasyonu dogru yanlis sizin icin yapiyor. yani, dogal hareket alaninin (range of motion) disinda, makinanin sectigi duzlemde hareket etmek zorunda kaliyorsunuz. bu da ne demek? eklemlerin ve yumusak dokularin normal insan hareketin den farkli sirayla/miktarda / yuklenebilmesi ve farkli alanda calismak zorunda kalabilmesi demek. bu da tahmin edebileceginiz uzere asla ama asla istedigimiz birsey degil.
    devam edelim ve asil korkutucu olan noktaya gelelim. leg press yaparken hareketin negatif kisminda (agirlik vucuda yaklasirken) omurganin lombar kismindaki dogal aciyi korumak cok ama cok zor. ozellikle de agirligi fazla indiriyorsaniz. neredeyse herkes egzersizi yaparken bu dogal lombar acisini kaybediyor, belleri duzleserek fleksiyona kayiyor ve bu pozisyonda omurgalarina kilolarca agirlik biniyor. leg press yaparken yatar pozisyonda oldugunuzu dusunup, arkanizdaki dayanak da size sanki destek veriyormus gibi kendinizi guvende hisedebilirsiniz. ama tam tersine, o destek aslinda sizi cok daha buyuk tehlikeye atiyor.
    omurganiza yapabileceginiz en buyuk iskencelerden biri fleksiyonda iken harici yukleme yapmaktir. bunu sakin unutmayin. yatarak yuklemissiniz, ayakta yuklemissiniz hic ama hic farketmez. bir de egonuza yenilip onlarca kiloyu kaldirmaya calisiyorsaniz, disk sakatliklarina da recete cikariyorsunuz, bunu bilin. mutlaka leg press yapacaksaniz bir elinizi beliniz ile koltugun arasina koyun. agirligi indirirken belinizin oyugunun hep yerinde oldugunu kontrol edin. asla agirligi beliniz elinize baski yapmaya baslayacak kadar asagi indirmeyin. leg press yerine ne yapabilirim derseniz, box squat’i deneyebilirsiniz. dogru formda yapma ihtimali oldukca yuksek olan (yeni baslayanlar dahil) ve cok daha guvenli bir egzersizdir sizin icin.
    gencvefit klinik’ten herkese iyi sporlar!"

    https://www.facebook.com/gencvefit?fref=nf
  • kilolu kişilerin çok rahat, yüksek ağırlıklar ile çalıştıkları alet, zira onlar için alaturka tuvalete sıçmak' tan biraz daha fazlası sadece. bazı arkadaşlar 45 derece yükün yarısı falan demişler. geometri ve fizik bildiğim kadarı ile ağırlığın kök 2 de birini kaldırırsınız bunda yani 141 kg yüklerken 100 kg itersiniz. o dediğiniz 1/2 oranı 60 derece içindir. yanılıyorsam morartın.
hesabın var mı? giriş yap