• çatıdan zemine inen yağmur oluklarına bakmayı ihmal etmeyin , beyaz pvc boruyu osmanlılar mı icat etti şüphesi uyandıran durum.
  • müstakbel ezvacın fotoğraf çekimi yeridir.

    görsel
  • sultan abdülmecid döneminde mimar nigoğos amira balyan'a avlanma ve dinlenme amaçlı hizmet etmek üzere yaptırılmış kasırdır.

    1857 yılında yapımı tamamlanmış, kagir (taş ve tuğladan yapılmış olan) ve yığma tekniğiyle yapılmıştır.

    sultan abdülaziz döneminde cephe süslemeleri revizyona uğrayarak zenginleştirilmiş ve batılı süsleme motifleri kullanılmıştır.

    benim ise, istanbul'da dış süslemelerini izlemekten en çok zevk aldığım yapılardan biridir.
  • orijinalinde yatacak yeri olmayan bir yapı. sonradan, -bazı dönemlerde- odalardan birine yatak konduğu olmuş, konuklar yatsın diye. 1 bodrum(mutfak-kiler) ve üstünde dörder odalı 2 kat.
    üst kattaki odalardan biri sesli rehber tarafından 'en prestijli oda' diye tanıtılıyor*. bu oda boğaz manzaralı ve cumhuriyet döneminde çalışma odası olarak kullanılmış. çalışma masasının üstünde atatürk'ün siyah beyaz bir fotoğrafı var; bıyıksız, askeri üniformalı. fotoğrafın alt kısmında -sanırım eski alfabemizle- bir yazı var. kendi el yazısı mıdır bilemedim.
    tavan döşemeleri hoş ve abartılı, halılar ve avizeler kıyasla sade.
    içeride fotoğraf çekmek yasak. dışarıda ise tam anlamıyla bir fotoğraf çektirme terörü var. insanlar her bir basamakta, köşede fotoğraf çektiriyor. öyle ki 10 saniyelik boşluk yakalayıp deniz cephesinin insansız fotosunu çekemedim. zaten en kıymetli/işlemeli cephe burası. yan cephelerde de güzel işlemeler var, kara cephesi sade ve düz.

    müzekart geçerli. sesli rehber ücretsiz. gezme süresi yaklaşık 70 dakika.

    restoranın manzarası da güzel ama yemekler dandik ve ortalama üstü fiyatta*.

    restoran tarafında kalan çeşmesi de güzel.

    son.
  • geçen hafta ziyaret ettiğim büyüleyici mekan. sanatta ve mimaride bugünkü geldiğimiz noktanın tamamen ruhsuzlukluktan oluştuğunu hissettirdi ayrıca. modern mimarideymişiz güya. yersen.
  • istanbul'un gezilebilecek güzel tarihî mekanlarından biri.

    kasrın içi biraz küçük. padişahlar yatmak için değil ava geldikleri zaman 1-2 saat durmak için kullanıyorlarmış.

    ancak yapısı, işlemeleri ve tavandaki resimler çok güzel. ayrıca bir tarafında mesire alanı bir tarafında da kafeterya var. mesire alanında da bazen açık olan bir büfe var. mesire alanı girmek ayrıca ücretli. manzarası çok güzel. boğaza sıfır. kalabalık da olmuyor. sevdiklerinizle gitmek için ideal. yanında otopark da var.
  • küçük ama büyüleyici bir mekan. çok bilinen bir müze olmadığı için kasr görevlisiyle sohbet ederek rahatça gezilebiliyor. görevlinin bilgisi ve misafirperverliği ise takdire değer.
    kasır 1997 yılında elden geçirilmiş. kaymayı önlemek için binanın her iki tarafına yapılan balkonlar ve sütunlarla desteklenmiştir. deniz kenarında teras da bu dönemde yapılmıştır. bu alan düğün, gala yemeği gibi organizasyonlar için kiralanabilmektedir. milli saraylara bağlı kiralanabilir alanlar içerisinde en makullerinden biridir.
    yazın kasrın tam yanındaki plaj ise evlere şenliktir. yan tarafındaki kafe yıllar içerisinde gelişme göstermiştir. yanında lokumu ile kallavi bir orta kahve gezinin ardından iyi geliyor.
    pazartesi, perşembe hariç her gün gezilebilir. turist 5 tl yerli 2,5 tl.
  • 2,5 tl karşılığında rehber eşliğinde gezilebilen saraydır. içerisindeki devasa aynaların, fransız mobilyaların, italyan avizelerinin, ipek iran ve hereke halılarının güzelliği görülmeye değerdir. ayrıca mustafa kemal atatürk'ün de hayran olduğu sarayın bir odasını çalışma odası olarak kullandığı rehber tarafından belirtilmiştir.
  • vaktiyle yerinde ahşap bir kasır varmış. daha sonra bakımsızlıktan harap olmuş ve nihayet günümüzdeki taş kasır inşa edilmiştir. öğrenciler bir türk lirasına rehberle gezebilir. hem tefrişatı hem mimarisi mükemmeldir. her bir taş nice emekle işlenmiştir. hayalimdeki evdir desem, abartmış olmaktan korkuyorum ama fevkalade güzeldir.

    burayı ve semtini görmemiş olan "ıstanbul'da yaşıyorum." demesin. mümkünse sahil yolu'ndan geze geze dinlene dinlene yürüyerek gidiniz.
  • 33 liraya serpme kahvaltı 23 liraya tabak kahvaltı alabilirsiniz serpme kahvaltıda çay sınırsız menemen ve patates kızartması var ama menemen berbat... manzara muhteşem... fiyatlar biraz daha ucuz olabilirdi
hesabın var mı? giriş yap