75 entry daha
  • malesef ülkemizde bir türlü nasıl kullanılacağı öğrenilememiş alettir. efendim bu aletin doğru kullanım şekli, sıcaklığın 7 derece altına ayarlamaktır.. örneğin evin içindeki termometre 36 derece gösteriyorsa ve siz bu sıcaklıktan rahatsızsanız, klimayı 29 dereceye ayarlamalısınız. klima evdeki nemi de aldığı için sizi yeteri kadar rahatlatacaktır ve hasta etmeyecektir.

    fakat çoğunluk ne yapıyor? eve geliyor, "ouvv çok sıcak, dur klimayı açayım" diyor ve 18 dereceye getirdiği klimayı çalıştırıp uzanıyor koltuğa... 18 derece. kasım ayındaki sıcaklık. klimayı 18 dereceye getirip donla tişörtle dolaşmanın, kasım ayında donla gezmekten farkı yoktur. tabi ki hasta olursunuz.
  • ironinin kralidir, sahidir, piridir...

    kuresel isinmanin ebemizle dalga gectigi bu gunlerde, bizi sicaklardan koruyan faydali bir alettir. buraya kadar tamam.

    ek olarak bilinmesi gereken sey ise şu: klimalar, kuresel isinmaya en fazla katkida bulunan gundelik yasam aletleri, tipki buzdolaplari gibi. nedenini, nasilini aciklamanin geregi yok. sadece hayvan gibi elektrik harcadigini belirtsek yeterli sanirim. yoksa sogutma icin kullandigi gazdan bahsedecek halimiz yok.

    neyse, dedim ya, ironik bir alettir. boyle tepemde pufuf pufur esip bu afrika sicaklarindan beni korurken, seneye de ayni sicaklari garanti eder... isini garantiye almis boyle de bir arkadasimizdir.
  • ben bundan aldım bi tane 18.000'lik. inanır mısın daha çalıştırmadan böyle bi serinlik geldi. valideyle akşama kadar " du du dışarısı ne güzel esti" diye birbirimizi kandırıyoruz. bi de bosch makinelerin dışarıya asılan zımbırtısı o kadar güzel ki odama koydum. stormtrooper'ın amçaoğlu gibi şekilli ve afili ,mamafih üstüne el işi örgü konulunca bütün havası gitti. stormtrooper ve el işi kelimelerini aynı cümlede kullandım ya edebiyatın gücü bu işte.

    edit : açtım amına haykırdığımın aleti odayı dondurdu. boğazlı kazakla dolaşıyorum evde , mobilyanın altından penguen çıktı. kutupta yaz gibi. baha.
  • biz iş yerinde kisaca mouse pad diyoruz... klima çok masraflı bulunduğundan dolayı.... ama klima yerine mouse pad kullanmak da son derece iyi oluyor... böylece grip olma riski de ortadan kalkmış oluyor.... böyle düşünceli patronlara sevgiler ve de saygılar.... (bkz: hava cok sicak tabirleri)
  • sadece altinci ay ile sekizinci ay arasi entrysi girilen, soora unutulan gariban aalet
  • mersin'de yaşayıp da bu aleti icad edenin ruhuna sabah akşam dua etmeyenle ahirette hesaplaşıcaz.
  • anlaşılan herkesin kafası karışık onu mu alsam bunu mu alsam, hangisi benim için daha iyi olur vs. gibisinden.

    el cevaplar serisi:

    klimayı ihtiyacınıza göre seçmeniz gerekiyor bayanlar baylar. o ne demek derseniz, örneğin akdeniz-ege bölgesindesiniz mayıstan itibaren günde 20 saat klima kullanıyor ve hatta kışın da klimayla ısınıyorsanız üçe beşe bakmayın gidin eer ve cop oranı en yüksek klimayı alın. gidip bauhaus'ta satılan sözde "a enerji seviyesi" on/off kompresörlü bir cihaz alırsanız boru gibi bir elektrik faturasıyla karşılaşır, "nebiçim a sınıfı bu amk" dersiniz.

    eee öontaj kdv dahil 700tl'ye de klima var, 2000tl'ye de. aradaki fark ne derseniz, teknoloji, kompresör yapısı, enerji tüketimi, dayanıklılık, ar-ge vb.

    fazla büyük kapasiteli klima seçmeyin. örneğin 9000btu/h kapasiteli bir cihazla rahatça konforlu takılabileceğiniz bir mahale tutup da 18000'lik cihaz koyarsanız hem ilk yatırım maliyetiniz daha yüksek olur, hem de ihtiyacınız olmayan soğutma için fazladan elektrik tüketirsiniz.

    eer ve cop ile ilgili bir uyarı: eski sistemler ve enerji katsayıları 2014 itibariyle değişti. artık sezonsal verimlilik ** göreceksiniz. onlar ne diyecek olursanız, bi ara oturup uzun uzun yazarım öğrenirsiniz. şimdilik şunu söyleyebilirim, 2015 yılı itibariyle on/off klima devri kapanacak artık tüm firmalar inverter ürün satmak zorunda/üretmek zorunda(12.5 kw ve altı için).

    klima için eski bakkal tip hesaplamalardan kaçının. evinize keşfe gelen bir usta "eöö bura 20 metrekare, dimekki 18000 btu yeter" diye ebced hesabı yapıyorsa o ustayı terlikle kovalayın. yirmi yıl önceye ait o hesaplamalar.

    odanın metrekaresinden çok daha önemli olan şeyler:
    radyasyonla olan ısı kazancı(pencere var mı, alanı ne ve ne yöne bakıyor),
    bina izolasyonunun durumu(termal kamerada bina izolasyonunda sızmalar ve deformasyonlar var mı, tespit edilebilir mi ve buralardan ne kadar ısı sızıyor)
    mahalde bulunacak kişi sayısı ve bu mahalin kullanım amacı(20 metrekare bir kütüphane ve fitness alanında insanların ortama bıraktığı ısı ve nem farklıdır, hesaplamalar bu doğrultuda yapılmalı)

    gibi.

    şöyle bişey var hem de ücretsiz:
    (bkz: keşfetteam)

    özellikle kıyı bölgelerde ve istanbul'da yaşayan insanlar için şunu söyleyebilirim: klimayla ısınılmaz mevzusu doğalgazcı ve kombicilerin abarttığı bir hurafedir. babalar gibi ısınılır ve çoğu aşamada daha tasarruflu ve konforlu bile ısınılır. detaylı yakıt karşılaştırma tablosunu isteyenle paylaşabilirim.

    aklına klimayla ilgili soru takılanlar yeşillendirebilir. makul bir ücret karşılığında, i'm at your service...

    ahaha şaka lan şaka para mara istemez. sorun söyleyeyim yardım ederim seve seve.

    fakir köftehorlar sizi:)
  • ideal oda sıcaklığının 24 derece olduğu bilinip ayarlanması gereken cihaz (termal konfor yönetmeliğini inceleyin, işyerlerinde olması gereken oda sıcaklığı 23 veya 24'tür). en aşağı 22'ye getirilebilir. dışarıdan gelip sıcaktan bunalıp dayıyorsunuz klimayı 16'ya, sonra vay efendim göğsüm tutuldu, kıçım yamuldu. kullanmayı bilmeyince vantilatör bile çarpar adamı, herif klima kullanıp ne yapacağını bilmiyor.
  • bir zaman sonra ihtiyaca cevap veremez oluyor bu. az kaldı götüme sokacam kendisini daha çok faydalanmak için.
  • sabahları ofise koşmanın, mesai bitiminde ise ofisten ayrılmayı hiç istememenin sebebi.
    yıllardır mesai tüketenleri bu kadar coşku ve aşkla iş yerlerine bağlayan aygıttır kendisi.
546 entry daha
hesabın var mı? giriş yap