• flcl, dead leaves ve tengen toppa gurren lagann'nın yönetmeninin yeni anime projesi. en az bu saydıklarım kadar harika olacağa benziyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=6fqu_eovrcu
  • ing. öldür la öldür
  • 2013 sonbahar sezonun da yayınlanacak anime serilerinden birisi. bu sezonda yayınlanacak serilere kısaca göz gezdirdikten sonra izlenmeye değer tek seri bu seri var gibi görünüyor. başlığı açan güzel arkadaşımızında belirttiği gibi bu serinin yönetmeni yoshinari yoh ve profesyonel animatör ve çizerlik kariyerine tokyo dizayn akademisinden mezun olduktan sonra uzun bir süre gainax gibi popüler anime stüdyosunda devam etti. gurren lagann'dan da hatırlayacağımız üzere yaptığı animasyonlar gayet akıcı, renkli ve kendine has bir stili var diğer tüm animeler ile kıyaslanacak olursak. bu özelliği de izleyicinin aklında serinin unutulmaz olmasını sağlıyor elbette. imashi hiroyuki bile bu abinin fanıydı yanılmıyorsam ve anime dünyasında gayet saygı değer bir animasyoncu kendisi. gurren lagann'ın yanında yer aldığı diğer projeler; evangelion, panty and stocking with garterbelt, 2011'de yayınlanan pokemon ve flcl'den hatırlarız bu abiyi. kendisi şimdi stüdio trigger adlı yeni kurulmuş bir anime yapım şirketin ana animasyon yönetmeni olarak çalışıyor. bu yeni animasyon şirketinin özelliği tengen toppa gurren lagan, panty ve stocking ve flcl gibi serileri yapan abi ve ablalardan oluşmaları. o yüzden gainax'ın zincirlerinden kurtulmuş olmaları vesilesiyle bu yeni anime yapım şirketlerinde yaptıkları yeni animelerde daha esnek ve istedikleri gibi bir seri ortaya çıkaracaklarını umuyorum.

    eğer izlemediyseniz şu kısa filmlerini izleyin derim https://www.youtube.com/watch?v=rblqxeij_cg (ingilizce altyazısı versiyonları da mevcut) little witch academia adı altında. anime mirai 2013 adlı kısa film projesinde yayınlanmıştı ve gayet olumlu eleştiriler aldığı içinde şu an kendileri bu kısa filmin ikincisi üzerinde çalışıyorlar ve kill la killda bu abilerin ilk uzun soluklu, tv anime serisi olacak. pv'yi izlemek insana pek bir fikir vermese de bu abilerin yaptıkları geçmiş serilere bakarak güzel, sağlam ve ortaya izlenesi gayet bir seri çıkaracaklarını umuyorum. kurdukları bu yeni stüdyoda daha bağımsız olarak çalışacakları için de bu serinin önceki yapımlarına nazaran gayet güzel olacağını düşünmek yanlış olmaz.
  • yeni pv'si yayınlanmıştır. ingilizce altyazılı pv'sini izlemek için tıklayınız.
  • şimdi ben o kadar üzülüyorum ki yani burada shingeki no kyojin'i eleştirmiyorum tamam güzel seri ama overrated idi ama bu seri, studio trigger ve buradaki abi ablalar anime endüstrisinin ölmediğinin bire bir kanıtı. yani düşünün şu on senede anime dünyasının ne hale geldiğini ama bu adamlar çıkıyor ortaya flcl ve tengen toppa gurren lagann gibi seriler yapıp biz anime severleri mest etmekle kalmayıp, insanın ruh halini bambaşka yapıyorlar. yani şimdi ben bu seriyi nasıl açıklıyayım. ilk bölümü o kadar güzeldi ki kelimeler kifayetsiz kalıyor bildiğin. çılgın bir seri demek aslında yerinde olur. aksiyon ve ana hikayesi honnouji akedemisi/lisesinde geçiyor. motoi'nin babası öldürülmüş ve babasının katilini bulabilmek için honnouji lisesinin alt kol okullarından başlayıp, katili bulabilmek için tey honnouji akedemisine kadar transfer oluyor. babası en az benim boyum kadar büyüklükte bir makas tarafından öldürülmüş ama babasının katili bu makasın yarısını alıp kaçmış ve motoi'nin tek umudu bu makasın yarısını takip ederek babasının katiline ulaşmak. honnouji lisesi de bambaşka bir yer. eğer güçlüysen öğrenci kurulu başkanı satsuki tarafından sana üniforma veriliyor ve bu uniformaların rütbeleri üç yıldıza kadar çıkıyor ve giyen kişiye insan üstü güçle kazandırıyor ve haliyle aksiyon sahnelerinde anime resmen çılgın atıyor.

    seri müstehcen, çılgınca ve bir o kadar da absürd ama bu kadar garip elementlerin bir araya gelmesiyle insana adeta ekstasi etkisi yaratan müthiş hisler yaşatıyor ve entrymin başında da söylediğim gibi stüdyo trigger'in (eski gainax çalışanları zaten bu onları yeni stüdyosu ve ilk animeleri) yaptığı animelerin hepsinin kendisine has bir havası var bu animeninde kendine özgü bir atmosferi. flcl ve ttgl tarzı animede oldukça hissediliyor ve sanki seri bu iki serinin arası, bir karışımı yapım olmuş ve çok şahane. ecchi diyemiyorum çünkü müstehcen bir kıyafeti var motoi'nin ama bu onu daha bir özel kılıyor. badass teriminin tam karşılığını bu karakterde hissediyoruz ve bir o kadar da seksi ve zarif. çok ilginç bir seri ve ilk bölümü de bu kadar sevmemin sebebi bu eski doksanlı çizimleri çok özlememdir. yani o eski oldschool havasındaki animelerin yayınlandığı dönemler anime endüstrisinin en altın çağıydı. ve bu adamlar bilgisiyar teknolojisinin nimetlerini sonuna kadar kullanmak ile birlikte yine eski tarz el çizimleri ile yapıyorlar animasyonlarını ve işte o yüzden animasyonu bir o kadar detaylı, akıcı ve göze hoş geliyor.

    kısacası 2013 sonbahar anime sezonun açık ara en iyi serisi monogatari serisinin yanında. her ne kadar biraz sığ başlangıç yapsa da ttlg ve flcl'ye nazaran çünkü onları daha epik bir başlangıç yapmıştı, ilerleyen bölümlerde daha epik bir hale dönüşecek seri ondan şüphem yok. gerçi ttgl de sonradan açılmıştı özellikle o yedinci bölüm felan her neyse. flcl ile karşılaştırıyorum daha çok o yüzden kusuruma bakmayın. her neyse şimdi işin yoksa gelecek bölümün çıkmasını bekle. aslında böyle serileri toplu indirip izlemek gerek tüm bölümleri bittikten sonra ama yine böyle her bölüm aynı ayarda devam ederse yine seriden alınan haz daha uzun sürecek. çünkü hepsini izleyip bitirdiğin zaman tüm bölümleri bünyede bir süre kalıyor o seriden aldığın gaz hissi ama böyle de olması iyi. yani öyle bir seri ki yine böyle saçmalamaya başlattırdı beni.

    olm ayrıca lordgenome nasıl bir isim lan? sesli güldürdü bir de sürekli çöta diye ekranda beliriyor ismi büyük kırmızı harfler ile tam komedi puahah. ha bir de son olarak soundtrackleri süper serinin. bakalım açılış şarkısı nasıl. galiba bu ilk bölümde sonda çalan şarkıydı ama başka şarkıda olabilir merakla bekliyoruz.
  • http://kotaku.com/…need-to-be-glamorized-1443820711 bugüne kadar kotkuda gördüğüm en idiot article bu olsa gerek. o değil bu batılı insanların artık rahatlıktan beyinleri sıvımış. götlerinin üstünde otura otura artık neyi eleştirceklerini veya yazacaklarını şaşırıyor adamlar. sanırım bunlar müslüm gürses dinlese bizi toptan avrupa birliğinden men eder çük bacaklılar.
  • çoğunlukla showa dönemi animelerinden etkilenmiş bir anime serisidir. yani bu seriler önceden de bahsettiğim gibi oldschool seriler ama gerçekten de eski seriler. özellikle ve zaten yapımcıların da kendilerinin bahsettiği üzere, konuşan serafuku (senkentsu) fikri direkmen dokonjou gaeru adlı eski bir anime serisinden alıntı. bunun yanında yine showa döneminden etkilendikleri diğer eski dönem animelerinin arasında sakigake!! otokojuku ve harisu no kaze de var. bunların çoğu zaten döneminin popüler serileriydi. ama bana kalırsa daha çok cutie honey ve panty & stocking with garterbelt serilerinin havası var bu seri de. dead leaves'i de unutmamak lazım. zaten bu seriler yine bu abilerin (gurren lagann'dan tanıyacağınız hiroyuki imaishi ve kazuki nakashima) yaptıkları seriler. kısacası seride böyle eski dönem animelerinin havası bulunması benim için çok büyük artı ve içimdeki bu nostaljik havayla birlikte gerçekten de severek izliyorum. yeni dönem animasyon teknikleri ile böyle oldschool havanın birleşmesi işte böyle serilere hayat veriyor. umarım ilerleyen zamanlarda daha çok böyle seri yaparlar.

    ha bu arada unutmadan yine bu lezzette 2014 bahar ayında cowboy beop'un yönetmeni yeni bir anime yapacak ve yine böyle seride oldschool anime havası hakim olacak. yani bu seriyi sevdiyseniz o seriyi asla kaçırmayın derim:

    (bkz: space dandy)
  • son bölümünde john travolta ile samuel l. jackson da küçük bir rol almıştır. işte o cameo:

    http://i.imgur.com/hsad1hl.jpg
  • animeden anlamam öyle çok fazla izlemişliğim de yoktur fakat bu mükemmel. kesinlikle şans verin ve izleyin.
  • adamlar boş durmamış ve daha yeni olmasına rağmen hemen şahane cosplay çalışmalarına başlamışlar. ryuuko'nun şu cosplayinin hastasıyım.
hesabın var mı? giriş yap