4 entry daha
  • şimdi ben o kadar üzülüyorum ki yani burada shingeki no kyojin'i eleştirmiyorum tamam güzel seri ama overrated idi ama bu seri, studio trigger ve buradaki abi ablalar anime endüstrisinin ölmediğinin bire bir kanıtı. yani düşünün şu on senede anime dünyasının ne hale geldiğini ama bu adamlar çıkıyor ortaya flcl ve tengen toppa gurren lagann gibi seriler yapıp biz anime severleri mest etmekle kalmayıp, insanın ruh halini bambaşka yapıyorlar. yani şimdi ben bu seriyi nasıl açıklıyayım. ilk bölümü o kadar güzeldi ki kelimeler kifayetsiz kalıyor bildiğin. çılgın bir seri demek aslında yerinde olur. aksiyon ve ana hikayesi honnouji akedemisi/lisesinde geçiyor. motoi'nin babası öldürülmüş ve babasının katilini bulabilmek için honnouji lisesinin alt kol okullarından başlayıp, katili bulabilmek için tey honnouji akedemisine kadar transfer oluyor. babası en az benim boyum kadar büyüklükte bir makas tarafından öldürülmüş ama babasının katili bu makasın yarısını alıp kaçmış ve motoi'nin tek umudu bu makasın yarısını takip ederek babasının katiline ulaşmak. honnouji lisesi de bambaşka bir yer. eğer güçlüysen öğrenci kurulu başkanı satsuki tarafından sana üniforma veriliyor ve bu uniformaların rütbeleri üç yıldıza kadar çıkıyor ve giyen kişiye insan üstü güçle kazandırıyor ve haliyle aksiyon sahnelerinde anime resmen çılgın atıyor.

    seri müstehcen, çılgınca ve bir o kadar da absürd ama bu kadar garip elementlerin bir araya gelmesiyle insana adeta ekstasi etkisi yaratan müthiş hisler yaşatıyor ve entrymin başında da söylediğim gibi stüdyo trigger'in (eski gainax çalışanları zaten bu onları yeni stüdyosu ve ilk animeleri) yaptığı animelerin hepsinin kendisine has bir havası var bu animeninde kendine özgü bir atmosferi. flcl ve ttgl tarzı animede oldukça hissediliyor ve sanki seri bu iki serinin arası, bir karışımı yapım olmuş ve çok şahane. ecchi diyemiyorum çünkü müstehcen bir kıyafeti var motoi'nin ama bu onu daha bir özel kılıyor. badass teriminin tam karşılığını bu karakterde hissediyoruz ve bir o kadar da seksi ve zarif. çok ilginç bir seri ve ilk bölümü de bu kadar sevmemin sebebi bu eski doksanlı çizimleri çok özlememdir. yani o eski oldschool havasındaki animelerin yayınlandığı dönemler anime endüstrisinin en altın çağıydı. ve bu adamlar bilgisiyar teknolojisinin nimetlerini sonuna kadar kullanmak ile birlikte yine eski tarz el çizimleri ile yapıyorlar animasyonlarını ve işte o yüzden animasyonu bir o kadar detaylı, akıcı ve göze hoş geliyor.

    kısacası 2013 sonbahar anime sezonun açık ara en iyi serisi monogatari serisinin yanında. her ne kadar biraz sığ başlangıç yapsa da ttlg ve flcl'ye nazaran çünkü onları daha epik bir başlangıç yapmıştı, ilerleyen bölümlerde daha epik bir hale dönüşecek seri ondan şüphem yok. gerçi ttgl de sonradan açılmıştı özellikle o yedinci bölüm felan her neyse. flcl ile karşılaştırıyorum daha çok o yüzden kusuruma bakmayın. her neyse şimdi işin yoksa gelecek bölümün çıkmasını bekle. aslında böyle serileri toplu indirip izlemek gerek tüm bölümleri bittikten sonra ama yine böyle her bölüm aynı ayarda devam ederse yine seriden alınan haz daha uzun sürecek. çünkü hepsini izleyip bitirdiğin zaman tüm bölümleri bünyede bir süre kalıyor o seriden aldığın gaz hissi ama böyle de olması iyi. yani öyle bir seri ki yine böyle saçmalamaya başlattırdı beni.

    olm ayrıca lordgenome nasıl bir isim lan? sesli güldürdü bir de sürekli çöta diye ekranda beliriyor ismi büyük kırmızı harfler ile tam komedi puahah. ha bir de son olarak soundtrackleri süper serinin. bakalım açılış şarkısı nasıl. galiba bu ilk bölümde sonda çalan şarkıydı ama başka şarkıda olabilir merakla bekliyoruz.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap