• ergenlikten once asiri salgilanirsa devlik
    ergenlikten sonra asiri salgilanirsa akromegali
    az salgilanirsa cucelik
    sebebi olan hormondur.

    200 amino asit uzunlugundaki bu polipeptit hormon birden cok doku tarafindan algilanir ve hem dogru hem de dolayli etkilere sebep olur. hic salgilanmaz ise gelismemis hayvanlarda kemik gelisimi durur.

    ayrica dunyadaki ilk biyoteknolojik urundur bu human growth hormone.

    ilginctir, endokrinologlara anneler babalar "cocugumuza buyume hormonu enjekte edebilir misiniz? cocugumuz manken olmak istiyor; ama boyu kisa." gibi onerilerle gelirler. mantikli gibi geliyor ilk bakista degil mi? ama unutulmamalidir ki hormonlarin vucutta az ya da fazla bulunmalari hastaliktir. saglikli insana disardan buyume hormonu vermek o insanin kemiklerini sanildigi gibi boyuna degil, akromegali hastalarinda oldugu gibi enine uzatacaktir; cunku kemiklerin boyuna uzamasi durmustur, bu yuzden hormonun emri ile sadece enine genisleyebilirler. bu da kalin kemik, genis burun, buyuk kulak, genis alin gibi goruntulerin ortaya cikmasina neden olacaktir. akillica degildir. hicbir doktor saglikli insana boyle bir tedavi baslayamaz/baslamaz eger buyume hormonu azligi gibi bir hastalik yoksa. etik degildir. sagliksizdir.
  • insan büyüme hormonu. en fazla uykuda salgılanır.
    (bkz: uyusun da büyüsün)
  • hipofiz bezi tarafindan salgilanan, vucut icin en gerekli iki hormondan biri. digeri; testosteron.
    asil gorevi hucre gelisimini ve hucre yenilenmesini saglamaktir. sinir sistemini uyarip canli tutar, boylece bagisiklik sistemini guclendirir.

    bahsedildigi gibi en cok kaliteli uyku esnasinda salgilaniyor, bir de yogun tempolu yapilan sporla tabii.
    ayrica vucudun kas yapimini sagliyor, kemik yogunlugunu arttiriyor, uzun kemiklerin buyumesini sagliyor, yag yakimini arttiriyor ve yaslanmayi geciktiriyor.
    gencken daha cok salgilanirken yaslandikca azaliyor.
    spor yapmadan once yagli gidalar ve karbonhidrat tuketildiginde uretimi ciddi oranda yavasliyor. bunun disinda egzersiz esnasinda susuz kalmak da hgh uretimini yavaslatan faktorlerden.
    spor oncesi ve sonrasinda protein tuketmekse bu hormonun salgilanmasina olumlu katki sagliyor.
    genel anlamda da potasyum eksikliginin de hgh uzerinde olumsuz etkisi var. potasyum da en cok sebze ve meyvelerde bulunuyor.

    bu baglamda daha cok hgh uretimi saglamak icin duzenli uyumak, spor yapmak, vucudu vitaminsiz birakmamak gerekiyor.

    baska bir deyisle hgh; saglikli beslenen, duzenli yasayan ve spor yapan insanlarin nicin digerlerine nazaran daha genc gosterdiginin ya da gec yaslandiginin ve daha saglikli oldugunun sirri.

    ek bilgi: 1985 yilina kadar dna'dan nakil edilebilirken, bu yolun nakil yapilan hastalarda basta ailzhemier olmak uzere genetik tasima yoluyla cesitli hastaliklara sebep oldugu ortaya cikinca 1985'te kadavradan hgh nakli yasaklanmistir.
    gunumuzde rekombinant dna teknolojisiyle uretilebilmekte ve tedavi amacli kullanilmaktadir.
  • sporcu iseniz basit yöntemlerle uyarabileceğiniz hormon.
    doğal yollardan büyüme hormonunu uyarmak için:

    *çalışmadan önce düşük glisemik indeksli karbonhidratlar yemek mesela makarna veya yulaf gibi(dusuk kan sekeri gh seviyesin artırıken,buna baglı olarak yağ depolarınında eksilmesine yol acar)

    *uyumaya boş bir mideyle gitmek, ağır karbonhidratlarla değil

    *bir günde 2-3 kere kısa, şiddetli çalışmalar yapmak(kesintili spor egsersizleri surekli olanlardan daha cok gh uretir)

    *antremanın sıcak bir ortamda yapmak ve sıcak tutan kıyafetler giymek(sıcak ortamda yapılan egsersiz,soguk ortamda yapılan egsersize gore daha cok gh uretir)

    *uzun sureli ve derin uyku.(uykunuzun ilk saatinde veya o civarda üretilir)

    *gün boyunca belirli aminoları kullanmak

    (ornithine, arginine.)

    *dengeli bir diyet uygulamak(karbonhidrat/protein/yağ)

    *günde 5-7 kere yemek

    *günde 20dk sauna kullanmak

    *kuvvetli, güç geliştirici egzersizler yapmak örneğin squat, deadlift, power clean

    *şekerleme yapmak

    *salona her gittiğinizde aynı egzersizi yapmaktan kaçınmak, bu tepki olarak daha çok hgh üretir..

    gece yemek yemeden yatmakla ilgili ise. vucutta buyume hormonu aksam 10:30 sulari ile gece 2;00 sulari arasinda salgilanir. bu nedenle bu hormonun isini en iyi derecede yapabilmesi icin, 10:30'da uykuya dalinmis, ve aksam uzeri 7-8'den sonra hic bir ogunun yenilmemesi gereklidir. cunku eger bu saatlerden sonra vucuda besin girecek olursa, ya da yataga cok gec girecek olursak, vucut besinleri sindirmeye calistigi ya da gec yatildigi icin growth hormonunun salinisini geciktirecektir. bu da ortalama 3-4 saat olan growth hormonu salinimi ve onarimi suresini 1-2 saate indirecektir.

    antrenmaninizi aksam 5-6'dan gec yapmamaya, yemeginizi aksam 7-8'den gec yememege ve aksam 10:30'dan once yataga girmeye calisin. alacaginiz olumlu sonuc sizleri sasirtacaktir.
  • human growth hormone. büyüme hormonudur. özellikle 7-12 yaşlarında yoğun salgılanır.
  • basketbol altyapılarında ergen sporculara iğneyle kaval kemiğinin arkasından uygulanır. türkiyede de ne yazık ki yaygın. sporcu olucaz diye 2 metre bi deri bi kemik boğuk sesli slenderman vari bişeye dönüştürür adamı.
  • çocuklukta alınan hormon tedavisinin alzhemier ile ilişkilendirilebileceği ile ilgili bir çalışma yapılmış.

    https://www.nbcnews.com/news/amp/rcna135927
  • geniş çene örneği arnold'da görülebilir. (bkz: arnold schwarzenegger)
  • fazlalığı diyabet yapabilir.
  • birisine deneme emaili filan gondermek icin klavyeye oylesine basınca genelde cıkan harfler butunu.
hesabın var mı? giriş yap